Politieberichten van woensdag 25 april

Bromfietsers gewond

HEERENVEEN/JISTRUM- De politie heeft dinsdagmorgen rond 09.00 uur een ongeval op de Trekschuit afgehandeld. Een 16-jarige inwoner van Sint-Nicolaasga reed op zijn bromscooter, verloor op de Rotonde van de Jousterweg met de Trekschuit de macht over het stuur en kwam ten val. Hij raakte daarbij gewond aan zijn been en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Op de Rijksstraatweg te Jistrum kwam een 26-jarige inwoonster van Buitenpost met haar bromscooter ten val. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 18.00 uur op de Keidam een 46- en een 18-jarige vrouw en een 36- en een 53-jarige man, allen inwoners van Leeuwarden, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De vier personen kregen op straat ruzie over een familiekwestie. De inmiddels gewaarschuwde agenten haalden de vier Leeuwarders uit elkaar. Alle vier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Twee van de vier verdachten werden eerst naar het ziekenhuis gebracht waar zij aan hun verwondingen werden behandeld.

Brandstichting

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een brandstichting bij een sporthal aan het Kalverdijkje in de nacht van dinsdag op woensdag. Rond 23.30 uur zagen getuigen een container in brand staan die tegen de sporthal was gezet en belden direct via 1-1-2 de brandweer en politie. Ter plaatse bleken twee containers tegen de sporthal aangezet te zijn en in brand gestoken. De inmiddels gearriveerde brandweer kon de brandende containers op tijd blussen maar kon niet voorkomen dat schade aan de buiten- en binnenzijde van de stalen wand was ontstaan.

Winkeldieven aangehouden

SNEEK/BOLSWARD/JOURE- De politie heeft dinsdagmiddag in Bolsward een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 23 en 39-jarige inwoonster van Rennes (Fr) aangehouden op verdenking van het plegen van diverse winkeldiefstallen. Rond 15.45 uur werden de drie verdachten betrapt tijdens de diefstal van cosmetica in een cosmeticawinkel aan de Oosterdijk in Sneek. Na de diefstal ging het drietal ervandoor. Een getuige die de diefstal zag gebeuren, belde direct via 1-1-2 de politie en gaf een goed signalement en loop richting door. Centralisten van de Meldkamer Noord-Nederland gaven het signalement van de verdachten aan de surveillerende collega’s in de omgeving door waarna men bleef uit kijken naar de verdachten. Door informatie uit Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) netwerk van aangesloten winkelbedrijven kwam informatie dat de verdachten in Bolsward waren gesignaleerd. Agenten zagen een van de verdachten in een auto op de Nieuwmarkt rijden waarna men hem aanhield. In de omgeving werden de twee vrouwen lopend aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij ook werden aangehouden. In de auto van de verdachten werden tassen vol met daarin gestolen goederen aangetroffen. De auto en goederen werden inbeslaggenomen. Uit onderzoek bleek dat de verdachten diezelfde dag ook winkeldiefstallen hadden gepleegd in een cosmeticawinkel aan de Midsstraat in Joure. De drie verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Een 47-jarige bedrijfsleidster deed aangifte.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/cosmetica%203_tcm7-788982.JPG[/img]

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/cosmetica%20x_tcm7-789003.JPG[/img]

Mannen aangehouden voor inbraak

SNEEK- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.15 uur een 20- en een 41-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van inbraak bij een winkel aan de Leeuwarderweg. Via een oplettende getuige die direct via 1-1-2 de inbraak meldde, waren agenten snel ter plaatse. Zij zagen bij de groentewinkel twee mannen wegvluchten. In de omgeving werden de twee verdachten aangetroffen die zich achter hun auto probeerden te verstoppen. In hun auto werden diverse inbrekersgereedschappen gevonden. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De auto werd in beslag genomen. Het is nog onbekend of iets werd weggenomen. De eigenaar doet vandaag aangifte.

Man aangehouden belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Matthias van Pellicomstraat een 48-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man veroorzaakte onder invloed van alcohol meerdere malen geluidsoverlast. Toen de agenten opnieuw een melding van geluidsoverlast kregen en ter plaatse gingen, werden zij door de bewoner uitgescholden. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast krijgt hij een boete van 500 euro.

Man aangehouden voor heling

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 42-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van heling. Een getuige zag de man zich verdacht gedragen op een bouwterrein op het Zaailand en waarschuwde via 1-1-2 de politie. Even later troffen de agenten de man op het verboden terrein aan. Hij bleek in het bezit te zijn van een nieuwe damesfiets waarvan het slot was doorgeflexd. De man verklaarde dat hij de fiets voor 35 euro van een onbekende had gekocht. Daarnaast had de man drie buisjes metaalhars bij zich die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De fiets en het metaalhars werden in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal

GROU- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 28-jarige inwoner van Grou aangehouden op verdenking van diefstal. Agenten zagen dat de man verlichting van gestalde fietsen wegnam in de fietsenstalling bij het station aan de Stationsweg. Toen de verdachte weg wilde fietsen, werd hij aangehouden. De gestolen verlichting en de fiets waarop hij reed werden in beslag genomen omdat de agenten het vermoeden hadden dat ook de fiets van diefstal afkomstig was. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man opgelicht via phishing

ZUIDWESTFRIESLAND – De politie stelt een onderzoek in naar oplichting tijdens internetbankkieren (phishing). Een 25-jarige inwoner van de gemeente Zuidwestfriesland vermoedde dinsdagmiddag tijdens het inloggen bij het internetbankieren dat er iets niet deugde omdat de site vreemd reageerde. Op dat moment crashte zijn computer. Van zijn bank kreeg hij te horen dat 1400 euro van zijn rekening was afgeschreven. De man deed aangifte.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag in een supermarkt een het Hoeksterpad een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. Om 18.40 uur zag een beveiliger de man in de winkel lopen. Het was bekend dat de man herhaaldelijk overlast veroorzaakte en de winkel niet meer mocht betreden. Hij werd aangehouden en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in hok

GERKESKLOOSTER – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een hok achter een woning aan de Wibrandstraat. Dinsdag werd hier de deur opengebroken waarna een televisie, een laptop, wat flessen drank en geld werd weggenomen. De 41-jarige bewoner deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd

HEERENVEEN – De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Amstelveen. De man reed op de A7 een snelheidscontrole voorbij met een snelheid van 178 kilometer per uur waar 120 kilometer per uur toegestaan is. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor mishandeling echtgenoot

SURHUISTERVEEN – De politie heeft dinsdagavond een 54-jarige inwoonster van Surhuisterveen aangehouden op verdenking van mishandeling. Haar 61-jarige echtgenoot had de politie gebeld nadat hij door haar mishandeld was en de woning niet in mocht. Ter plaatse liet de vrouw de politie uiteindelijk binnen, waarna zij aangehouden werd. De vrouw werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De man deed aangifte.

Coffeeshopcontrole

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdag de coffeeshops van Leeuwarden gecontroleerd op naleving van de AHOJG-voorwaarden. In totaal werden elf coffeeshops gecontroleerd en geen overtredingen geconstateerd. Op 18 april gaven politie en gemeente voor bijna dertig coffeeshopmedewerkers een voorlichting over het herkennen van valse identiteitsbewijzen. Ook hebben een flink aantal shops hun bedrijf dusdanig ingericht dat er altijd een leeftijdscontrole plaatsvindt voor men de shop bi

112Fryslan