Politieberichten van woensdag 19 mei.

Man aangehouden voor vernieling bloemstukken
LEEUWARDEN – De politie heeft een 32-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden voor vernieling. Dinsdag rond 10.00 uur zagen medewerkers van Stadstoezicht dat een man in de Prinsentuin bloemstukken vernielde. Deze bloemstukken waren hier neergelegd in verband met de Dodenherdenking op 4 mei j.l. Door de gewaarschuwde agenten is de man aangehouden en overgebracht naar het politie bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond door schietincident
LEMMER – De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident waarbij een 48-jarige inwoner uit Lemmer gewond is geraakt. Maandag rond 15.30 uur liep de man het politiebureau binnen en vertelde tegen de agenten dat hij in het centrum van Lemmer door een onbekende persoon in een auto beschoten was. Hierbij was het slachtoffer gewond geraakt aan zijn onderbeen. De Lemster is door agenten voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een gedeelte van het centrum van Lemmer is door de politie afgezet en hier is gezocht naar eventuele sporen. Door de recherche wordt nader onderzoek gedaan naar de toedracht van de schietpartij. De politie is op zoek naar getuigen van dit schietincident. Hebt u wat gezien? Meldt dit dan bij de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Belt u dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 -7000.

Man aangehouden na diverse verkeersovertredingen
SNEEK- De politie heeft dinsdagavond rond 21.00 uur op de Stadsrondweg-zuid een 24-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van het plegen van diverse verkeersovertredingen. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Stadsrondweg-zuid rijden. Zij zagen dat hij door een rood verkeerslicht en over verdrijvingvakken reed waarna zij besloten hem te controleren. Toen hij de agenten in het vizier kreeg, ging hij er met hoge snelheid er vandoor. Tijdens de achtervolging werden snelheden van 160 kilometer bereikt daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Nabij verkeerslichten moest de automobilist wachten voor een file waarna zij hem konden aanhouden. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Daarnaast bleek dat zijn rijbewijs geschorst was. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Man gewond na aanrijding
URETERP- De politie heeft een aanrijding afgehandeld die dinsdagmiddag op de De Feart plaatsvond. Daarbij raakte een 18-jarige inwoner van Waskemeer, die op zijn bromscooter reed, gewond aan zijn hoofd en been. De 18-jarige bestuurder reed op het fietspad die parallel langs de rijbaan loopt. Een 23-jarige automobilist uit Ureterp sloeg zonder uit te kijken rechtsaf waarna de bromfietser tegen de auto botste. De jongen werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Na onderzoek mocht de jongen huiswaarts keren.

Inbraak in winkel
LEMMER- De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Kortestreek. De inbraak vond in de nacht van dinsdag op woensdag plaats. Uit de winkel werd een geldbedrag weggenomen. Het is nog onbekend hoe de dader(s) het bedrijf zijn binnengekomen. Een 42-jarige inwoner van Lemmer deed aangifte.

Roodlicht controle na klachten
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmorgen op het kruispunt van de Harlingerstraatweg een roodlicht controle uitgevoerd. Buurtbewoners klaagden dat ’s morgens tussen 07.30 uur en 08.15 uur veel automobilisten het rode verkeerslicht negeerden waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden.

Tijdens de controle kregen vijf automobilisten een bekeuring van 160 euro.

Auto te water na achtervolging
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het plegen van diverse verkeersovertredingen. Agenten zagen in Heerenveen een autorijden die zij wilden controleren. De toen de bestuurder de agenten zag ging deze er met hoge snelheid ervandoor in de richting van Leeuwarden. Op de Aldlandsdijk zagen de agenten de betrokken auto Leeuwarden binnen komen rijden waarna zij ook besloten de auto te volgen. De bestuurder van de auto bleef met hoge snelheden doorrijden. Binnen de bebouwde kom werden snelheden van 150 kilometer per uur bereikt. De achtervolging, waarbij de bestuurder zijn verlichting doofde, ging via Aldlansdyk, Drachtsterweg, Pieter Stuyvesantweg, Julianastraat, Franklinstraat naar het Noordvliet. Daar verloren de agenten het voertuig uit het zicht. Tijdens een zoekactie in de omgeving kregen de agenten een melding dat een auto in het water was geraakt in de gracht nabij de Vlietsterbrug. Toen de agenten ter plaatse kwamen konden vier mannen uit het water worden gehaald. De natte bestuurder werd vervolgens aangehouden. Een andere inzittende, een 26-jarige Roemeen, werd eveneens aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan