Politieberichten van woensdag 28 april.

Drie winkeldieven aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag drie inwoonsters van Leeuwarden van 11,18 en een 19 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan de Nieuwestad. Een medewerkster van een kledingzaak ontdekte dat de dames kleding in hun tas stopten. Zij hield het drietal aan waarna zij aan de politie werden overgedragen. De dames werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Tijdens de insluiting ontdekten de agenten dat de dames meer dan alleen kleding hadden gestolen. Uit de tassen kwamen sieraden en schoenen naar boven die van diefstal afkomstig waren. Een 26-jarige inwoonster van Oudega (s) deed aangifte.

Beveiligers houden inbreker op heterdaad aan
LEEUWARDEN- Drie surveillanten van een beveiligingsbedrijf hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige inwoner van Leeuwarden op heterdaad aangehouden. De verdachte werd in de Dr. Jacob Botkeweg aangehouden op verdenking van een inbraak in een school. Naar aanleiding van een inbraakalarm ging het beveiligingsbedrijf en de politie met spoed naar de inbraakmelding. Toen de beveiligers eerder dan de politie op de plaats aan kwamen, zagen zij dat het raam van de school was vernield. Vervolgens zagen zij een man uit de bosjes wegrennen waarna de surveillanten de achtervolging inzetten. Op een grasveld konden zij de verdachte aanhouden en overdragen aan de inmiddels gearriveerde politieagenten. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen poging straatroof
ORANJEWOUD- De politie is op zoek naar (twee) getuigen van een poging tot straatroof die dinsdagavond om ongeveer 22.10 uur plaatsvond in de tunnel (onder Rijksweg A32 door) van de Koningin Julianaweg. Het slachtoffer, een 27-jarige inwoner van Heerenveen, liep in de richting van Oranjewoud toen hij voetstappen achter zich hoorde. Op dat moment sprak de verdachte zijn slachtoffer aan, waarna hij een mes pakte en geld eiste. Vervolgens wist het slachtoffer door snel weg te rennen aan zijn belager te ontkomen om daarna via 1-1-2 de politie te bellen. De politie is op zoek naar (twee) belangrijke getuigen. Toen het slachtoffer in de richting van Oranjewoud liep, kwam uit tegenovergestelde richting een vrouw op de fiets aan rijden. Zij reed in de richting van Heerenveen. Ook wil de politie in contact komen met de bestuurder van een bromscooter die op de kruising van de Cissie van Marxveldtlaan met de Lollius Ademalaan met iemand heeft staan praten. Beide getuigen moeten de verdachte hebben gezien. Mogelijk dat er ook andere mensen zijn die iets gezien hebben.

Signalement verdachte:

[bullets]Blanke man
Lengte 1.85 m.
Mager postuur
Donkere/zwarte kleding, broek en trui met capuchon
De man liep iets voorover gebogen[/bullets]

U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bromfietser aangehouden voor bezit softdrugs
DRACHTEN- De politie heeft dinsdagavond op de Singel een 22-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De man die op zijn bromfiets reed, trok de aandacht van de agenten omdat hij geen helm droeg. Nadat zij de man hadden staande gehouden vroegen zij hem naar zijn rijbewijs. Toen hij net dat deze in zijn buddysit lag, en deze opende, zagen de agenten 12 gram softdrugs liggen. Het rijbewijs werd niet op die aangetroffen omdat uit onderzoek bleek dat hij deze niet bezat. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar tegen man proces-verbaal werd opgemaakt. De softdrugs werd in beslag genomen.

Man met mes in nek gestoken
HARLINGEN- De politie heeft dinsdagavond een 27-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Om ongeveer 20.30 uur kregen agenten een melding van onenigheid tussen twee mannen in de Prinses Beatrixstraat. Toen de agenten een van de betrokkenen stonden te praten, werden zij aangesproken door twee buurtbewoners die vertelden dat er iemand was neergestoken. In de bewuste woning troffen de agenten een 42-jarige inwoner van Harlingen aan. Hij vertelde dat hij met een mes in zijn nek was gestoken door de 27-jarige verdachte. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte kon even later in woning worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar voor verhoor werd ingesloten. Tijden de rit naar het politiebureau meende de verdachte de agenten nog te moeten bedreigen. Het slachtoffer deed aangifte.

Brand in natuurgebied
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een brand in een natuurgebied de Nieuwe Wielen. Dinsdag aan het einde van middag waarschuwden omstanders de hulpdiensten toen ze een brand ontdekten. De brandweer en de politie kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse. Een stuk natuur ging door de brand verloren. Omdat er hoogst waarschijnlijk sprake is van brandstichting stelt de politie een nader onderzoek in.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
DRONRIJP – De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs van een 57-jarige automobiliste uit Dronrijp ingevorderd op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten kregen een melding dat de vrouw onder invloed van alcohol in haar auto was gestapt. Net voor Dronrijp zagen de agenten de vrouw rijden. Ze kwam bijna in botsing met een tegenligger. De vrouw kreeg een stopteken, maar reageerde hier niet op. De agenten haalden de vrouw in en gaven haar nogmaals een stopteken. Ook hier werd niet op gereageerd. Uiteindelijk werd de sirene aangezet, maar ook de bestuurster bleef maar door rijden. Uiteindelijk stopte ze voor haar woning. Daar werd de 57-jarige aangesproken door de agenten. Gezien haar rijgedrag, de geur van alcohol en de manier van spreken werd de vrouw aangehouden. De bestuurster werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Dit slaagde niet en daarom werd er bij de vrouw bloed afgenomen. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van twaalf uren. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

112Fryslan