Woensdag 2 november

Politieberichten van woensdag 2 november

Gewond na sprong

AMELAND/BUREN – De politie heeft dinsdag rond 16.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval. Een 17-jarige inwoner van Willich (Duitsland) was bij de Kooiplaats van een duin gesprongen en verkeerd terecht gekomen waardoor hij rugletsel opgelopen had. Met behulp van het mobiel medisch team is het slachtoffer met de traumahelikopter overgebracht naar het UMCG ziekenhuis in Groningen. De 17-jarige maakte deel uit van een groep Duitse toeristen die op Ameland verbleef.

Meisje van paard gevallen

SIEGERSWOUDE – De politie heeft dinsdag rond 17.30 uur geassisteerd bij een ongeval waarbij een 14-jarige inwoonster van Zevenhuizen onder een paard terecht was gekomen. Het meisje reed met haar paard in de dressuurbak. Tijdens het rijden viel het paard en kwam de 14-jarige onder het paard terecht. Het slachtoffer raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Auto-inbraak

SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een auto die geparkeerd stond in de Furmerusstraat. Uit de auto werden een tas en navigatieapparatuur gestolen. De dief was in de auto gekomen door een zijraam van de auto kapot te maken. Een 23-jarige inwoonster van Sneek deed aangifte.

Gewonden na ruzie

SINT ANNAPAROCHIE – De politie heeft dinsdag rond 22.30 uur twee inwoners van Sint Annaparochie in de leeftijd van 25 en 28 jaar, aangehouden voor poging tot doodslag. De twee hadden ruzie gekregen en deze liep zo hoog op dat ze elkaar met een mes te lijf gingen. Beiden zijn gewond geraakt en moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. Na de behandeling zijn ze aangehouden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de steekpartij.

Bromfietscontrole

FRYSLAN – De politie heeft dinsdagmiddag op het Oldehoofsterkerkhof een bromfietscontrole gehouden. Deze controle was mede de aftrap van de bromfietscampagne die de politie Fryslân in de maand november voert. Tijdens de controle werden 34 snor- en bromfietsen gecontroleerd waarbij 20 bekeuringen werden geschreven. 14 daarvan waren in verband met het overschrijden van de constructiesnelheid. Eén bestuurder moest zijn kentekenbewijs inleveren omdat de snorfiets een constructiesnelheid van 49 kilometer per uur had. Daarnaast werden bekeuringen gegeven voor het rijden zonder rijbewijs, een los kinbandje van de helm en rechts inhalen. In Delfstrahuizen werden op de Marwei vijf bromfietsen gecontroleerd. Daar werden drie bekeuringen uitgeschreven in verband met het overschrijden van de constructiesnelheid. In november controleert de politie Fryslân een maand lang intensief op onder meer helmgebruik, het bezit van een rijbewijs, constructiesnelheid en rijden onder invloed.

Niet handsfree bellen tijdens het rijden

FRYSLAN – Het Verkeershandhavingsteam van politie Fryslân heeft de afgelopen twee weken 61 bestuurders bekeurd omdat zij tijdens het rijden niet handsfree aan het bellen waren. Het verscherpt toezicht op mobiele bellers maakt deel uit van de landelijke campagne “Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden”. De campagne startte op maandag 17 oktober en duurt nog tot midden december. De campagne wil automobilisten bewust maken van de risico’s van het gebruik van mobiele communicatieapparatuur tijdens het rijden. Kijk voor meer informatie op [url]www.laatjenietafleiden.nl[/url].

Getuigen aanrijding gezocht

LANGWEER – De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die donderdag 27 oktober om 18.00 uur op het Lyts Dykje plaatsgevonden heeft. Een 15-jarig meisje uit Dijken fietste hier net buiten de bebouwde kom toen een kleine rode auto haar van achteren voorbij reed. De auto raakte hierbij haar linkerbeen, waardoor het meisje onderuit ging. Na de aanrijding reed de automobiliste door. Het meisje zag nog net dat er een jonge vrouw achter het stuur zat die een klein kind bij zich had. Het meisje is naar huis gegaan, maar moest later die avond naar het ziekenhuis omdat ze het gevoel in haar been kwijt raakte. Ze bleek een zwaar gekneusd been te hebben en een scheurtje in haar nekwervel. De politie is op zoek naar de bestuurster van de auto of van getuigen die meer over de aanrijding kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan