Politieberichten van woensdag 29 december.

Vier auto’s opengebroken
HARLINGEN- De politie onderzoekt vier auto inbraken die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvonden in de F. Domela Nieuwenhuisstraat. Daar werden drie auto’s opgebroken terwijl in de Grettingalaan één auto werd opengebroken. Uit één auto werden kentekenbewijzen gestolen. Uit een andere auto werd een navigatiesysteem, terwijl uit de derde auto een bos sleutels werd weggenomen. Uit één auto werd niets weggenomen. De benadeelden deden aangifte.

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling
ZWAGERBOSCH- De politie is op zoek naar de identiteit van de verdachte van een zware mishandeling die maandagavond rond 20.15 uur plaatsvond bij een woning aan de Heidewei.

Toen de 34-jarige bewoonster thuiskwam en de oprit van haar woning in de richting van de voordeur opliep, werd zij van achteren vastgepakt. Vervolgens kreeg de vrouw klappen tegen haar achterhoofd. Terwijl zij zich omdraaide in de richting van de dader, werd zij vol in haar gezicht geslagen en viel op de grond. Toen zij op de grond lag, werd zij nog diverse keren door haar belager geschopt. Het slachtoffer liep daarbij diverse kneuzingen op aan haar hoofd, lichaam en benen. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze mishandeling. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Woning door brand verwoest
STEGGERDA- De politie heeft dinsdagavond de brandweer geassisteerd bij een woningbrand aan de Pastoor Schuttestraat. Rond 22.30 uur kwam de melding van een uitslaande brand bij de meldkamer binnen. Buurtbewoners hadden via 1-1-2 de brandweer gebeld omdat zij rook uit de woning zagen komen. Direct gingen zij de woning binnen omdat zij wisten dat de bewoner zich nog in de woning bevond en haalden de 54-jarige bewoner uit zijn brandende woning. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen omdat hij rook in had geademd. De woning liep door de brand veel rook en waterschade op. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Vuurwapenbezitter overmeesterd
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 51-jarige inwoner van Leeuwarden ingesloten. De man wordt ervan verdacht in het bezit te zijn van een vuurwapen. De man die in een horecagelegenheid aan het Reigerplein zat, zou volgens de melder een vuurwapen bij zich hebben. Toen meerder eenheden onderweg waren naar het betreffende horecabedrijf, bleken de bezoekers de man inmiddels te hebben overmeesterd. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij werd voor verhoor in het politiebureau ingesloten. Het vuurwapen werd in beslag genomen.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
SNEEK- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 30-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man in zijn auto op de Oppenhuizerweg rijden toen zij besloten hem een stopteken te geven. Tijdens het aanspreken bleek de man alcohol te hebben gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 855 ug/l blies. Het rijbewijs van de verdachte werd vervolgens ingevorderd. Daarnaast werd er tegen de beginnende bestuurder proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod van 12 uur.

Computers buit bij woninginbraak
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in een woning aan de Swingmastate. De inbrekers kwamen het huis binnen via een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning werden een laptop, een computer met beeldscherm en een horloge weggehaald. De eigenaar deed aangifte.

Meisjes mishandeld
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de mishandeling van een 16-jarige inwoonster van Dronrijp en een 15-jarige inwoonster van Ferwert. De meisjes zaten samen met nog twee vriendinnen in een eetgelegenheid aan de Wirdumerdijk. Toen zij naar buiten liepen werden zij lastig gevallen door twee meisjes met een getinte huidskleur. Toen de vier meisjes door liepen in de richting van het Ruiterskwartier, werden zij plotseling door dezelfde meisjes aangevallen en geschopt en geslagen. Daarbij kreeg de Dronrijpster klappen in haar gezicht. De 15-jarige inwoonster van Ferwert werd vervolgens ook geslagen en geschopt waarna de twee agressieve dames vertrokken. De slachtoffers deden aangifte.

Dader 1
[bullets]Lengte1,65 cm
Getinte huidskleur
Grijze joggingbroek
Donker jas/vest mogelijk zwart
Bruin haar met lichte krul en halflang[/bullets]

Dader 2
[bullets]Lengte 1,70 cm
Getinte huidskleur
Lange zwarte vinyl jas tot aan de knieën
in de jas een witte baan in het verlengde van de rits. Tevens zat er een witte baan in de kraag.
Donkerbruin haar in een klein staartje
Opvallende scheve tanden[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze mishandeling. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Rijbewijs kwijt
BOLSWARD- De politie heeft dinsdagavond in de Burgemeester Praamstralaan het rijbewijs van een 62-jarige inwoner van Boslward ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto rijden waarna zij besloten hem te controleren. Tijdens het aanspreken bleek de bestuurder alcohol te hebben gedronken. De beschonken automobilist werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 1015 ug/l blies. Vervolgens moest hij zijn rijbewijs inleveren en werd er proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 13 uur.

112Fryslan