Woensdag 24 oktober

Politieberichten van woensdag 24 oktober

Onderzoek naar dood vrouw nog in volle gang

OOSTERWOLDE- Het onderzoek naar de dood van de 67-jarige Marijke Heijltjes uit Oosterwolde is nog in volle gang. Het lichaam van de vrouw werd woensdagmorgen 12 september door een familielid levenloos in haar woning aan de Klazingaweg aangetroffen. Uit onderzoek bleek, dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gebracht. Direct werd een rechercheteam van 25 tactische en forensische rechercheurs samengesteld die onderzoek instelt naar het misdrijf. In en rondom de woning werd sporenonderzoek gedaan. Het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan het misdrijf. Daarnaast werd in samenwerking met de locale media aandacht voor het misdrijf gevraagd. Op de opsporingsite Dader Gezocht werd een film gepubliceerd en er werd een posteractie ingezet met het verzoek aan getuigen om zich te melden.Mede door deze aandacht kwamen 25 tips bij het onderzoeksteam binnen. Naar aanleiding van de tips en andere onderzoeksbevindingen, werden tientallen getuigen gehoord. De sporen die in en rondom de woning werden aangetroffen werden voor nader onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. De onderzoeken zijn er op gericht om eventueel DNA-celmateriaal van de dader aan te treffen. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.Uit camerabeelden en getuigenverklaringen is vast komen te staan dat mevrouw Heijltjes dinsdagmiddag 11 september tussen 15.00 uur en 17.00 uur met haar blauwe auto van het merk Kia, in het centrum van Oosterwolde is geweest. De politie wil graag weten wie mevrouw Heijtjes dinsdagmiddag na 17.00 uur nog heeft gezien. De politie vraagt iedereen die daar antwoord op kan geven, zich bij de politie te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Ook zijn rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid via telefoonnummer 088-1673775 bereikbaar. Aan hen kunt u uw verhaal eveneens anoniem vertellen.

Verkeerscontrole

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur een verkeercontrole uitgevoerd op de Julianalaan. De controle was gericht op het niet handsfree bellen en op het niet dragen van de autogordel. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de autogordel niet droegen. Zes automobilisten waren aan het telefoneren tijdens het autorijden. Daarnaast bleek een bestuurder geen kentekenplaat op zijn aanhangwagen te voeren.

Fietser ernstig gewond na aanrijding

DRACHTEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.30 uur een aanrijding met letsel tussen twee fietsers afgehandeld, waarbij een 50-jarige fietser uit Drachten ernstig gewond raakte. Het slachtoffer reed op zijn fiets op de Dollard en fietste in westelijke richting toen hij werd ingehaald door een 18-jarige fietser uit Harlingen. De Harlinger sloeg links af zonder richting aan te geven waarna beide fietsers met elkaar in botsing kwamen. De Drachtster kwam door de aanrijding zodanig ten val dat hij ernstig rugletsel opliep. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsendief aangehouden

FRANEKER- De politie heeft dinsdagmiddag op Martini Plantsoen een 14-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Getuigen zagen dat de jongen een fiets wegnam en spraken hem aan. Hij bekende de fiets te hebben gestolen waarna hij aan de agenten werd overgedragen. Tegen hem werd proces- verbaal opgemaakt. De fiets werd aan de eigenaar terug gegeven.

Afzetborden en betonblok op rails

DE BLESSE- De politie onderzoekt een aantal gevallen van gevaarlijke situaties die zondagavond plaatsvonden op de spoorwegovergang aan Spoorlaan. Zondagavond werden afzetborden en een betonblok op de rails gelegd. Maandagavond was weer het raak. Rond 22.00 uur werd een hek op de spoorbaan gelegd. De treinen reden in beide gevallen met last. De wijkagent heeft een buurtonderzoek ingesteld en de spoorwegpolitie stelt ook nog een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt vernielingen

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een aantal vernielingen en brandstichtingen in het Julianapark van de omgeving van de van Loonstraat. Afgelopen weekend waren tuinhekjes en een afvalcontainer het doelwit van vernieling en brandstichting. In de nacht van zondag op maandag werd een dixie in brand gestoken. Maandagnacht werd een speeltoestel door brand verwoest. Ook hier is er sprake van brandstichting. Dinsdagavond werd rond 23.30 uur een auto vernield door drie jongens. De jongens reden op fietsen en gooiden een steen door de voorruit van de auto. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze vernielingen en brandstichtingen. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u informatie over de daders heeft en zou deze met ons willen delen, kunnen wij ons voorstellen dat u anoniem wilt blijven. U kunt in dat geval bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man aangehouden voor inbraak in winkel

