Fryslân, 29-04-2009 • Politieberichten van dinsdag 28 april 07.00 uur t/m woensdag 29 april 07.00 uur.

Haulerwijk: rijden terwijl rijbewijs is ingevorderd
De politie heeft dinsdag aan het einde van de middag een 46-jarige automobilist uit Haulerwijk een proces-verbaal geven voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Agenten zagen de bestuurder rijden en gaven hem vervolgens een stopteken.

Leeuwarden: politie houdt inbreker op heterdaad aan
De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Chopinstraat een 32-jarige inwoner van Leeuwarden op heterdaad aangehouden. Een getuige had gezien dat de man op het balkon van de woning was geklommen en vervolgens de woning was binnen gegaan. Direct werd via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. Diverse agenten, waaronder één met een politiehond, kwamen ter plaatse. De hondengeleider riep dat hij zijn hond ging inzetten als de man niet te voorschijn zou komen. De Leeuwarder koos eieren voor zijn geld en kwam vervolgens uit de woning. Hier werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Noordwolde: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Hoefslag. Tussen dinsdagochtend en dinsdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd overhoop gehaald en daarom is het nog niet duidelijk wat er precies is weggenomen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. De 29-jarige bewoonster deed aangifte.

Dokkum: ruiten van woningen vernield
De politie onderzoekt de vernieling van ruiten van woningen. Dinsdagavond werden de ruiten van een woning aan de Iepenlaan en de Mr. JP. Miedemastraat ingegooid met stenen. In de laatste straat werden ook nog stenen tegen een garage en een ruit van een andere woning gegooid. Hier echter geen schade. Op de Ds. Van Tuinenlaan werd autoruit vernield. Alle gedupeerden hebben aangifte gedaan.

Franeker: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in woning boven een horecagelegenheid aan de Voorstraat. Dinsdagavond ontdekte de bewoonster (leeftijd onbekend) de inbraak. De gehele woonkamer was overhoop gehaald. Ze wist nog wel de politie te waarschuwen, maar ze was zo van slag dat ze vervolgens geen woord meer kon uitbrengen. In de loop van de dag gaan agenten terug om als nog aangifte op te nemen.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor bedreiging
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op het Groot Schavernek een 30-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Een medewerker van een horecagelegenheid had twee mannen, waaronder de Leeuwarder, uit de zaak gezet. De twee waren onder invloed van alcohol en erg vervelend. Eenmaal buiten wilde de 30-jarige de medewerker slaan. Hij werd hierop aangehouden door de politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Joure: passagier gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft woensdagochtend vroeg op het verkeersplein Joure een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 30-jarige inwoner van Sneek gewond raakte. De man zat als passagier in de auto van een 22-jarige inwoner van Koudum. De 22-jarige verklaarde dat hij niet echt zijn aandacht bij de weg had. Hierdoor zag hij de rotonde te laat. Via een talud kwam de auto tot stilstand tegen een boom. De 30-jarige Sneker klaagde over rugpijn en werd daarom per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De 22-jarige kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden/Dantumadiel: eerste nieuwsbrief Burgernet
De 4600 Burgernetdeelnemers in Leeuwarden en Dantumadiel hebben afgelopen week de eerste nieuwsbrief per post of e-mail ontvangen. In de nieuwsbrief staat een overzicht van de acties, de meest gestelde vragen en andere wetenswaardigheden. Klik [url=http://www.burgernet.nl/BurgerVeiligheidPortaal/ShowPublicatie.aspx?ID=145&Show=true]hier[/url] om de nieuwsbrief van Leeuwarden te bekijken. Voor de nieuwsbrief van Dantumadiel klik [url=http://www.burgernet.nl/BurgerVeiligheidPortaal/ShowPublicatie.aspx?ID=142&Show=true]hier[/url]. De Burgernetnieuwsbrief wordt vier keer per jaar naar de deelnemers van Burgernet verzonden. Kijk voor meer informatie op [url=http://www.burgernet.nl. ]www.burgernet.nl. [/url]

In verband met de feestdagen worden de politieberichten op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei uiterlijk 13.30 uur op deze website geplaatst.

112Fryslan

})