Politieberichten van dinsdag 22 december 07:00 uur tot woensdag 23 december 07:00 uur.

Haulerwijk: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft maandagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan Meidoornlaan. Via een anonieme tip kwam de politie de hennepkwekerij op het spoor. In de slaapkamer van de woning troffen agenten een inwerking zijnde hennepkwekerij aan met 105 planten. De planten en elektrische apparatuur werden in beslaggenomen en vernietigd. De 58-jarige bewoner werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Sexbierum: auto tegen boom
De politie heeft dinsdagavond een aanrijding op de Hearewei afgehandeld. Een 65-jarige man uit Schagen was hier om onbekende reden tegen een boom gereden. De man is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Miedum: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagavond een hennepkwekerij ontmanteld in een voormalig bedrijfspand aan de Canterlandsewei. Via een anonieme tip kwam de politie de hennepkwekerij op het spoor. In het pand troffen de agenten een inwerking zijnde hennepkwekerij aan met 786 planten. De planten en elektrische apparatuur werden in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder/eigenaar van het pand.

Boelenslaan: politie houdt dronken man aan
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Blauhusterwei een 32-jarige man uit Veenwouden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de weg rijden en gaven hem een stopteken. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd hij voor een blaastest overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 890 ug/l, goed voor een rijverbod van 11 uur. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: politie houdt zes verdachten aan na ingooien ruit
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een horecagelegenheid aan de Kruizebroederstraat zes mannen uit Sneek aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een getuige had gezien dat het groepje mannen een ruit vernield had bij een pand aan de Kruizebroederstraat en alarmeerde surveillerende agenten. Een andere getuige was de jongens gevolgd en had ze de horecagelegenheid in zien gaan. Daar konden agenten de jongens, één van 17, twee van 18, één van 20 en twee van 23, aanhouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Ook op de Wijde Noorderhorne bleek een ruit vernield te zijn.

112Fryslan