OOSTERWOLDE – De politie heeft maandag een 19-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van een inbraak in een winkel. In de nacht van zondag op maandag werd een ruit van een winkel aan de Nanningaweg geforceerd. Vervolgens werd een tv weggenomen. In het onderzoek sprak de politie met een aantal getuigen. Op basis van deze verklaringen en eigen onderzoek kon de 19-jarige als verdachte worden aangemerkt. Na toestemming van de officier van justitie werd de man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebuerau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden dan ook niet uigesloten.

Drie auto-inbrekers aangehouden

BOLSWARD- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.30 uur drie Litouwers van 21, 23 en 41 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijfsauto. Een getuige zag de drie mannen zich verdacht ophouden bij bedrijfsauto’s die geparkeerd stonden op De Slachten. Toen hij de mannen in een auto zag inbreken en spullen uit de auto zag wegnemen, belde hij direct via 1-1-2 de politie. Hij gaf een goed signalement van de drie door en een goede omschrijving van de auto waarin de Litouwers reden. Agenten zagen even later de betrokken auto naar de Diken rijden en gaven de bestuurder een stopteken. In de auto troffen de agenten drie gereedschapskisten aan die van diefstal afkomstig waren. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek zijn ingesloten. De auto en de gestolen goederen werden in beslag genomen.

Gekantelde vrachtwagen

OUDEHASKE – De politie heeft woensdagochtend vroeg op de afrit Oudehaske van de A7 een eenzijdig ongeval onderzocht. Een chauffeur van een vrachtwagen kreeg een melding van een storing in het motormanagement en besloot daarom de A7 te verlaten. Op de afrit verloor de man de controle over zijn combinatie en belandde daardoor in de berm. De vrachtwagen, geladen met pallets bananen, kantelde en kwam daarbij deel op de rijbaan terecht. De chauffeur, leeftijd en woonplaats onbekend, raakte daarbij licht gewond aan zijn hand. Hij werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Een kraan van een bergingsbedrijf gaat de vrachtwagen na de ochtendspits bergen. Het overige verkeer ondervond niet of nauwelijks hinder van het ongeval. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.

Getuigen gezocht van mishandeling van agent

JOURE – De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een agent bij het Oktoberfest bij een feesttent aan de Sinnebourren. Zaterdagavond kregen agenten een melding van onenigheid tussen bezoekers van het feest en de beveiliging. Meerdere eenheden van de politie, waaronder een agent met een hond, gingen naar de feesttent. Uiteindelijk werden drie aanhoudingen verricht, zie daarvoor ook de politieberichten van zondag 21 oktober. De sfeer bij de feesttent was grimming en de politie moest dan ook stevig ingrijpen. Daarbij werd onder andere een politiehond ingezet. Meerdere bezoekers werden daarbij gebeten. Na de aanhoudingen liep één van de agenten richting het grote parkeerterrein aan de Sinnebuorren om daar een politievoertuig op te halen. Deze zogenaamde arrestantenbus stond geparkeerd voor de Aldi. De agent stapte in het voertuig en probeerde het portier te sluiten. Een nog onbekende man verhinderde dat en sloeg vervolgens twee keer de agent tegen zijn hoofd. De man rende hard weg na de mishandeling. De politie komt dan ook graag met hem in contact of met getuigen van deze mishandeling. Het gaat om een Fries sprekende man van ongeveer 1.80 meter lang, kort donker haar en hij droeg die avond een lederhose met een fijn geblokt rood overhemd met daarover heen bretels. Ook komt de politie graag in contact met bezoekers die zijn gebeten door de politiehond of met getuigen die dat hebben gezien. U kunt daarvoor contact opnemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie heeft inmiddels ook de beschikking over videobeelden, gemaakt door bewakingscamera’s. Deze beelden worden gebruikt in het onderzoek naar de ongeregeldheden bij de feesttent. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan