Politieberichten van woensdag 21 maart

Scootmobiel te water

FORMERUM – De politie heeft dinsdag rond 10.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Hoofdweg. Een 87-jarige inwoonster van Hoorn reed met haar scootmobiel vanaf Landerum in oostelijke richting. Door nog onbekende oorzaak reed zij hier in een sloot. Een getuige van het ongeval aarzelde niet en trok het slachtoffer uit de sloot. De 87-jarige raakte licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Een toevallig passerende kraanauto van de gemeente Terschelling heeft het scootmobiel uit de sloot getakeld.

Autobrand

DAMWALD – De politie heeft dinsdag rond 08.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een autobrand. Een 29-jarige inwoonster van Damwâld had problemen met de motor van haar auto omdat deze steeds uitviel. Toen ze op de P.A. Bergsmastrjitte reed hield de auto er weer mee op en zag ze dat de verf van de motor bladderde. Even later sloegen de vlammen uit het motorcompartiment. De gewaarschuwde brandweer heeft het vuur geblust. De auto liep grote schade op.

Brand bij schilderwerk

HURDEGARIJP – De politie heeft maandag geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een woning aan het Gaelekamp. Schilders waren hier bezig met een brander verf van houtwerk af te halen. Hierbij vatte ook het dak van de woning vlam. De brand sloeg over naar het dak van de buren. De gewaarschuwde bewoners verlieten hun woning. De brandweerkorpsen van Tytsjerksteradiel en Leeuwarden hadden de brand snel onder controle en konden het vuur blussen. Beide woningen liepen schade op.

Aanrijding

HASKERDYKEN – De politie heeft maandag rond 17.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de A32. Een 23-jarige inwoner van Rutten reed vanuit Akkrum in de richting van Heerenveen. Bij Haskerdyken viel hij achter het stuur van zijn auto in slaap en reed de berm in. Hierdoor werd hij wakker en stuurde zijn auto de snelweg weer op. Tijdens deze manoeuvre verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een passerende auto. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag een 50-jarige inwoner van Warten en een 52-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Een 40-jarige inwoner van Warten kwam op de Bedrijven Contactdagen de 52-jarige tegen met wie hij een zakelijk geschil had. Er ontstond een woordenwisseling tussen de beide mannen waarbij de 52-jarige de 40-jarige een kopstoot gaf. Hij raakte hierbij gewond. De 50-jarige die getuige was van de ruzie gaf vervolgens de 52-jarige een klap tegen zijn gezicht. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan De Dulf. Hier werd dinsdag rond 21.30 uur ingebroken. Een getuige hoorde een harde knal en het breken van hout. Toen ze naar buiten ging om te kijken wat er aan de hand was, zag ze drie mannen lopen die in het bezit waren van een grote tas. Politieonderzoek wees uit dat deze mannen van een woning een deur opengebroken hadden. De woning was doorzocht maar omdat de bewoners niet thuis waren is (nog) niet bekend wat er gestolen is. Met meerdere politieeenheden is naar de inbrekers gezocht maar zij werden niet aangetroffen.

Radardetector in beslaggenomen

De WESTEREIN – De politie heeft dinsdag op de Kukhernsterwei een radardetector in beslag genomen. Tijdens een snelheidscontrole signaleerde de radarapparatuur van de politie een radardetector in een passerend voertuig. De 46-jarige bestuurder uit Hurdegaryp werd staande gehouden en gaf toe dat er een detector in zijn auto aanwezig was. Het apparaat is uit de auto gehaald en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling ruit

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 23.00 uur twee jongens van 14 – en 15 jaar, beiden inwoners van Leeuwarden, aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen dat er een ruit vernield werd van een pand aan de Verlengde Schrans. De daders fietsten weg in de richting van Achter De Hoven. Agenten troffen de beide jongens aan en hielden hen aan. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Winkeldief na achtervolging aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdag rond 20.30 uur een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers betrapten de 28-jarige toen hij goederen wegnam uit de winkel. De Leeuwarder ging er vandoor met een medewerker van de supermarkt achter zich aan. Gewaarschuwde agenten zagen de 28-jarige lopen op de Nieuweweg en hielden hem aan. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

112Fryslan