Fryslân, 23-12-2008 • Politieberichten van dinsdag 23 december 07.00 uur t/m woensdag 24 december 07.00 uur.

Veenklooster/Kollumerzwaag: snelheidscontrole
De politie heeft maandag in Kollumerzwaag op het Wyldpead en in Veenklooster op de Kleasterwei een snelheidscontrole gehouden. Op het Wyldpead werd van 09.00 uur tot 12.00 uur gecontroleerd. Tijdens de radarcontrole passeerden 603 bestuurders, waarvan er 427 sneller reden dan de toegestane 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 76 kilometer per uur. ’s Middags werd van 13.00 uur tot 16.00 uur gecontroleerd op de Kleasterwei. Hier passeerden 220 bestuurders de controle, waarvan er 101 sneller reden dan de toegestane 60 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 105 kilometer per uur.

Fryslân: vermiste Krista van Duinen terecht
De politie heeft dinsdagavond het bericht gekregen dat Krista van Duinen weer terecht is. De vrouw werd sinds maandag 22 december vermist. De vrouw heeft dinsdag vanuit het Duitse Düsseldorf contact gezocht met haar familie. Enkele familieleden hebben haar vervolgens opgehaald uit Duitsland. De vrouw verkeerde in een lichamelijke goede conditie, maar had echter wel psychische problemen.

Leeuwarden: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan De Centrale. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. In het pand werd een kassa opengebroken. Het is onbekend of er iets is weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

Heerenveen: politie houdt twee jonge winkeldievegges aan
De politie heeft dinsdagmiddag in een winkel aan De Dracht een 13-jarige meisje uit de gemeente Weststellingwerf aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De 13-jarige werd aangesproken door het personeel toen ze met een paar schoenen naar buiten wilde wandelen. Het alarmpoortje ging vervolgens en de personeelsleden hielden het meisje aan. De politie werd gewaarschuwd, waarna ze werd overgedragen. Samen met een 13-jarige vriendinnetje, eveneens uit de gemeente Weststellingwerf, ging ze mee naar het politiebureau. Na verhoor bleek ook het vriendinnetje betrokken te zijn bij de diefstal. De twee bekenden namelijk dat ze bij meerdere winkels in Heerenveen en één in Wolvega artikelen hadden weggenomen zonder daarvoor te betalen. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de twee het bureau weer verlaten.

Sneek: politie houdt twee meisjes aan voor vernieling
De politie heeft dinsdagmiddag op het Normanidiaplein twee 15-jarige meisjes uit Sneek aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien dat de twee met graffiti teksten op de muren van gebouwen aan het spuiten waren. De agenten waren snel ter plaatse en zagen de twee lopen. Het duo werd aangehouden en overgebracht naar het politbureau. Na verhoor en een proces-verbaal mochten ze het bureau verlaten.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor handel in harddrugs
De politie heeft dinsdagmiddag in de Ayttassteeg een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Agenten in burger zagen dat de man contact maakte met enkele drugsgebruiker. De agenten zagen duidelijk dat de Leeuwarder een bolletje met drugs in zijn handen had. De handelaar werd vervolgens aangesproken en daarna gefouilleerd. In de kleding van de 28-jarige vonden ze drie bolletjes met cocaïne. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd zijn jas nader onderzocht. Hierbij kwam ook nog een klein zakje te voorschijn met daarin in drugs. In totaal werd 1,3 gram cocaïne bij de verdachte aangetroffen. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Menaldum: jongen gewond val van steiger
De politie heeft dinsdagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval op De Foarke. Een 11-jarige jongetje uit Menaldum was van een steiger bij een nieuwbouwhuis gevallen. Hij was daar aan het spelen met een aantal andere kinderen. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en vervolgens per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Surhuisterveen: bromfietser gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagavond een eenzijdig ongeval op de Blauwhuisterweg afgehandeld, waarbij een 19-jarige bromfietser uit Harkema gewond raakte. De bromfietser raakte de macht over zijn stuur kwijt en kwam vervolgens ten val. In zijn val raakte hij een lantaarnpaal. Het slachtoffer werd letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Oosternijkerk: automobilist gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag op de Dongerawei een aanrijding afgehandeld, waarbij een 49-jarige automobilist uit Noardburgum gewond raakte. Een 21-jarige automobilist uit Oosternijkerk was met zijn auto met aanhanger aan het keren op de weg. Hij zich hierbij een naderende auto over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De bestuurder uit Noardburgum raakte hierbij gewond. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten aan voor vernieling
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Franklinstraat een 17-jarige inwoner van Lekkum en een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien dat de twee vernielingen aanrichten bij een bedrijf. De getuige waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. De agenten waren snel ter plaatse en konden de twee aanhouden op aanwijzing van de getuige. Bij het bedrijf waren een aantal bedrijfsletters vernield. Namens het gedupeerde bedrijf moet nog aangifte worden. De twee vernielers zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: drie aanhoudingen bij controle fietsendiefstal
De politie heeft dinsdag in de binnenstad wederom een groot aantal fietsen gecontroleerd om te kijken of ze als gestolen stonden geregistreerd. Tijdens de controle op de Nieuwestad en omgeving werden 50 fietsers aangesproken, waarna er een controle volgde van de fiets. Drie fietsen stonden als gestolen geregistreerd. De bestuurders, drie Leeuwarders van 14, 18 en 18 jaar, werden dan ook aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal van de fiets. De fietsen werden in beslaggenomen en het trio voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mochten ze het bureau verlaten. Daarnaast werden er nog twee fietsen in beslaggenomen waarvan de agenten het vermoeden hadden dat ze gestolen waren. De bestuurder hiervan werden niet aangehouden omdat er eerst nader onderzoek moet worden verricht.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan