Politieberichten van woensdag 2 juni.

Verkeersregelaar aangereden
HARLINGEN – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Almenumerweg waarbij een verkeersregelaar door een auto aangereden was. Dinsdag 1 juni werd de Avondvierdaagse gehouden in Harlingen. Om de deelnemers aan de veilig de weg over te laten steken regelde een 20-jarige inwoonster uit Harlingen, een gecertificeerde verkeersregelaar, het verkeer op de rotonde. Zij gaf aan een 42-jarige bestuurder uit Franeker een stopteken. Zij zag dat deze auto snelheid verminderde. Toen zij zich omdraaide en voetgangers door liet lopen werd zij van achteren aangereden door de auto en blesseerde hierdoor haar knieën. Aangezien de verdenking bestond dat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd bestuurde, is hij voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 760 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De verkeersregelaar is ter plaatste behandeld door een vrijwilliger van de aanwezige EHBO.

Getuigenoproep
WOLVEGA – De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling van een 37-jarige man uit Wolvega die daar ernstige verwondingen aan overhield. De man was in de nacht van zaterdag 29 mei op zondag 30 mei, rond 04.18 uur uit een horecagelegenheid aan de Van Baerdstraat gezet. Hij had zich vervelend gedragen. Buiten op straat werd hij, zonder een duidelijke aanleiding, nabij de kruising met de Van Harenstraat, door vier jongens geslagen en geschopt. Hierbij kwam zijn telefoon op de grond te vallen. Deze werd door één van de daders meegenomen. Aan het geweld hield de Wolvegaaster een hersenschudding, een scheur in zijn neusbot en breuken aan zijn rechteroogkast. De daders gingen er vandoor. Van het signalement is alleen bekend dat van de vier jongens, twee een Noord-Afrikaans uiterlijk hadden. Van de andere daders is niets bekend. De politie komt daarom graag in contact met getuigen van dit incident. Zij kunnen daarvoor bellen met de politie via 0900 – 8844. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Gordelcontrole
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend tussen 07.30 en 08.30 uur een gordelcontrole gehouden op de Nieuweweg. In totaal zijn 8 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel uitgeschreven.

Inbraak winkel
HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaats gevonden heeft in een winkel op het station in Heerenveen. In de nacht van dinsdag 1 juni op woensdag 2 juni rond 03.00 uur werd bij de politie een melding ontvangen dat er ingebroken was in een winkel. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat er twee ruiten kapot waren waarvan er een geheel verwijderd was. De inbrekers waren hier door naar binnengeklommen. In het pand waren de kassa en de sigarettenkast opengebroken. Aangezien deze elke avond leeg worden gehaald leverde het voor de inbrekers geen buit op.

Airbags uit auto gestolen
JOURE – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van twee airbags uit een auto. In de nacht van dinsdag 1 juni op woensdag 2 juni werden deze airbags uit een auto gestolen die geparkeerd stond bij een woning aan de Fokkestaach in Joure. Toen de 54-jarige eigenaar rond 05.30 uur bij zijn auto kwam bleek dat de airbags op een vakkundige wijze uit de auto waren gehaald.

Snelheidscontroles op klachtlocaties
SKARSTERLÂN– De politie heeft dinsdag snelheidscontroles gehouden op twee klachtlocaties in de gemeente Skarsterlân. ’s Middags werd er gecontroleerd op de Tramwei in Broek. Hier passeerden 626 voertuigen de radarcontrole, waarvan er 82 sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 120 kilometer per uur. ’s Avonds werd er gecontroleerd op de Haskerveldweg binnen de bebouwde kom in Joure. Hier passeerden 420 voertuigen de radarcontrole waarvan er 135 sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 96 kilometer per uur. Alle overtreders kunnen een bekeuring in de bus krijgen.

112Fryslan