Politieberichten van woensdag 28 september

Getuigen gezocht van vechtpartij

LEEUWARDEN – De politie zoekt getuigen van de vechtpartij die in de nacht van zaterdag op zondag op de Nieuwestad plaatsvond. Rond 01.00 uur zagen surveillerende agenten dat bij discotheek Fire onenigheid ontstond toen de portier een klant uit de discotheek zette. De klant en bijbehorende vriendengroep waren het hier niet mee eens en belaagden de portier. Horecapersoneel schoot de portier te hulp, waarna een vechtpartij ontstond. Ook de agenten die inmiddels waren bijgesprongen werden aangevallen. Eén van de belagers probeerde zelfs het dienstwapen van één van de agenten te pakken. Uiteindelijk werden vier inwoners van Tzummarum van 20, 23, 25 en 31 jaar en een 20-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Dinsdagmiddag mochten alle vijf verdachten het politiebureau weer verlaten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek is echter nog niet afgerond en de politie komt dan ook graag in contact met getuigen die kunnen vertellen wat er zich heeft afgespeeld in de discotheek en daarbuiten. Heeft u iets gezien of anderszins informatie over deze vechtpartij? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vrachtauto verliest lading

DRACHTEN – De politie heeft dinsdag rond 07.00 uur geassisteerd bij het afslepen van zes auto’s die lekke banden op hadden gelopen nadat zij over een ijzeren balk waren gereden. Een (kleine) vrachtauto met hierachter een aanhangwagen gekoppeld reed op de N-31 vlakbij de afslag naar de A-7. Een ijzeren balk die op de aanhangwagen lag viel van het voertuig en kwam op de rijbaan terecht. Zes auto’s die achter de vrachtauto reden konden de ijzeren balk niet ontwijken en reden hier overheen. Hierdoor raakten één of meer banden van hun voertuigen lek. De auto’s moesten worden weggesleept en daardoor onstond een file. De bestuurder van de vrachtauto is doorgereden.

Diefstal uit woning

SNEEK – De politie onderzoekt een diefstal uit een woning aan de Franekerkade. Dinsdagochtend zag men kans om ongemerkt de woning binnen te komen. Eenmaal binnen werden onder andere een I-pad, een fotocamera en een laptop weggenomen. De 47-jarige bewoonster deed aangifte. De politie heeft inmiddels buurtonderzoek verricht.

Heler aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Weaze een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Een surveillerende agent zag een fiets staan die de duidelijke kenmerken van diefstal had. Zo ontbrak onder andere het slot. Toen de agent de fiets aan een nadere inspectie wilde onderwerpen, werd de fiets weggegrist door de Leeuwarder. De man ging er snel vandoor en weigerde te blijven staan. Niet veel later kwam de agent de man wederom tegen. Na een woordenwisseling werd hij aangehouden op verdenking van heling. De fiets werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Kar met hooibalen botst tegen gevel woning

BAKKEVEEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Duerswaldmer Wei een eenzijdig ongeval onderzocht, waarbij een platte kar met daarop hooibalen tegen een gevel van een woning tot stilstand kwam. Een 45-jarige bestuurder van een shovel uit De Wilp trok met zijn voertuig een platte kar met daarop hooibalen. Door een technisch mankement brak de trekhaak af en schoot de kar los. De kar kwam uiteindelijk tegen een gevel van een woning tot stilstand. Daardoor ontstond schade aan een hek en de gevel van de woning. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelde ter plaatse een onderzoek in.

Fietser geslagen door wielrenner

JOURE – De politie onderzoekt de mishandeling van een 16-jarige fietser uit Joure. De jongen fietste dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur samen met een grote groep klasgenoten over de Sewei. De 16-jarige fietste vanuit de groep naar voren. Vanuit de richting Scharsterbrug naderde een nog onbekende wielrenner. De 16-jarige besloot in de berm te gaan fietsen zodat de wielrenner kon passeren. Deze man begon te schelden en kwam vervolgens achter de Jouster aan. Hij pakte de jongen vast beiden kwamen vervolgens ten val. De man sloeg de jongen daarna een aantal keren. Daarbij liep de 16-jarige onder andere een gebroken neus op. Diverse klasgenoten waren hier getuige van. Het slachtoffer ging samen met zijn ouders naar het ziekenhuis in Heerenveen en daar werd de politie gewaarschuwd. Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in om de identiteit van de wielrenner te achterhalen en komt daarom graag in contact met getuigen. Volgens het slachtoffer is de wielrenner rond de 45 jaar oud, had kort stekelig haar en 1.80 á 1.85 meter lang. De man reed op een gele racefiets en droeg een fietsshirt met korte mouwen met een opschrift. Het shirt had gele en blauwe vlakken. Daarnaast droeg de wielrenner volgens de 16-jarige Jouster een blauwe korte broek. Weet u wie deze wielrenner is of heeft u anderszins informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Rijbewijs ingevorderd na ongeval

FEANWALDEN – De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 54-jarige automobilist uit De Westereen ingevorderd na een ongeval. De man was op de Munestrjitte opzettelijk tegen een grote bouwcontainer aangereden. De bestuurder raakte daarbij gewond en werd daarom per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Gezien het gevaarlijke rijgedrag werd besloten om het rijbewijs van de man in te vorderen.

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

DOKKUM – De politie heeft maandag illegaal vuurwerk in beslag genomen, de eerste vangst voor dit jaar. Het bleek dat een 14-jarige inwoner van Dokkum zwaar vuurwerk had afgestoken. Buurtbewoners klaagden erover en waarschuwden de politie. In de woning van de jongen vonden agenten onder andere 32 nitraatbommen en vijf betonstrijkers. In totaal ging het om 74 stuks illegaal vuurwerk. Al het vuurwerk werd in beslag genomen en vernietigd. Na overleg met zijn moeder wordt de jongen aangemeld voor een Halt-straf. Heeft u ook informatie over de handel en het bezit van (illegaal) vuurwerk? Bel de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112Fryslan

})