Woensdag 26 oktober

Politieberichten van woensdag 26 oktober


Man valt van dak

PEINS – De politie heeft dinsdag rond 12.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval bij een pand aan de Slappeterpsterweg. Tijdens werkzaamheden op het dak was een 41-jarige inwoner van Zweins naar beneden gevallen en gewond geraakt. Het Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter terplaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMCG ziekenhuis in Groningen gebracht.

Dakinbraken

BERLIKUM – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een winkel aan de Hofsleane. De inbrekers maakten in de nacht van maandag op dinsdag een gat in het dak van de winkel om naar binnen te klimmen. Uit de winkel werden sigaretten gestolen. Bij een winkel aan de Warmoesstraat in Sint Annaparochie werd mogelijk door dezelfde inbrekers geprobeerd om via het dak in te breken. Hier lukte het niet om binnen te komen.

Gewonden bij aanrijding

DRACHTEN – De politie heeft dinsdag rond 18.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ernstig verkeersongeval op de A7 bij Drachten. Het verkeer reed hier door verkeersdrukte langzaam. Een chauffeur van een lijndienstbus die uit de richting van Groningen kwam merkte dit vermoedelijk te laat op en botste tegen een auto die voor hem reed. Door de aanrijding kwam de auto op de zijkant terecht. In de auto zaten vier personen. Een 55-jarige, een 25- jarige en een man waarvan de leeftijd nog niet bekend, allen woonachtig in Frieschepalen, raakten gewond. Een 53-jarige inwoonster van Frieschepalen raakte ernstig gewond. De inzittenden zijn door de brandweer en medisch personeel van het mobiel medisch team uit de auto gehaald. Zij zijn overgebracht naar het UMCG ziekenhuis in Groningen en het Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten. In de bus zaten passagiers en zover bekend raakte niemand van hen gewond. Zij werden door de busmaatschappij opgehaald en overgebracht naar hun plaats van bestemming. Hen is slachtofferhulp aangeboden. Het verkeer werd via de linkerrijstrook van de A7 langs de plaats van het ongeval geleid. Om 20.00 uur kon het verkeer weer normaal doorgang vinden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Verkeersongeval met dodelijke afloop

HEERENVEEN – Bij een ernstig verkeersongeval is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.30 uur een 18-jarige inwoner van Heerenveen om het leven gekomen. Het slachtoffer stak op de fiets de kruising Dominee Kingweg met de Gruttostraat over. Hij werd hierbij aangereden door een auto, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Heerenveen. Door de aanrijding raakte het slachtoffer ernstig gewond en is aan zijn verwondingen overleden. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Dakinbraak

KOLLUM – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak bij twee winkels aan de Mr. Andreaestraat. In de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.00 uur ging het inbraakalarm van één van deze winkels af. In het pand bleek dat er deuren geforceerd waren. Agenten zagen dat er gaten in het dak van de winkel zaten en dat de inbreker(s) vermoedelijk hierdoor naar binnen waren geklommen. Ook bij een aangrenzende winkel zat een gat in het dak waardoor de daders ook hier naar binnen waren geklommen. Het is nog niet bekend of er uit beide winkels iets gestolen is.

Grote vogel

GROU – De politie heeft dinsdag rond 20.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de A32 bij Grou. Een 45-jarige bestuurder uit Lemmer week hier uit voor een ‘grote vogel’. De Lemster kwam met zijn auto in de berm en verloor de macht over het stuur. De auto schoot de weg over en kwam tot stilstand tegen de vangrail.

Inbreker overlopen

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaatsvond in een woning aan de Dennenstraat. De 85-jarige bewoonster hoorde iets in haar slaapkamer en ging kijken wat er aan de hand was. In de slaapkamer zag zij een man die er bij het zien van de bewoonster vandoor ging. Wel zag de dief kans om een tas en een geldkistje mee te nemen.

Inbraak tankstation

GORREDIJK – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een tankstation aan de Wetterkant 2. In de nacht van maandag op dinsdag rond 04.00 uur werd een raam van de toegangsdeur ingeslagen. Als buit namen de inbrekers sigaretten mee.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan