Politieberichten van woensdag 25 augustus.

Man aangehouden voor verlaten plaats ongeval
MUNEIN- De politie heeft dinsdagavond rond 20.25 uur een aanrijding op de Dokter Kijlstraweg afgehandeld. Daarbij bleek de bestuurder, een 28-jarige inwoner van Tytsjerk, de plaats van de aanrijding te hebben verlaten. Naar aanleiding van een melding gingen de agenten ter plaatse en troffen een personenauto aan die tegen een lantaarnpaal was gebotst. De bestuurder bleek weg te zijn. Getuigen die de man hadden weg zien lopen gaven een goed signalement door. Na een tijdje kreeg de politie de melding dat de eigenaar van de auto aangifte wilde doen omdat zijn auto was gestolen. Agenten troffen de eigenaar van de auto in zijn woning aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Omdat de man aan het signalement voldeed en vrijwel direct bekende, werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Daarnaast werd er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het verlaten van het plaats van het ongeval en het doen van een valse aangifte. Zijn auto werd in beslag genomen.

Proces-verbaal en forse rekening voor misbruik hulpdienst
SNEEK- De politie heeft een 48-jarige inwoner van Sneek een proces-verbaal gegeven voor het misbruik maken van de hulpdiensten. De man, die zich op het starteiland bevond, maakte in de nacht van vrijdag 6 augustus op zaterdag 7 augustus rond 03.20 uur een melding dat hij zich niet goed voelde en een hartaanval had. De via 1-1-2 gealarmeerde hulpdiensten gingen direct ter plaatse. De man werd op een brandcard gelegd en per veerpont naar de vaste wal gebracht. Daar stond een ambulance klaar om de man over te brengen naar het ziekenhuis. Eenmaal op de vaste wal sprong de man van de brancard en bedankte het ambulancepersoneel voor de overtocht en vertrok. Na onderzoek kwam de politie op het spoor van de verdachte. De man is inmiddels op het politiebureau verhoord en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt terzake het doen van een valse alarmering. Daarnaast zal hij € 2246,00 aan de hulpdiensten moeten betalen voor de gemaakte kosten..

Man overleden na val van trap
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van het aantreffen van een levenloos lichaam in een woning aan de Verstolkstraat. De overleden man werd dinsdagmiddag rond 16.30 uur levenloos aangetroffen. De man lag onder aan de trap in een onnatuurlijke houding. Door de technische recherche is onderzoek gedaan op het lichaam, hieruit bleek dat de man ten gevolge van een noodlottige val van de trap, is overleden.

Proces-verbaal en invordering bij snelheidscontroles
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag en avond diverse snelheidscontroles uitgevoerd op de Groningerstraatweg, Aldlandsdyk en de Harlingerstraatweg. De controle werd uitgevoerd middels een lasergun. Dit resulteerde in 24 proces-verbaal. Een 19-jarige inwoner van Oentsjerk, tevens beginnend bestuurder, reed op de Aldlansdyk 107 kilometer per uur daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie rolt hennepkwekerij op
LEEUWARDEN – De politie heeft naar aanleiding van een melding Meld Misdaad Anoniem op de Dirk Boutstraat een inwerking zijnde hennepplantage ontdekt. In een woning troffen de agenten een hennepplantage aan met 99 planten. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vervolgens vernietigd. Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden werd direct daarna in de Hondecoeterstraat aangehouden.

Recalcitrante man cel in
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden in de Oude Doelesteeg omdat hij gesignaleerd stond. Rond 02.00 uur kregen surveillerende agenten de melding dat de Leeuwarder zich vervelend ophield bij een horecagelegenheid. Eenmaal ter plaatse was duidelijk dat de man onder invloed van drugs verkeerde. Na contact met de meldkamer te hebben gehad, bleek dat de man nog 8 dagen cel open had staan. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau voor de afhandeling. De man weigerde in eerste instantie de cel in te gaan. Agenten hebben hem hierop medegedeeld dat hij geen keuze had en hij werd ingesloten. Tevens heeft de man een horecaontzegging gekregen.

Buitenbrand
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de brandweer geassisteerd bij een brand aan de Pieter Wijbengastraat. Rond 02.15 uur kreeg de meldkamer bericht dat er bouwmateriaal in brand stond. Op het moment dat politie en brandweer ter plaatse waren bleek er een behoorlijke brand te woedden. De brand is ontstaan toen het dekzijl vlam vatte. De brandweer had het vuur snel onder controle. Vervolgens ontstond er rookontwikkeling in een bouwcontainer. Hierop is besloten de container open te snijden. Er bleek geen brand in de container aanwezig te zijn. Er wordt niet uitgesloten dat de brand is aangestoken.

Winkeldief gooit gestolen goederen weg
STIENS – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een winkeldiefstal op de Ljipstrjitte. Rond 14.00 uur kregen agenten de melding dat er een winkeldiefstal was gepleegd. Een man was de winkel binnengekomen en direct naar de dure parfums gelopen. Een medewerkster vond het verdacht en schakelde een collega in. Zij heeft de man tot op het parkeerterrein gevolgd. Hier gooide de verdachte de geprepareerde tas met inhoud onder een auto en rende weg. De politie heeft de verdachte nog niet kunnen vinden. Een 19-jarige inwoner van Stiens deed namens de winkel aangifte.

112Fryslan