Woensdag 19 september

Politieberichten van woensdag 19 september

Gereedschap gestolen

WOLVEGA- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een schuurtje aan de Julianaweg. De inbraak vond mogelijk in de nacht van maandag op dinsdag plaats. Uit het schuurtje die achter de woning stond, werden een zaagmachine en een schaafmachine weggenomen. Een 52-jarige inwoner van Wolvega deed aangifte.

Inbreker in de kraag gevat

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.15 uur, dankzij de oplettendheid van een getuige, een 44-jarige inwoner van Berlikum aangehouden op verdenking van een inbraak. De getuige zag vanuit zijn woning een man op het platte dak van een woning aan de Voorstreek zitten. De man was bezig een raam open te breken waarna hij de woning binnen ging. Direct waarschuwde de getuige via 1-1-2 de politie. Op aanwijzingen van de getuige konden de agenten de verdachte aanhouden. In zijn rugtas troffen de agenten twee laptops aan die van diefstal afkomstig waren. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex van het politiebureau. Een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Preventie

Eigenaren van laptops, mobiele telefoons kunnen hun eigendommen voorzien van software waardoor eigendommen snel getraceerd kunnen worden bij diefstal. U kunt dit doen via de website [url]www.logmein.nl[/url].

Aanrijding fietsers

SNEEK- De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur op Het Perk een aanrijding tussen twee fietsers afgehandeld waarbij een 69-jarige inwoonster van Sneek gewond raakte. Een 59-jarige fietser in Sneek haalde tijdens het verlaten van de fiets tunnel een andere fietser in. Tijdens de inhaal manoeuvre botste hij frontaal tegen de 69-jarige vrouw. Zij raakte daarbij zodanig gewond dat het slachtoffer per ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen straatroof

HEERENVEEN- De politie zoekt getuigen van een straatroof die rond 14.00 uur plaatsvond op de Atalantastraat/Koornbeursweg nabij het Burgemeester Kuperusplein. Het slachtoffer, een 38-jarige inwoonster van Heerenveen, liep op het trottoir langs het fietspad in de richting van een uitzendbureau, toen zij van achteren werd benaderd door een scooter. Plotseling werd de tas uit haar handen getrokken door de bestuurder van de bromfiets waarna deze via de Koornbeurs in de richting van de rotonde verdween.

Signalement dader:

*Man
*Zwart bomberjack
*Gebroken wit gekleurde helm
*Nieuwe retro-scooter met veel chroom
*De scooter was gebroken wit van kleur
*De zit en voetsteunen zijn zwart van kleur
*De pakjesdrager is van chroom

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze straatroof. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Inbraak in kapsalon

URETERP- De politie onderzoekt een inbraak in een kapsalon aan het Lijteplein die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond. Rond 03.00 uur kregen de dienstdoende agenten een inbraakmelding. Eenmaal ter plaatse bleek inderdaad in het bedrijf te zijn ingebroken. Uit een kassa werd een geld bedrag weggenomen. Een onderzoek in de omgeving leverde helaas niet het gewenste resultaat op. Een 39-jarige inwoonster van Ureterp deed aangifte.

Man aangehouden voor diefstal met geweld

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Hoopstede een 41-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De man brak rond 02.50 uur de woning binnen van een 27-jarige inwoner van Heerenveen. Toen deze wakker werd van lawaai, stond de verdachte in zijn woning. Onder bedreiging van een mes eiste hij geld en een mobiele telefoon. Na zijn daad vluchtte de man met de gestolen goederen de woning uit. Het slachtoffer belde direct via 1-1-2 de politie die snel ter plaatse was. Een oplettende agent zag de verdachte op een fiets wegrijden waarna deze werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte en er werd slachtofferzorg voor hem geregeld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

FRANEKER- De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 22-jarige inwoner van Franeker aangehouden voor mishandeling. De man bedreigde zijn 52-jarige moeder en duwde haar omver. Daarnaast vernielde hij een deur in de woning. Een agent kon de man, die de woning was uitgevlucht, in de Lohmanstraat aanhouden. Hij werd ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer deed aangifte. Tegen de verdachte wordt het protocol huiselijk geweld opgestart.

Fietsster gewond

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond rond 20.45 uur op de Nieuweweg een aanrijding tussen twee fietsers afgehandeld. Daarbij raakte een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden aan haar hoofd gewond toen zij werd aangereden door een andere fietser, een 38-jarige inwoner van Wergea. De Wergeaster kwam door onoplettendheid op de verkeerde weghelft van het fietspad terecht waarna hij frontaal op de tegenligger botste. De vrouw raakte zodanig gewond dat zij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandstichting in berging

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een geval van brandstichting die dinsdagavond rond 20.00 uur plaatsvond in een berging/fietsenstalling aan het Johannes Kolfplein. Een onbekende had kranten onder een fiets en bromscooter neergelegd waarna hij deze in brand stak. Omstanders die het vuur ontdekten, waarschuwden direct de politie en brandweer en konden de bromscooter nog net op tijd weg halen. De fiets werd door het vuur beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000

Politie zoekt getuige

LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar een getuige van poging inbraak in een personenauto. De poging inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.50 uur in de Insulindestraat. De getuige zag dat een man met een getinte huidskleur met een leeftijd van ongeveer 40-45 jaar een poging deed een portier van een auto forceren. Toen deze de getuige zag, rende hij weg in de richting van de Ruyterweg. De getuige fietste achter de verdachte aan maar verloor hem uit het oog. De politie wil graag in contact komen met deze blanke man. Hij kan de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan