Politieberichten van woensdag 29 juni

Aanrijding met letsel

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdag rond 07.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Drachtsterweg nabij de oprit naar de N-31 (Waldwei). Een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden wilde vanaf de Drachtsterweg de oprit naar de N-31 inrijden. Hierbij stak zij de rijbaan van de Drachtsterweg over en verleende geen voorrang aan een 57-jarige inwoonster van Werga die uit de richting van Werga aan kwam rijden. Op de kruising kwamen de auto’s met elkaar in botsing. De 57-jarige raakte gewond en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Een 16-jarig meisje (woonplaats onbekend) wat als passagier bij de 28-jarige in de auto zat, liep rug letsel op en zij is door brandweer uit de auto gehaald en ook met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. De afrit van de N-31 is door Rijkswaterstaat voor het verkeer afgesloten en het verkeer is omgeleid. Een tiental automobilisten negeerden de afsluiting en reden toch door. Door ter plaatse aanwezige agenten zijn zij bekeurd.

Aanrijding

OOSTERWOLDE – De politie heeft dinsdag rond 07.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Knolle. Een 22-jarige inwoonster van Oosterwolde verleende bij het verlaten van een uitrit geen voorrang aan een 40-jarige inwoner van Appelscha die over de Knolle reed. De 40-jarige probeerde een aanrijding te voorkomen maar botste door deze manoeuvre tegen een aantal vuilniscontainers. Door de aanrijding gingen de portieren van zijn auto niet meer open en moest de brandweer er aan te pas komen om de Appelschaster weer te bevrijden.

Aanhouding winkeldieven dankzij Burgernet

SNEEK – Dankzij Burgernet heeft de politie dinsdagmiddag drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Bij een supermarkt aan het Normandiaplein werden door de groep toiletartikelen weggenomen. De politie werd via 1-1-2 direct gealarmeerd. Een van de verdachten, een 35-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats, kon om 13.20 uur op Het Eiland direct worden aangehouden. De andere twee vluchtten weg in een auto. Het signalement en het kenteken van de auto werd via een sms aan 1142 Burgernetdeelnemers doorgegeven. Een van die deelnemers zag de auto staan waarna gealarmeerde agenten op de Singel om 13.55 uur de andere twee, een 24-jarige man en een 28-jarige (beide zonder vaste woon of verblijfplaats) konden aanhouden. Op het politiebureau zijn zij allen voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. Daarbij werden meerdere mogelijk gestolen goederen waaronder toiletartikelen, kleding afkomstig van diverse winkels en sigaretten aangetroffen.

Snelheidscontrole

N356 – De politie heeft dinsdag op twee locaties op de N356 nabij Sumar en Feanwâlden een snelheidscontrole gehouden. Deze controle werd tevens op het twitteraccount van het Verkeershandhavingsteamwww.twitter.com/vht_frlaangekondigd. Van de in totaal 5134 passanten maakten 168 een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid betrof 113 kilometer per uur. Op de N356 geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Aanrijding door rijden onder invloed

APPELSCHA – De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige vrouw uit Appelscha. Een automobilist (gegevens niet bekend) moest om 14.21 uur stoppen voor het verkeer op de A Wijtzeweg waarna hij werd aangereden door de achterop komende 41-jarige bestuurster. Het bleef bij materiële schade. Er werd tevens een blaastest afgenomen. Voor de vrouw volgde op het politiebureau een ademanalyse. Deze had 1315 ug/l als resultaat. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor vernieling

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige inwoonster van Zwolle aangehouden op verdenking van vernieling. De vrouw wordt ervan verdacht een ruit van een voordeur van een woning aan de Anjen te hebben vernield. Toen de agenten na de melding ter plaatse arriveerden, troffen zij een agressieve verdachte aan. De agenten die de vrouw aan wilden houden, kregen veel verzet te verduren. De vrouw probeerde tijdens het verzet het dienstwapen van een van de agenten te pakken. De vrouw werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werd ingesloten. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal fiets

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een oplettende agent zag de verdachte man op het Stationsplein een fiets stelen waarna hij ervan door ging. De agent hield de man aan in de Prins Hendrikstraat aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor vernieling raam

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op het Moleneind een 40-jarige inwoner van Drachten aangehouden die ervan wordt verdacht een raam te hebben vernield bij een winkel. Agenten die op de melding af kwamen zagen dat het raam was vernield. Op dat moment stapte de verdachte uit de winkel waarna hij werd aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs van een 41-jarige inwoner van Heerenveen ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto op het Blauwgras rijden en besloten hem te controleren. Toen zij de man aanspraken bleek hij alcohol te hebben gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 655 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Aangehouden van mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond in de Swingmastate een 17-jarige inwoner van gemeente Menaldumadeel aangehouden op verdenking van mishandeling. De man mishandelde zijn ex-vriendin die daarop de politie waarschuwde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Het slachtoffer, een 15-jarige inwoonster van Beverwijk deed aangifte.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval met scooter

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een eenzijdig ongeval waarbij een vrouw (leeftijd onbekend) uit Leeuwarden woensdagochtend ernstig gewond raakte. De vrouw die in de Julianastraat op haar scooter de spoorwegovergang passeerde, is vermoedelijk geslipt en kwam ten val. De vrouw liep hoofdletsel op en is per traumahelikopter overgebracht naar het MCL te Leeuwarden.

Snelheidsovertreding

HEERENVEEN – De politie heeft woensdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige inwoner van Veendam. De automobilist passeerde woensdagochtend om 05.35 uur op de A7 een snelheidscontrole met 180 kilometer per uur. Op de autosnelweg geldt een maximum snelheid van 120 kilometer per uur. De 48-jarige werd staande gehouden op de Ynfeart in Heerenveen waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Geld weggenomen bij woninginbraak

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Auke Stellingwerfstraat. De 61-jarige bewoonster ontdekte dinsdagmiddag de inbraak nadat zij vrijdagmiddag het huis in goede orde had verlaten. De dader(s) is (zijn) binnengekomen na het forceren van een raam. Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen. De bewoonster heeft aangifte gedaan.

Aanhouding na geluidsoverlast

JOURE – De politie heeft dinsdagavond om 19.30 uur een 24-jarige inwoonster van Joure aangehouden. Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen van geluidsoverlast en vernielingen waarna agenten de woning aan de Blaauwhof bezochten. De bewoonster wilde niet met de agenten praten en verliet de woning. Agenten benaderden haar om toch een gesprek te voeren. Vervolgens maakte zij schoppende beweging in de richting van een agent waarna de vrouw werd aangehouden. Tijdens de aanhouding pleegde zij veel verzet. Zij werd op het politiebureau ingesloten.

112Fryslan