Woensdag 27 juli

Politieberichten van woensdag 27 juli

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

OOSTERWOLDE- De politie heeft dinsdagmiddag in een winkel aan de Stationstraat een 17-jarige inwoonster van Hoogeveen aangehouden op verdenking van diefstal. Het meisje pakte tijdens het winkelen vlees en verstopte die vervolgens in een buggy waarin een klein kindje zat. Vervolgens liep de verdachte de winkel uit zonder te betalen en werd door de bedrijfsleider aangehouden. De vrouw werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuige aanrijding

RYPTSJERK- De politie zoekt getuigen van een aanrijding die dinsdagmiddag op de kruising van de N355 (E10) rond 16:30 uur plaatsvond. Daarbij botste een 44-jarige automobilist uit Leeuwarden, die uit de richting van Hurdegaryp kwam en in de richting van Leeuwarden reed, op een auto die uit de richting van Ryptsjerk kwam en ook in de richting van Leeuwarden reed. Daarbij raakte de bestuurster gewond, een 40-jarige inwoonster van Ryptsjerk. De Leeuwarder werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en een ademanalyse. Deze ademanalyse weigerde hij waarna het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins iets gezien hebben van de aanrijding. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Stelende moeders aangehouden

HEERENVEEN- De politie heeft dinsdagmiddag twee inwoonsters van Drachten van 20 en 26 jaar aangehouden op de verdenking van winkeldiefstallen. De beide dames liepen met twee buggy’s met daarin kinderen in een winkel aan de Passage. De twee werden op heterdaad betrapt tijdens het stelen van speelgoed. Beide verdachten gingen er vandoor waarbij zij door medewerkster werden gevolgd. Op het Burgemeester Kuperusplein werd één van de verdachten door het winkelpersoneel aangehouden. Zij verzette zich tijdens de aanhouding hevig waarbij zij de buggy, waarin een kind zat, als bescherming gebruikte. De andere verdachte werd bij een tankstation in centrum aangehouden. Ook zij had een kindje bij zich. Beide vrouwen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. In de auto van de verdachten werden diverse goederen zoals, kleding, speelgoed, pampers en cosmetica aangetroffen die afkomstig waren uit diverse andere winkels uit Heerenveen. Beide verdachten werden in verzekering gesteld. De kinderen, waarvan één koorts had, werden direct na de aanhouding overgedragen aan de familie. De gestolen goederen werden in beslag genomen. De eigenaren deden aangifte.

Brandstichters aangehouden

HEMELUM- De politie heeft in de nacht van diensdag op woensdag twee 14-jarige inwoners van Bakhuizen aangehouden op verdenking van brandstichting. Agenten zagen tijdens een surveillance dat op het Flinkerboskje een container in brand stond en stelden vervolgens een onderzoek in. Plotseling zagen de agenten vier knapen met hoge snelheid bij de brand vandaan fietsen. Twee van de vier verdachten konden worden aangehouden. De twee anderen wisten te ontkomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden in gesloten.

Twee aanhoudingen na bedreiging

HAULERWIJK – De politie heeft dinsdagmiddag twee inwoners van Haulerwijk van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging. Het duo was eerder die middag naar een woning van een familielid in het dorp gegaan. De bewoner werd vervolgens ernstig bedreigd door de twee. De politie werd gewaarschuwd en meerdere eenheden gingen naar het dorp. Na een zoektocht werd het duo door een agent met een politiehond gevonden nabij het kerkhof. Daar probeerden ze zicht te verstoppen. Eén van de mannen werd snel aangehouden. De andere had zich verscholen in een sloot. Hij weigerde daar uit te komen. Omdat de man mogeljik in het bezit was van een wapen werd gebruik gemaakt van pepperspray. Dit had direct effect en ook deze verdachte kon worden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. In de omgeving vonden de agenten een grote ijzeren staaf, die vermoedelijk was gebruikt bij de bedreiging eerder die middag. De staaf werd in beslag genomen.

Man en vrouw aangehouden na diefstal camera

LEMMER – De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige vrouw en een 51-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal. Het stel uit Wassenaar werd betrapt toen ze vanaf een tafeltje voor een horecagelegenheid een digitale camera wegnamen. Dit werd gezien door een 34-jarige inwoner van Lemmer, de eigenaar van de zaak. Hij zette de achtervolging in en wist het duo te achterhalen. In eerste instantie ontkenden ze diefstal en later kwamen ze met allerlei smoesjes. Omdat de diefstal was geregistreerd door een bewakingscamera had ontkennen simpelweg geen zin. De politie werd vervolgens door de 34-jarige Lemster gewaarschuwd. Het stel werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de twee werd ook in beslag genomen. Dit omdat de camera niet meer werd gevonden. Vandaag zal de auto worden doorzocht omdat daar mogelijk de gestolen camera in ligt.

Aanhouding na mishandeling portier

WEST-TERSCHELLING – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Torenstraat een 19-jarige inwoner van Wamel aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was door een portier van een horecagelegenheid uit de zaak gezet omdat hij zich erg vervelend gedroeg. De 19-jarige was het daarmee blijkbaar niet eens en gaf de portier een harde trap tegen zijn onderbeen. Twee surveillerende agenten werden er bij gehaald en de portier deed aangifte. Vervolgens werd de vervelende stapper aangehouden. Eerder die avond hadden agenten ook al bemoeienis met hem gehad. Ook toen was hij betrokken bij een ruzie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd proces-verbaal opgemaakt. De agenten brachten hem vervolgens naar zijn hotel. Daar kreeg ook nog 18-jarige plaatsgenoot een bekeuring van de agenten. Diverse getuigen hadden deze man namelijk aangewezen als veroorzaker van alle ruzie. Dit was ook geconstateerd door de agenten. Reden genoeg om hem een bekeuring te geven.

Man aangehouden voor poging inbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak. Een buurtbewoner zag ’s nachts een voor onbekende man met een ladder tegen de gevel van een woning staan. Direct werd via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. Toen de agenten arriveerden zagen ze een man op zijn buik in de tuin liggen. Naast hem lag een ladder. Bij het zien van de agenten ging hij er direct vandoor. Na een achtervolging wisten de agenten hem aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan