Woensdag 27 juni

Politieberichten van woensdag 27 juni

Politie zoekt videomateriaal brand

LEEUWARDEN – De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van maandag op dinsdag opnames hebben gemaakt van de brand in een pand aan de Schrans in Leeuwarden. Deze beelden kunnen het politieonderzoek naar de oorzaak van de brand ondersteunen het verloop van de brand in kaart te brengen. Bent u in het bezit van beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844.

Inbraak in woning

FRANEKER – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan deGaffelaar. Tussen zaterdagmiddag en dinsdagmiddag kwam men de woning binnen door een ruit te forceren. Eenmaal binnen werd een geldbedrag weggenomen. De 66-jarige bewoner deed aangifte.

Man gewond na botsing tegen boom

WASKEMEER – De politie heeft dinsdagmiddag op de Kruisweg een aanrijding onderzocht, waarbij een 26-jarige automobilist uit De Wilp gewond raakte. De man haalde met zijn auto een voorbijganger in en raakte daarbij in de berm. Als gevolg daarvan verloor de bestuurder de controle over zijn auto en botste tegen een boom. Het slachtoffer werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Aanhanger met aggregaat gestolen

STIENS – De politie onderzoekt de diefstal van een aanhanger met daarop een aggregaat vanaf een terrein van een bedrijf aan deStienzer Hegedyk. De diefstal vond plaats tussen zondagmiddag en dinsdagmiddag. Op de aanhanger zat het kentekenWV-23-NP. Het is nog onduidelijk hoe men op het terrein heeft kunenn komen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 49-jarige inwoner van Stiens aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

OOSTERWOLDE – De politie heeft dinsdagmiddag een 30-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt er van verdacht dat hij dinsdagochtend op het fietspad tussen Appelscha en Oosterwold een 16-jarige inwoonster Appelscha heeft geslagen. Het meisje deed aangifte en kon daarbij een goede omschrijving geven van de dader. Na onderzoek kon de 30-jarige verdachte ’s middags worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft dinsdagmiddag bij een winkel aan de Noorderbuurt een 48-jarige inwoonster van Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw had een jongen geslagen en werd daarop aangesproken door een medewerker van een winkel. Ook de medewerker werd aangevallen door de vrouw. Reden genoeg om de politie te waarschuwen. De agenten kregen te horen dat de 48-jarige al de gehele middag vervelend aanwezig was in het centrum en daar het winkelend publiek lastig viel. De vrouw werd dan ook aangehouden door de agenten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Gereedschap gestolen

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een hok bij de midgetgolfbaan in het recreatiegebied De Groene Ster. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd gereedschap gestolen, waaronder een flex, twee schuurmachines, amaril slijpsteen, jerrycan met benzine en een boormachine. Een 66-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Gestolen boot gevonden

LEEUWARDEN – Medewerkers van een bouwbedrijf hebben dinsdag op de Ceresweg een gestolen boot teruggevonden. Naast de bouwkeet lag een buitenboordmotor verstopt. Het werd de bouwvakkers al snel duidelijk dat deze motor behoorde bij een boot die verderop in het water lag. Reden genoeg om de politie te waarschuwen. Agenten voeren daarop in een politieboot naar de Ceresweg. Zowel de boot als de buitenboordmotor werd door hen meegenomen. Later die middag melde de eigenaar zich. Hij wist de agenten te vertellen dat zijn boot vermoedelijk was gestolen tussen zondag en dinsdag vanuit een haven in Sumar. In de boot vonden de agenten twee benzinetankjes. Deze bleken niet van de eigenaar van de boot te zijn. Op @toezichttewater vind u een foto van de twee tankjes.

Twee gewonden na kop-staartbotsing

OLDETRIJNE – De politie heeft dinsdagmiddag op de Pieter Stuyvesantweg een kop-staartbotsing onderzocht, waarbij twee bestuurders gewond raakten. Een 32-jarige automobilist uit Wolvega zat te laat dat het verkeer voor hem tot stilstand was gekomen. Ondanks krachtig remmen raakte hij de auto voor hem. Deze automobilist had de naderende auto aan zien komen en hield rekening met een aanrijding. Uitvoorzorg was de vrouw al met haar auto de berm ingereden. Desondanks raakte de 32-jarige automobilist deze auto nog. Door de klap schoot de auto van de vrouw door en kwam tot stilstand tegen een paardenbak. Een paal van de bak ging door de voorruit, maar gelukkig raakte niemand in het voertuig. De 32-jarige automobilist botste ook nog tegen een auto van een 38-jarige plaatsgenoot. Die op zijn beurt weer tegen de auto van een 42-jarige inwoner van Wolvega botste. De laatste twee automobilisten klaagden over pijn in de nek en werden daarom uit voorzorg door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

