Fryslân, 22-04-2009 • Politieberichten van dinsdag 21 april 07:00 uur tot en met woensdag 22 april 07:00 uur.

Lemmer: aangehouden man bekent meerdere diefstallen
De politie heeft donderdag 9 april een 32-jarige man uit Lemmer aangehouden op verdenking van diefstal. De man is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
De man had eerder die week een bekeuring gekregen. Op het bureau bleek de man meerdere vorderingen open te hebben staan en kon een link gelegd worden met strafbare feiten gepleegd in de omgeving van de verdachte. Hierop werd de man in zijn woning aangehouden en naar het bureau overgebracht voor nader onderzoek. Bij de woning van de man werd een motor gevonden die in Alkmaar gestolen bleek te zijn. Daarnaast werden goederen aangetroffen afkomstig van een woninginbraak in Alkmaar. De verdachte bekende ook nog drie diefstallen in Lemmer, de diefstal van een personenauto, een tweede motor en een kentekenplaat. De goederen zijn in beslag genomen.
Daarnaast hield de politie in deze zaak nog een 34-jarige inwoner van Lemmer en een 54-jarige inwoner van Emmeloord aan voor heling.

Burgum: diefstal van kluis uit school, politie zoekt getuigen
De politie onderzoekt een diefstal van een kluis uit een school aan de H.W. van Glinstrastraat. De inbraak heeft vermoedelijk maandagmiddag tussen 16:00 uur en 19:30 uur plaatsgevonden tijdens een ouderavond/middag. De kluis heeft een afmeting van 50 centimeter bij 70 centimeter. In de kluis zat een geldbedrag. Een 51-jarige inwoner van Burgum deed aangifte. Mocht u iets gezien hebben, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844

Schiermonnikoog: fietser gewond na val
De politie heeft dinsdagmiddag de huisarts en het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval op de Bergweg. Een 16-jarige Franse fietser was door onbekende oorzaak ten val gekomen. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn arm per ambulance overgebracht naar het gezondheidscentrum op het eiland. Halverwege de middag is de 16-jarige jongen met een begeleider per boot naar de vaste wal gegaan om naar het ziekenhuis in Groningen te gaan. Hier bleek dat de Fransman zijn onderarm had gebroken.

Heerenveen: fietser gewond na val
De politie heeft dinsdagmiddag op de Tormentil het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval. Een 84-jarige inwoner van Heerenveen was aan het oefenen met zijn nieuwe elektrische fiets. De fietser kwam tijdens het oefenen echter ongelukkig ten val. Het slachtoffer werd met heupletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Haskerdijken: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding
De politie heeft dinsdagmiddag op de Rijksstraatweg het rijbewijs van een 20-jarige beginnende bestuurder uit Joure ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 133 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de Jouster ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: auto in beslag genomen
De politie heeft dinsdagavond op de Stadionweg de auto van een 34-jarige automobilist uit Heerenveen in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de 34-jarige man rijden. Ze wisten dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig was verklaard. Na een stopteken werd de man aangehouden en op grond van de recidive werd zijn voertuig in beslag genomen. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het bureau weer verlaten.

Leeuwarden: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagavond op de Bleeklaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 74-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw wilde de Bleeklaan oversteken en zag daarbij een passerende auto over het hoofd. De 41-jarige automobiliste uit Leeuwarden kon haar niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val en werd met letsel aan haar hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Heerenveen: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Trambrege. Tussen dinsdagochtend en dinsdagavond laat kwam men de woning vermoedelijk binnen door te ‘flipperen’. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een geldbedrag werd weggenomen. De 37-jarige bewoner deed aangifte.

Wolvega A32: boete na forse snelheidsovertreding
De politie heeft dinsdagavond op de A32 nabij Wolvega een 35-jarige automobilist uit Luxemburg een stopteken gegeven. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 197 kilometer per uur, terwijl op deze weg 120 kilometer is toegestaan. Na overleg met de officier van justitie werd besloten dat de 35-jarige Luxemburger een boete van €570,- moest betalen. Na betaling van de boete mocht de man zijn reis voort zetten.

Heerenveen: inbraken in twee bedrijven
De politie onderzoekt de inbraken in twee bedrijven aan het Turfschip en de Kimslede. Het bedrijf aan het Turfschip kwam men dinsdagavond laat binnen na het forceren van een deur. De politie was na de inbraakmelding snel ter plaatse. Het pand werd door de agenten rondom afgezet, dit in afwachting van een politiehond. De hondengeleider heeft met zijn hond het gehele bedrijf doorzocht, maar er werden geen inbrekers meer aangetroffen. Na onderzoek bleek dat er geldbedrag en laptop was weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed 55-jarige vrouw uit Heerenveen aangifte.
Niet veel later kregen de agenten wederom een melding van inbraak in een bedrijf aan de Kimslede. Hier was men binnen gekomen door een ruit te forceren. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 41-jarige inwoner van Sneek aangifte. De technische recherche stelt een nader onderzoek in naar de twee inbraken.

112Fryslan

})