Politieberichten van woensdag 26 mei.

Inbraak fietsenwinkel
JOURE- De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een fietsenwinkel aan de Tolhuiswei . In het Pinksterweekend van zaterdag 22 mei 18.45 uur tot dinsdagmorgen 25 mei 08.15 uur is hier ingebroken. Onbekenden hebben de toegangsdeur geforceerd en een groot aantal fietsen gestolen. De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Hebt u informatie over deze inbraak, heeft u wat opvallends gezien in of rondom deze fietsenzaak of zijn u ‘goedkope’ nieuwe merkfietsen te koop aangeboden? Belt u dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.

Coniferenbranden
WOLVEGA – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een brand die ontstaan is in een coniferen haag van een woning aan de Hoofdstraat West. In de nacht van zondag 23 mei op maandag 24 mei rond 04.00 uur werd de brand ontdekt. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat er schade aan de coniferenhaag ontstond. Onderzoek wees uit de er sprake was van brandstichting en de politie wil dan ook graag in contact komen met getuigen. Hebt u iets gezien wat betrekking heeft op deze brand?

Belt u dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.

Fietsster ten val
BEETSTERZWAAG – De politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Postweg. Twee fietssters waren daar met elkaar in botsing gekomen, waarbij een 47-jarige inwoonster van Drachten letsel opliep. Ze werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht.

Brand
BURGUM – De politie stelt een onderzoek in naar een brand bij een schuur van een woning aan de Tussendijken. Dinsdagavond woedde daar een brand die een overkapping naast de schuur in de as legde. Een getuige had twee hem onbekende jonge jongens bij de schuur gezien die mogelijk in verband met de brand kunnen worden gebracht. De technische recherche onderzoekt de mogelijke oorzaak van de brand. Hebt u iets gezien wat betrekking heeft op deze brand?

Belt u dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.

Rijbewijs ingevorderd
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmorgen vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Leeuwarden. De man bleek bij een controle op de Groningerstraatweg onder invloed te zijn en werd naar het politiebureau overgebracht voor een blaasproef. Daar blies hij 670 ug/l, waarop proces-verbaal werd opgemaakt.

Burgernetactie na vernieling
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond een Burgernetactie opgestart na een vernieling van een ruit in een portiek aan het Normandiëplein. Een bewoner betrapte een onbekende jongeman na de vernieling, waarop deze er op de fiets vandoor ging. Ruim 1400 Burgnetdeelnemers keken daarop samen met verschillende eenheden uit naar de dader. De actie werd zonder resultaat afgesloten. Meer weten over Burgernet? Kijk op [url=http://www.burgernet.nl]www.burgernet.nl[/url].

Rijbewijs ingevorderd
DRONRIJP – De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Dordrecht. De man bleek bij een controle met de lasergun op de A31 56 km sneller te rijden dan de daar toegestane 120 km/u.

112Fryslan