DOKKUM – De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 38-jarige bromfietser uit Leeuwarden ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op omdat hij met hoge snelheid reed. Reden voor de agenten om de man op de Hantumerweg een stopteken te geven en hem vervolgens te controleren. Omdat ze het vermoeden hadden dat de Leeuwarder onder invloed van alcohol verkeerde, werd de man voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies 600 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor koperdiefstal

HEERENVEEN – De politie heeft dinsdagavond een 52-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Surveillerende agenten kregen een melding dat de man in sloopwoningen aan Rozenstraat koper aan het stelen was. Toen de agenten arriveerden zagen ze de 52-jarige bij een vuurkorf staan. Volgens de man had hij toestemming om wat sloophout te verbranden. De agenten liepen terug naar en zagen allemaal koperen leidingen en draad liggen. Ze hadden het sterke vermoeden dat de 52-jarige dit daar neer had gelegd om het later op te halen. Dit vermoeden bleek te kloppen. Agenten zagen de man het koper pakken en daarop werd hij aangehouden. De verdachte was eerder deze week ook al voor hetzelfde aangehouden. Ook nu weer werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Auto in beslag genomen

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond in de Appelstraat de auto van een 25-jarige inwoner van Stiens in beslag genomen. De man werd voor de vierde keer op rij betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mocht hij het bureau weer verlaten.

Verwarde man na zoekactie aangehouden

HEERENVEEN – De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. Een 50-jarige bewoonster van een woning aan de Kievitstraat hoorde geritsel in haar achtertuin. Ze ging kijken en zag in eerste instantie niets. Plotseling sprong een voor haar onbekende man over een muurtje. De man maakte een verwarde indruk en sloeg enkele kreten. De zoon van de vrouw probeerde man nog tegen te houden, maar hij wist te ontkomen. De politie werd gewaarschuwd en de echtgenoot van de vrouw ging op zijn fiets achter de man aan. Op de Sperwer eindigde de achtervolging. Daar verstopte de 32-jarige zich in de bosjes. Agenten sloten het gebied af en tevens werd aan de deelnemers van Burgernet gevraagd om uit te kijken. Een agent met zijn politiehond vond uiteindelijk de man in het water. Daar had hij zich verstopt onder de walbeschoeiing. De 32-jarige man werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Vanwege de verwarde indruk die man maakte, zal een arts van de GGZ hem nader onderzoeken.

Man aangehouden voor diefstal diesel

WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 51-jarige inwoner van Made aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. Surveillerende agenten kregen een melding dat een medewerker van een beveiligingsbedrijf een auto met gedoofde lichten zien rijden over de Handelstraat. De beveiliger vertrouwde het niet en waarschuwde de agenten. Toen de agenten arriveerden zagen ze de betreffende auto staan. Deze auto en de bijbehorende bestuurder hadden ze eerder die nacht al gecontroleerd. Op de achterbank van zijn auto hadden de agenten toen een aantal jerrycans zien liggen. Die waren nu echter verdwenen. Op het terrein van een autobedrijf vonden de agenten de jerrycans gevuld met diesel. De agenten besloten om te gaan posten en later die nacht kwam de 51-jarige man te voorschijn. Hij werd aangehouden op verdenking van diefstal van ruim 100 liter diesel. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De jerrycans werden in beslag genomen.

Wederom aanhouding in onderzoek steekpartij

MUNEIN – De politie heeft in het onderzoek naar een steekpartij een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man werd dinsdagmiddag aangehouden. Afgelopen maandagochtend werd al een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Man zwaargewond na steekpartij

In denacht van zaterdag 15 oktober op zondag 16 oktober 2011 werd een 32-jarige inwoner van Gorredijk na een hardcore feest in Munein door drie mannen aangevallen en meerdere malen gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte hierbij zwaar gewond en werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Hennepkwekerijen ontmanteld

NIJE BERKOOP/ SINT JACOBIPAROCHI – De politie heeft dinsdag op twee locaties in de provincie invallen gedaan in woningen omdat het vermoeden bestond dat daar hennepkwekerijen waren gevestigd. In een woning aan de Dr. Oortwijn Botjesstraat in Sint Jacobiparochie ontdekten de agenten een reeds ontmantelde hennepkwekerij. Wel vonden ze twee zakken met gedroogde hennep. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De 41-jarige bewoner werd aangehouden. Later die middag vonden agenten een hennepkwekerij in een woning aan de Abbendijk in Nije Berkoop. Daar werden een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 46-jarige inwoner van Odijk aangehouden. In de woning werd een kwekerij met 320 hennepplanten aangetroffen. Alle drie de verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De agenten kwamen de kwekerijen op het spoor dankzij eigen onderzoek en anonieme tips.

Aanhouding voor brandstichting

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van brandstichting. De man had maandag brand proberen te stichten bij een zorginstelling in de stad. Door snel ingrijpen van het personeel kon erger worden voorkomen. Wel liep het pand rookschade op. Namens de instelling werd aangifte gedaan. In de loop van dinsdag werd de 44-jarige Leeuwarder aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan