Politieberichten van woensdag 21 april.

Fietser gewond na aanrijding
WOLVEGA – De politie heeft dinsdagochtend een aanrijding op de Zilverlaan afgehandeld waarbij een 70-jarige fietser uit Wolvega gewond raakte. De man verleende op de kruising met de Lijsterstraat geen voorrang aan een 57-jarige automobilist uit Wolvega die een aanrijding niet kon voorkomen. De 70-jarige man werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
HEERENVEEN- De politie heeft dinsdagavond op de Veldschans een 44-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een motoragent zag de man in zijn auto vanaf de Burgemeester Falkenaweg in de richting van de Koornbeursweg rijden. Omdat de auto slingerde vertrouwde hij de situatie niet en gaf hij de bestuurder een stopteken. Toen de agent de man aansprak bleek deze onvast ter been te zijn en alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 925 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 11 uur.

Fietser onder invloed gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond een aanrijding op de Spanjaardslaan afgehandeld. Daarbij raakte een 39-jarige inwoner van Leeuwarden gewond. De man die op zijn fiets reed, stak zonder uit te kijken de weg over waarna hij werd geraakt door een auto die bestuurd werd door een 36-jarige inwoner van Stiens. De fietser is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Omdat het vermoeden bestond dat de fietser onder invloed van alcohol verkeerde, is van hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Man licht gewond na aanrijding
OUDEHORNE- De politie heeft dinsdagmiddag een eenzijdige aanrijding op de Schoterlandseweg afgehandeld. Een 65-jarige automobilist uit Tjalleberd raakte door nog onbekende oorzaak in botsing met een betonnen bloembak. Vervolgens raakte de bestuurder bekneld in zijn voertuig waarna hij door de brandweer uit zijn benarde positie werd bevrijd. De man is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Politie zoekt getuigen brandstichting
DRACHTEN- De politie is op zoek naar getuigen van brandstichting die dinsdagmiddag plaatsvond aan de achterzijde van woningen aan de Martena. Daarbij werd een schutting door de brand geheel vernield. De achterzijde van de woning waarvan de schutting werd vernield, grenst aan de Baalder. De brand is aangestoken door gedumpt foldermateriaal in brand te steken. De brandweer heeft de brand moeten blussen. De politie wil graag in contact komen met getuigen en met verspreiders van foldermateriaal. Zij kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112Fryslan