Politieberichten van woensdag 22 augustus

Dief defibrillator aangehouden

HARLINGEN- De politie heeft dinsdagmorgen een 54-jarige inwoner van Elst aangehouden op verdenking van de diefstal van een defibrillator. Het levensreddende middel werd op 14 augustus jl. rond 15.30 uur uit een warenhuis aan de Voorstraat gestolen. De politie kwam de verdachte op het spoor via bewakingsbeelden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. Tijdens het verhoor bekende hij de diefstal. De defibrillator was een paar dagen na de diefstal door sluiswachters aangetroffen nabij de Tjerk Hiddessluizen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Buitenteelt hennep

OOSTELLINGWERF- De politie heeft de afgelopen dagen op diverse plaatsen in de gemeente Ooststellingwerf hennepplanten in de buitenlucht aangetroffen. Aan de Donkereweg nabij Elsloo werden in een bos 16 hennepplanten gevonden. In een maïsveld aan de Haerdijk te Langedijke werden 73 hennepplanten gevonden. In een bos aan de Lycklamavaart werden 9 hennepplanten gevonden. In de tuin van een woning aan de Bovenweg in Nijeberkoop troffen agenten 13 hennepplanten aan. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle planten werden in beslag genomen.

Vrouw mishandeld

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond op de Tulpenburg een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw, die onder invloed van drugs was, sloeg zonder duidelijke aanleiding een 65-jarige inwoonster van Leeuwarden met een haarborstel tegen haar hoofd. De verdachte werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor diefstal fiets

DRACHTEN- De politie heeft dinsdagavond een 13-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een fiets in de Stationstraat te hebben gestolen. De agenten kwamen de jongen via een tip op het spoor en hielden hem op de Engwerd aan. De fiets werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee 17-jarige inwoners van Leeuwarden op Achter de Hoven aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht een 21-jarige inwoner van Leeuwarden te hebben mishandeld. Het slachtoffer kreeg ruzie met de verdachten toen hij een opmerking maakte omdat een van hen op straat stond te urineren. Het slachtoffer stapte vervolgens op zijn fiets en reed weg. Op de Nieuweweg werd hij door de beide verdachten ingehaald en van zijn fiets geschopt. Hij kwam daardoor ten val op straat. Vervolgens werd hij door de beide verdachten zodanig mishandeld dat zijn schouder uit de kom raakte en hij aangezichtsletsel opliep. Het slachtoffer moest daarvoor naar het ziekenhuis in zijn woonplaats worden overgebracht. Een oplettende getuige gaf een goed signalement en rijrichting van de verdachten door. De politie hield de beide mannen aan en brachten hen naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte

Aangehouden voor belediging

VLIELAND- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige inwoner van Vlieland aangehouden op verdenking van belediging. De politie sprak de man aan omdat hij zwaar onder invloed van alcohol over de Lutinelaan liep. Omdat hij de agenten begon te beledigen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kan een boete van 500 euro tegemoet zien.

Aangehouden voor huisvredebreuk

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Monnikemuurstraat een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man drong de woning van zijn slachtoffer, een 48-jarige inwoonster van Leeuwarden, binnen toen deze de achterdeur voor de hond opende. Het slachtoffer rende haar woning uit en waarschuwde de politie. De verdachte werd direct daarna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Gereedschap gestolen bij auto-inbraak

APPELSCHA- De politie stelt een onderzoek in naar een auto-inbraak die op maandag 19 augustus plaatsvond op de Roggeberg. Uit de auto van een 54-jarige inwoner van Sneek, werden een navigatiesysteem, een boormachine, twee schuurmachines en een slijpmachine gestolen. De eigenaar deed aangifte.

Aangehouden voor poging doodslag

DOKKUM- De politie heeft dinsdagavond op de Hantumerweg een 18-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van poging doodslag. De man, die deel uit maakte van een groep, had ruzie met het slachtoffer (leeftijd nog onbekend) gekregen, waarbij er door meerdere personen klappen aan het slachtoffer waren uitgedeeld. Het slachtoffer wist te ontkomen waarna de verdachte in zijn auto stapte en op hem inreed. De Dokkumer kon even later door de agenten worden aangehouden waarbij hij zich verzette en hen beledigde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. De auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag op de Weaze een 38-jarige inwoner van Leeuwarden op verdenking van bedreiging van een beveiliger aangehouden. De man was vervelend in een horecagelegenheid waarna hij deze moest verlaten. Vervolgens werd de beveiliger door de verdachte bedreigd. De Leeuwarder werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na rijgedrag

HARLINGEN- De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 18-jarige inwoner van Harlingen ingevorderd. De jongeman reed met zijn auto op de zeewering van de zeedijk. Met veel lawaai reed hij omhoog en naar beneden. Even later zagen de agenten de man opnieuw met zijn auto stunten op een parkeerterrein. Zij besloten de man aan te spreken en proces-verbaal tegen hem op te maken. Zijn rijbewijs, dat hij 5 weken in zijn bezit had, werd ingevorderd.

Aangehouden voor hennepteelt

NOARDBURGUM- De politie heeft dinsdagmorgen een 37- en 50-jarige vrouw en een 56-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De politie trof in een woning aan de Oude Commissieweg een hennepkwekerij aan, toen men daar binnentrad in verband met aanhoudingverzoek van een ander korps. Daarbij werden ook nog een 14-jarig meisje en een 15-jarige jongen (woonplaats onbekend) aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het andere regiokorps. Toen de agenten de achtergebleven honden wilden laten verzorgen, troffen ze de hennepkwekerij met 225 planten aan. Uit onderzoek bleek ook dat de elektriciteit illegaal werd afgenomen. De planten en elektrische apparatuur werden in beslag genomen.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan