Politie berichten van woensdag 22 februari

Aanhangwagen gestolen
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de diefstal van een aanhangwagen die in de nacht van dinsdag op woensdag werd gestolen vanaf een parkeerterrein aan Achter de Hoven. De aanhangwagen betreft een Eurotrailer met een V-vormige dissel. In of op deze dissel staat de tekst “van der Wal groep 13 “ De trailer is 2.50 meter lang en een 1.40 meter breed. De spatborden zijn oranje gekleurd en de achterklep heeft schade. De boarding is groen/bruin gekleurd. De 43-jarige eigenaar deed aangifte.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/aanhangwagen_tcm7-771304.JPG[/img]

Ongeval bij bedrijf
HARLINGEN – De politie heeft maandag rond 08.00 uur geassisteerd bij een ernstig ongeval waarbij een 53-jarige inwoner van Harlingen om het leven kwam. De 53-jarige werkte voor een schoonmaakbedrijf bij het bedrijf aan de Lange Lijnbaan. Het slachtoffer was op het dak van het ketelhuis geklommen en naar beneden gevallen. Hier werd hij door medewerkers aangetroffen. Medische hulp kwam helaas te laat want het slachtoffer bleek inmiddels aan zijn verwondingen te zijn overleden. Collega’s van het slachtoffer en medewerkers van het bedrijf aan de Lange Lijnbaan kregen slachtofferhulp aangeboden.

Gereedschappen gestolen
BURGUM- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een schuurtje achter een woning aan de Westersingel. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen maandag 19.00 uur en dinsdagmorgen 07.15 uur. Uit de schuur werden een boormachine en een zaagmachine gestolen. De 44-jarige eigenaar deed aangifte.

Proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, rond middernacht tegen een 21-jarige inwoner van Heerenveen proces-verbaal opgemaakt voor onveilig rijgedrag, het rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder helm. Agenten zagen de man op zijn bromscooter met hoge snelheid, zonder brandend voorlicht en zonder helm op de Noorderweg rijden. Toen de bestuurder de politie zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging kwam hij op de Weaze ten val. Toen de agenten de man wilden aanspreken, stapte hij weer op zijn scooter en ging er andermaal vandoor. Via de Oosterstraat eindigde de achtervolging in de Herestraat. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Camperstraat die dinsdag tussen 08.00 uur en 20.30 uur plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werd elektronische apparatuur weggenomen. De 29-jarige eigenaar doet vandaag aangifte.

Mannen aangehouden voor bedreiging en vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond in de Barent Fockestraat een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging diefstal en bedreiging. De verdachte stal een fiets uit een tuin van een woning aan de Brunsveldstraat. De bewoner die samen met zijn vrouw in de kamer naar de tv zat te kijken, zag de man de fiets stelen en ging vervolgens naar buiten. Toen hij de man aansprak gooide deze de fiets op straat, haalde een mes uit zijn jaszak en bedreigde de aangever. Direct belde deze via 1-1-2 de politie. De verdachte liep weg naar de Barent Fockestraat waar hij kon worden aangehouden. Een 39-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. Tegelijkertijd kwam een melding van vernieling van een raam van een winkel aan het Cambuurplein. Hier meldde een 26-jarige verdachte zich bij de inmiddels gearriveerde agenten. Hij vertelde dat hij een raam had vernield. Hij was even daarvoor door de 38-jarige eerder aangehouden verdachte mishandeld door middel van een kopstoot. Daarna reageerde hij zijn woede af op het raam. Hij werd aangehouden voor vernieling en deed aangifte van mishandeling. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten.

Man aangehouden voor bezit softdrugs
SNEEK- De politie heeft dinsdagavond op de Lemmerweg een 38-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van bezit en handel van softdrugs. Agenten zagen de auto met daarin de verdachte rijden besloten hem te controleren. Nadat zij de bestuurder een stopteken hadden gegeven en deze daar aan voldeed, spraken de agenten de man aan. Bij het openen van het raam roken zij een sterke geur van cannabis en besloten de auto verder te onderzoeken. In de auto vonden de agenten 57 gripzakjes met daarin hennep met een gewicht van 80 gram.. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De auto, het geld en de hennep werden in beslag genomen.

Diefstal uit auto
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal uit een geparkeerde auto op de Professor Gerbrandyweg. Dinsdagmiddag rond 13.00 uur zag een getuige dat een geheel in het zwart geklede man zich verdacht ophield bij een auto en aan de auto zat “te rommelen”. Daarna fietste de man weg met een plastic tas aan het stuur. De getuige vertrouwde het niet en belde via 1-1-2 de politie. Uit politieonderzoek bleek dat uit de auto geluidsapparatuur was gestolen. Er werd een Burgernet actie opgestart waarbij 2010 Burgernet deelnemers www.burgernet.nl samen met meerdere politie-eenheden naar de verdachte hebben gezocht. Helaas werd deze werd niet meer aangetroffen. De eigenaar deed aangifte.

Controle op sluipverkeer
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag tijdens de spits op de Coornhertstraat gecontroleerd op sluipverkeer. Deze controle werd uitgevoerd na klachten uit de buurt. In totaal kregen dertien bestuurders proces-verbaal voor het negeren van de geslotenverklaring. De boete bedraagt 120 euro. De komende tijd blijft de politie verscherpt toezicht houden op deze locatie.

112Fryslan