Woensdag 23 november

Politieberichten van woensdag 23 november

Roemenen aangehouden voor inbraak

WOMMELS- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 25- en 34-jarige Roemeen aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak bij een supermarkt aan de Terp. Rond 02.20 kwam de alarmmelding via 1-1-2 binnen bij de Meldkamer Noord-Nederland. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij schade aan de voordeur. Eenmaal binnen bleek er rookwaar te zijn weggenomen. Oplettende agenten die post hadden gevat op A32 ter hoogte van Reduzum, zagen een auto met een Roemeens kenteken uit de richting van Sneek komen. Toen zij deze een stopteken gaven bleek in de auto inbrekersgereedschap te liggen die mogelijk was gebruikt bij de inbraak. Ook op beelden van de beveiligingscamera’s werd een van de beide mannen herkend. Het duo werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Hun auto werd inbeslaggenomen.

Beschonken bestuurder verlaat plaats ongeval

HAULE- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 43-jarige inwoner van Haulerwijk aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Agenten kregen rond 02.15 uur een melding van een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen op de Tonckensweg waarbij de bestuurder van de personenauto was weggereden. Tijdens het onderzoek troffen de agenten de betrokken auto aan in de Zonnedauwstraat in Haulerwijk. Vervolgens werd de verdachte in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar weigerde hij alle medewerking aan een ademanalyse en een bloedproef. Zij rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 24 uur.

Sieraden buit bij inbraak

BUITENPOST- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Kalmoes die dinsdagavond plaatsvond tussen 17.15 uur en 22.15 uur. De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam te forceren en namen sieraden en een slof sigaretten weg. De eigenaar deed aangifte.

Twee verdachten aangehouden voor hennepteelt

GROU- De politie heeft dinsdagavond rond 21.00 uur in een woning aan de Lyts Blijema twee 26-jarige inwoners van Grou aangehouden op verdenking van het telen van hennep. De agenten kwamen de mannen op het spoor via tips. Op de vliering van de woning troffen de agenten de hennepkwekerij aan waarbij de beide verdachten bezig waren met het knippen van de henneptoppen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De hennep en de apparatuur werden inbeslaggenomen. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt

Inbraak woning

HASKERDIJKEN- De politie onderzoekt een inbraak die dinsdagavond tussen 18.36 uur en 19.49 uur plaatsvond bij een woning aan de Rijksstraatweg. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

Man aangehouden voor diefstal fietsen

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige inwoner van Aldeboarn aangehouden op verdenking van diefstal van fietsen. Dinsdagnacht rond middernacht meldde een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden bij de politie dat haar fiets was gestolen en dat dit was gezien door een getuige. Deze kon de verdachte en de plaats waar hij de fiets heen had gebracht nauwkeurig omschrijven. In een woning aan de Populierstraat kon men de verdachte aanhouden. De fiets van de meldster werd eveneens bij de woning aangetroffen. De vrouw deed aangifte.Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan