woensdag 26 november

Fryslân, 26-11-2008 • Politieberichten van dinsdag 25 november 07.00 uur t/m woensdag 26 november 07.00 uur

Ryptsjerk: getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser op vrijdag 21 november. De 16-jarige bromfietser uit Suwald reed over de Westerdijk vanaf Gystjerk richting Tytsjerk, toen hij moest uitwijken voor een fietser die zonder licht op zijn weghelft fietste. Hierbij botste hij tegen een 13-jarige voetganger uit Ryptsjerk op. De bromfietser hield aan het ongeval een gebroken pols, een gekneusde knie en een kapotte brommer over. De voetganger had letsel aan zijn handen. De fietser is doorgereden. De politie roept deze fietser of getuigen op zich te melden bij de politie via 0900 – 8844.

Gersloot / De Knipe: snelheidscontrole
De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden op de Aengwirderweg in Gersloot en Luinjeberd en op de Ds. Veenweg in De Knipe. Tussen 08:00 en 12:30 uur werden in Gersloot 96 passanten gecontroleerd, waarvan 40 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. In Luinjeberd werden 128 passanten gecontroleerd en 17 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was hier 75 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. In De Knipe werden 324 passanten gecontroleerd, waarbij 122 overtredingen geconstateerd werden. Hier was de hoogst gemeten snelheid 85 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Boksum: 45 bekeuringen voor negeren gesloten verklaring
De politie heeft dinsdagmorgen tussen 07.45 en 09.00 uur 45 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die op de Nylansdyk de gesloten verklaring negeerden. Tussen 07.00 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur is deze weg gesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Veel fietsers maken gebruik van deze weg. Omdat de weg vrij smal is, levert dit gevaarlijke situaties op als auto’s voorbij rijden. De komende periode zal vaker gecontroleerd worden.

Sneek: gaslek in Havenzijstraat
De politie heeft dinsdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een gaslek in de Havenzijstraat. Rond 11.00 uur kwam bij de brandweer een melding van een gaslek binnen. De gasconcentratie in de steeg was dusdanig hoog dat de vier bewoners die thuis waren, uit hun woningen werden gehaald. Ook werden het Grootzand, de Oude Koemarkt en de Havenstraat afgezet voor verkeer en publiek. Het gaslek is waarschijnlijk ontstaan toen bij rioleringswerkzaamheden de gasleiding geraakt werd. Het gasbedrijf heeft eerst aan weerszijden van de straat de gaspijp gedicht, waarna het lek gerepareerd kon worden. Rond twee uur konden de bewoners weer terug naar hun woningen en werden de straten weer vrijgegeven

Franeker: winkeldiefstal met geweld
De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlân overgenomen, nadat deze eerder door medewerkers van een winkel aan het Ockingahiem was aangehouden. De medewerkers zagen hoe de man een fles wodka in de winkel pakte en vervolgens wegrende zonder te betalen. De achtervolging werd ingezet en men wist de man staande te houden. Daarbij bedreigde de verdachte de medewerkers en gooide de fles naar het hoofd van één van hen die deze slechts met moeite kon ontwijken. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau.

Surhuisterveen: fietser gewond
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Taeke Schuilengalaan. Een 61-jarige fietser uit Surhuisterveen verzuimde daar voorrang te verlenen aan een 43-jarige automobilist uit Kootstertille. De fietser liep bij de daarop volgende botsing een hoofdwond op, waarvoor hij per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten werd vervoerd. Omdat vermoed wordt dat de man had gedronken, is hem daar een bloedproef afgenomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan