Politie berichten van woensdag 21 september

Diefstal bliksemafleider

TZUMMARUM – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van circa tien meter bliksemafleider vanaf een leegstaand pand aan de Hoarnestreek. De 45-jarige eigenaar van het pand uit Oosterbierum ontdekte de diefstal, die tussen maandag 19.15 uur en dinsdag 08.15 uur plaatsvond en deed aangifte.

Man gewond bij schilderwerkzaamheden

OOSTERWOLDE – De politie heeft dinsdagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval waarbij een 47-jarige man uit Oosterwolde gewond raakte. De man was een pand aan de Stationsstraat aan het schilderen toen de ladder waarop hij werkte plotseling weggleed. Hierdoor kwam de man ten val en raakte gewond aan zijn hoofd en rug. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. De traumahelikopter was in eerste instantie ook ingeschakeld maar werd niet ingezet.

Jongen overleden na ongeval

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een ernstige aanrijding die dinsdagmiddag plaatsvond op de Idzerdastins, waarbij een 12-jarige inwoner van Leeuwarden om het leven kwam. De jongen fietste samen met een 13-jarige plaatsgenoot op de Idzerdastins toen zij ter hoogte van de brug werden aangereden door een 49-jarige automobiliste. Een van de jongens kwam op de auto terecht terwijl het slachtoffer onder de auto terecht kwam. Hij raakte daarbij zo zwaar gewond dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen bezweek. Omdat de agenten ter plaatse nog bezig waren met het onderzoek, werden de scholen in de omgeving door een officier van dienst bevolkingzorg van de gemeente Leeuwarden op de hoogte gebracht van het ongeval met het verzoek de kinderen langer binnen te houden. De 13-jarige jongen werd door zijn moeder naar het MCL gebracht voor medisch onderzoek. Na onderzoek mocht hij huiswaarts keren. Voor hem en andere getuigen werd slachtofferhulp geregeld. Omdat de toedracht van de aanrijding nog onduidelijk is, wil de politie graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Gewonden bij eenzijdig ongeval

EE- De politie stelt een onderzoek in naar een ernstig eenzijdig verkeersongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de N358 (Humaldawei). Daarbij raakte een auto die bestuurd werd door een 35-jarige inwoner van Holwerd door nog onbekende oorzaak in een slip. De auto sloeg over de kop en kwam ondersteboven in een sloot terecht. Alle vijf inzittenden, waaronder naast de bestuurder een 18- en 21-jarige inwoner van Dokkum, een 18-jarige inwoner van Anjum een 15-jarige inwoonster van Oentsjerk, konden door alerte getuigen uit hun benarde positie worden bevrijd. De bestuurder raakte tijdens de aanrijding ernstig gewond. Hij werd in zorgwekkende toestand per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG. Een 21-jarige Dokkumer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De andere drie inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Politie lost woninginbraak op

SINT-NICOLAASGA- De politie heeft het onderzoek afgerond naar een inbraak in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni in een woning aan de Dobbeleane. De daders kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Tijdens de inbraak werden uit de woning een TV-toestel en een spelcomputer weggenomen. De politie kwam via een buurtonderzoek en diverse getuigen de verdachten op het spoor. Naar aanleiding van alle ingewonnen informatie werden drie verdachten, een 19-jarige inwoner van Joure, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden en een 20-jarige inwoner van Sint-Nicolaasga aangehouden. Zij bekenden de inbraak gepleegd te hebben. Na verhoor werden de verdachten in overleg met officier van justitie heengezonden. Zij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Man aangehouden voor diefstal boiler

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Jan Mankeslaan een 48-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal. Rond middernacht hoorde een oplettende getuige verdachte geluiden vanaf een bouwplaats en belde via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse zagen agenten dat het hekwerk, dat rondom de bouwplaats was geplaatst in verband met bouwwerkzaamheden, openstond. Op de bouwplaats betrapten de agenten de verdachte bij het stelen van een boiler. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar deed aangifte.

Snelle automobilisten zijn rijbewijs kwijt

KOLLUMERPOMP/BEETSTERZWAAG- De politie heeft dinsdagavond op de Kwelderweg het rijbewijs van een 39-jarige inwoner van Buitenpost ingevorderd omdat hij met zijn auto veel te snel reed. Met de lasergun werd 139 kilometer per uur geconstateerd terwijl 80 kilometer ter plaatse is toegestaan. Op de A7 ter hoogte van Beetsterzwaag werd het rijbewijs van een 22-jarige inwoner van De Wilgen ingevorderd omdat hij 174 kilometer per uur reed daar waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Daarnaast bleek deze bestuurder alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. Tegen beide verdachten werd naast de invordering van hun rijbewijs, proces-verbaal opgemaakt.

Maak goede afspraken bij overeenkomsten

SNEEK- De politie verzoekt mensen oplettend te zijn bij het aangaan van overeenkomsten aan de deur zoals bijvoorbeeld het slijpen van messen of andere aan de deur aangeboden dienstem. Een 75-jarige bewoonster van Sneek kwam van een koude kermis thuis toen zij opdracht had gegeven om haar messen te laten slijpen bij een man die aan de deur kwam. Zonder goede prijsafspraken te maken gaf zij de man haar 23 messen mee. Toen de man even later terugkwam moest de vrouw 700 euro betalen. Ons advies is: Maak eerst een goede afspraken en vraag goed door voordat u een overeenkomst aangaat. Bij twijfel raden wij aan er niet op in te gaan.

Auto gestolen bij woninginbraak

FERWERT- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak die plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.20 uur aan It Suderheech. Agenten reden op de Hegebeintumerweg toen uit tegenovergestelde richting een auto aan kwam rijden. Toen zij hun auto keerden om de bestuurder te controleren, ging de auto er met hoge snelheid vandoor. De auto reed een parkeerplaats op en kwam vervolgens in een sloot terecht. De inzittende(n) van de auto wist(en) te ontsnappen door de weilanden in te rennen. Een zoektocht met de surveillancehond leverde helaas niet het gewenste resultaat op. Uit onderzoek bleek dat de auto was gestolen bij een woninginbraak. Naast de auto werd een zwart handtasje, sieraden, bankpasjes en een portemonnee weggenomen. Een 71-jarige inwoonster van Ferwert deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan