Fryslân, 26-08-2009 • Politieberichten van dinsdag 25 augustus 07.00 uur t/m woensdag 26 augustus 07.00 uur

Midlum: politie onderzoekt diefstal boot
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een motorboot die vermoedelijk tussen zondagavond en maandagmiddag plaatsvond. De boot lag in het van Harinxmakanaal voor de woning van de 61-jarige eigenaar aan de Harlingerstraatweg. Het betreft een groene motorboot van het merk Jeanneau met het registratienummer 75-81-YH. De eigenaar deed aangifte.

Leeuwarden: politie houdt twee mannen mishandeling
De politie heeft dinsdagavond op het Zuidvliet twee inwoners van Leeuwarden van 24 en 29 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Volgens het slachtoffer, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, zou de 29-jarige automobilist gevaarlijk rijgedrag vertonen. Toen hij de bestuurder daarover op het Zuidvliet aansprak, werd hij door beide inzittenden geslagen en geschopt. Toen de agenten ter plaatse kwamen en beide mannen wilden aanhouden, verzette de 24-jarige man zich hevig. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Op het bureau weigerde de bestuurder mee te werken aan een ademanalyse. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging. Daarnaast kreeg de automobilist een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en een rijverbod van 24 uur. De 28-jarige man deed aangifte.

Drachten: bij aanrijding op rijksweg A7 één gewonde
De politie onderzoekt de oorzaak van een aanrijding die dinsdagavond plaatsvond op de rijksweg A7. Door nog onbekende oorzaak raakten vijf auto’s met elkaar in botsing. Eén van de inzittenden, een 27-jarige inwoner van Eelde, werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Door de aanrijding ontstond een lange file.

Elsloo: jongetje zwaar gewond bij aanrijding
Bureau Verkeersongeval analyse van politie Fryslân onderzoekt de oorzaak van een ernstige aanrijding die dinsdagmiddag op De Riete plaatsvond. Daarbij raakte een 10-jarige fietser uit Boijl ernstig gewond. De jongen is vermoedelijk met zijn fiets op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Uit de tegenovergestelde richting naderde een auto die bestuurd werd door een 25-jarige inwoner van Boijl. Vervolgens kwamen de fietser en de auto met elkaar in botsing. De jongen is met ernstige verwondingen aan zijn hoofd en been in kritieke toestand per traumaheli overgebracht naar het UMCG in Groningen. De automobilist, een 25-jarige inwoner van Boijl, is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Harlingen: rijden onder invloed en zonder rijbewijs
De politie heeft dinsdagavond een 38-jarige automobilist uit Harlingen op de J. van Oldebarneveldstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man in zijn auto rijden waarna zij hem een stopteken gaven. Toen zij hem aanspraken bleek hij alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 1070 ug/l blies. Uit onderzoek bleek dat de man geen rijbewijs had. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt

Leeuwarden: politie waarschuwt voor oplichters
De politie waarschuwt voor oplichters die oudere mensen benaderen met vragen over de oorlog. Eenmaal in de woning houdt één van de daders het slachtoffer aan de praat, terwijl de andere de woning doorzoekt en de pinpas wegneemt. Vervolgens verlaten de daders de woning en bellen even later het slachtoffer onder valse naam op. Zij vragen om de pincode af te geven omdat de bankpassen vernieuwd moeten. Mocht u op deze wijze worden benaderd, neemt u dan direct contact op met de politie via 1-1-2.

Leeuwarden: politie zoekt identiteit 21 relschoppers
De politie plaats vanochtend op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] de foto’s van 21 relschoppers die betrokken waren bij de rellen na afloop van de wedstrijd sc Cambuur – Roda JC. Van deze 21 verdachten is de identiteit tot op heden nog onbekend. In eerste instantie zouden er 22 foto’s worden geplaatst, maar de identiteit van nummer 22 is inmiddels bij de politie bekend. De afgelopen 24 uur hebben zich drie personen bij de politie gemeld omdat ze betrokken waren bij de rellen. Eén van hen heeft zelfs zijn eigen foto naar de politie gemaild.

112Fryslan