Politieberichten van woensdag 28 juli.

Vernieling voertuigen met appels
SNEEK – De politie heeft onderzoek ingesteld naar een vernieling aan een voertuig op de Tingieterstraat die tussen maandagmiddag 16.30 en dinsdagmorgen 08.00 uur heeft plaatsgevonden. Surveillerende agenten kregen de melding dat enkele ruiten van een bedrijfswagen waren vernield. De ruit was kapot gemaakt door een appel. Een 50-jarige inwoner van Mantgum deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

Dinsdagmorgen hadden agenten nóg een melding gehad betreffende eenzelfde vernieling. Ook daar zijn stukjes appel gevonden.

Rijbewijs ingevorderd beginnend bestuurder
SNEEK – De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige inwoner van Sneek op de Singel. Surveillerende agenten zagen de jongen zonder helm op zijn bromfiets rijden, waarna zij hem een stopteken gaven. Tijdens het bekeringsgesprek roken de agenten een alcohollucht. Omdat het vermoeden bestond dat de jongen onder invloed van alcohol reed werd hij overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de 18-jarige 400 ug/l. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder werd ingevorderd. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijontzegging van 5 uur.

Veel schade na ontploffing boot
APPELSCHA- De politie stelt een onderzoek in naar een ontploffing in een boot die afgemeerd lag aan Vaart Noordzijde. Rond 00.30 uur in de nacht van dinsdag op woensdag ontplofte vermoedelijk een gasfles in de machineruimte van de boot. Door de explosie ontstond schade aan de woningen aan beide zijden van het water. Van twee woningen sneuvelden ramen en ontstond er schade aan de muren. De boot is door de ontploffing breder geworden en ramen werden door de explosie vernield. Ook een aantal auto’s, die in de buurt van boot stonden geparkeerd, liepen schade op. Bij het daglicht zal er een beter beeld van de schade te zien zijn. Een 55-jarige vrouw en haar 60-jarige echtgenote beide inwoners uit Laag-Zutphen kwamen met de schrik vrij. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak.

Vier verdachten aangehouden voor vernieling auto’s
HEEG- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 18,19,19, en een 20 jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op de verdenking van openlijke geweldpleging. Getuigen zagen de mannen op de Pharshoeke auto’s vernieling en belde direct via 1-1-2 de politie. De getuige ging direct achter de verdachten aan hield deze aan. De mannen werden overgedragen aan de politie die de verdachten overbracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De eigenaren van de vernielde auto’s doen aangifte.

Man aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur een 54-jarige inwoner van Menaldum aangehouden voor belediging. Een agent zag dat de automobilist een overtreding maken en sprak de man daarover aan. Toen de agent hem vertelde dat hij een bekeuring kreeg, wond de man zich zo vreselijk op en beledigde vervolgens de agent. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Jongen aangehouden voor belediging
MIDSLAND – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 17-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden voor belediging op de Midslandserhoofdweg. Surveillerende agenten reden richting Formerum toen zij een groepje jongeren tegenkwamen. Eén van deze jongeren keek de agenten aan en beledigde hen. De agenten hebben daarop de jongen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd de jongen heengezonden. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auto gestolen
SINT NICOLAASGA – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een auto op de Slotweg. De rode Audi A6 station, met kenteken 24-DN-NJ, werd dinsdagavond tussen 20:45 en 21.30 uur gestolen op het terrein van Holiday Ice. De 47-jarige eigenaar uit Joure deed aangifte. De politie komt graag in contact met getuigen die deze auto onlangs hebben gezien of weten waar deze nu is. U kunt uw informatie doorgeven aan de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

112Fryslan