Woensdag 29 augustus

Politieberichten van woensdag 29 augustus

Fietsster ten val

TYTSJERK – De politie heeft maandagmorgen het ambulancepersoneel geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op het Noorderein. Een 69-jarige fietsster uit Hurdegaryp kwam daar, terwijl ze de spoorwegovergang overstak, ten val. Ambulancemedewerkers verleenden eerste hulp aan de vrouw. Ze kon daarna huiswaarts.

Eenzijdig ongeval met letsel

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmorgen hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Kingmastate Een 34-jarige automobiliste uit Leeuwarden was daar door onbekende oorzaak met haar voertuig op een stilstaande auto gebotst. De vrouw werd per ambulance met een hoofdwond naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Aangehouden voor huiselijk geweld

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Tijdens een echtelijke twist gaf de verdachte zijn vriendin, een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden, een kopstoot. De vrouw deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraak

SNEEK- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond in een woning aan de Age Pierstraat. Door een raam van de achterdeur te vernielen kwam(en) de dader(s) de woning binnen. Uit de woning werd onder meer een televisietoestel gestolen. Een 48-jarige inwoonster van Sneek deed aangifte.

Koper gestolen bij inbraak

LOENGA- De politie onderzoekt een inbraak bij een veehouderij aan de Ivige Leane die in de nacht van maandag op dinsdag werd gepleegd. Uit de leegstaande boerderij werden koperen waterleidingen, gasleidingen en stroomdraad weggenomen terwijl het gas en het water nog waren aangesloten. Hierdoor ontstond een brandgevaarlijke situatie. Een veehouder, die dagelijks op de boerderij komt omdat hij hier nog vee heeft staan, ontdekte de diefstal. De eigenaar van de boerderij deed aangifte.

Kluis gestolen bij inbraak

FRANEKER- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Lammert van Buerenstraat. De inbraak vond tussen 25 en 28 augustus plaats. Uit de woning werden twee kluizen weggenomen. De woning was op 23 juli eveneens doelwit van een inbraak. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Franeker, deed aangifte.

Vrouw gewond na val met fiets

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond op de Hollanderdijk een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. De vrouw kwam met haar elektrische fiets door nog onbekende oorzaak ten val. Zij brak daarbij haar sleutelbeen en liep diverse schaafwonden op. De fietsster werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Koperdieven aangehouden

HAULE- De politie heeft dinsdagavond op de Ter Aardseweg in Assen een 26-jarige inwoner van Diever en een 17-jarige man uit Wilhelminaoord aangehouden op verdenking van koperdiefstal. De diefstal van het koper vond dinsdagavond rond 19.00 uur plaats bij een bedrijfspand aan de Elleboogsvaart. De eigenaar zag dat de beide verdachten met de diefstal bezig waren en waarschuwde de politie. Nadat de mannen de buit in hun bedrijfsbus hadden geladen, gingen zij er vandoor. De eigenaar bedacht zich geen moment en reed achter de koperdieven aan waarna de mannen konden worden aangehouden. In de bedrijfsbus werd een groot aantal haspels aangetroffen. De bus met het koper werd in beslag genomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten.

Slachtoffer van babbeltruc

BRITSUM – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een gouden zegelring die dinsdagmorgen plaatsvond in een woning aan het Silan. Rond 11.30 uur werd bij een 88-jarige inwoner van Britsum door een onbekende man aangebeld. De man deed zich voor als een medewerker van een zorgverzekeraar. Hij vertelde het slachtoffer dat hij hulpmiddelen kwam testen. De bejaarde man, die dagelijks een rollater gebruikt, liet de man vervolgens binnen. Op een gegeven moment vroeg hij aan de bejaarde man of hij zijn mooie zegelring even mocht bekijken en deze eventueel op waarde mocht taxeren. Nadat het slachtoffer zijn ring had afgedaan, ging de man naar buiten en stapte in zijn goudkleurige stationwagen, vermoedelijk van het merk Peugeot, en ging er vandoor.

Signalement:

*Man
*Leeftijd ongeveer 45 jaar
*Zuid-Europees uiterlijk
*Goed Nederlands sprekend
*Donkere spijkerbroek
*Gebloemde blouse


Omschrijving van de zegelring:

*Gouden zegelring
*Ongeveer 1 centimeter breed
*Leeuwenkop met rode ogen boven op de ring
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie over deze zaak hebben. Zij kunnen de politie via telefoonnummer 0900-8844 bellen. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Geslaagde Burgernetactie

Hollum (A)- De politie heeft dinsdagavond een geslaagde Burgernetactie uitgevoerd na de vermissing van een 10-jarige inwoner van Leeuwarden. De jongen die een lichamelijke en verstandelijke handicap heeft, wist op de Bliek aan de aandacht van zijn ouders te ontsnappen. Vervolgens werd een Burgetnetactie opgestart waarbij 444 deelmeres naar de vermiste jongen uitkeken. Een oplettende Burgernetdeelnemer zag op het Roepespad te Ballum de Leeuwarder jongen lopen. Hij waarschuwde de politie waarna de jongen met zijn ouders kon worden herenigd.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan