Politieberichten van woensdag 19 januari.

Onderzoek naar handel in GHB afgerond
HEERENVEEN – De politie heeft een onderzoek naar de handel in GHB afgerond. Tijdens het onderzoek werd een 23-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van het handelen in de partydrug. Ook werden drie afnemers door de agenten gehoord. Tegen alle verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Bij de politie in Heerenveen waren diverse signalen binnengekomen dat de 23-jarige man in GHB handelde, waarna een onderzoek gestart werd. Tijdens het onderzoek werd de 23-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van het in bezit zijn en het handelen in harddrugs. Bij de doorzoeking van zijn woning vonden agenten een grote hoeveelheid GHB en grondstoffen voor het maken van GHB. Ook vonden agenten amfetamine en cocaïne. Alle drugs en aanverwante goederen en een geldbedrag van enkele honderden euro’s werden in beslag genomen. Het geld had de man met de handel in drugs had verdiend. Tijdens de verhoren legde de man een volledige bekentenis af. Hij verklaarde tegenover de agenten dat hij het afgelopen half jaar in GHB, amfetamine en cocaïne had gehandeld. Ook drie afnemers werden door de politie gehoord. Tegen hen werd eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar inbraken
GORREDIJK – De politie heeft dinsdag drie inwoners van Gorredijk van 17, 25 en 29 jaar aangehouden op verdenking van diefstal en inbraken. In periode van september tot december 2010 vonden in het dorp een groot aantal inbraken plaats, voornamelijk in bedrijven. Recent kwam bij de politie belangrijke informatie binnen over de mogelijke verdachten. Hierdoor kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Afgelopen dinsdag hielden rechercheurs drie verdachten aan. De 29-jarige man werd gehoord en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De andere twee verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek naar de inbraken loop nog steeds en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Politie zoekt getuigen van straatroof
HEERENVEEN – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die in de nacht van zaterdag op zondag op het Burgemeester Kuperusplein rond 4.45 uur plaatsvond. Een 29-jarige vrouw uit Heerenveen werd toen zij naar huis liep van achteren door twee mannen met een getinte huidskleur vastgepakt. Daarna werd haar schoudertas van haar schouder afgetrokken. De daders verdwenen vervolgens in de richting van de Atalantastraat. In de schoudertas zat een portemonnee met geld, autopapieren een rijbewijs en een paspoort. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden voor handelen in drugs
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het handelen van harddrugs. Surveillerende agenten zagen dat de man drugs probeerde te verkopen op en rondom de Weaze. De 28-jarige werd door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt en mocht de man het bureau weer verlaten. De politie houdt regelmatig drugsacties op en rondom de Weaze om zo overlast van gebruikers en handelaren tegen te gaan.

Politie zoekt getuigen aanrijding
HARLINGEN – De politie wil graag in contact komen met een jongen en een meisje die op maandag 17 januari getuige waren van een aanrijding op de Noorderhaven. Rond 17.00 uur werd een man die hier op de fiets reed, aangereden door een auto. Deze auto kwam uit de richting van de Leeuwenbrug maar reed tegen het verkeer in de Noorderhaven op. Na de aanrijding reed de auto met hoge snelheid weg. De jongen en het meisje hebben eerste hulp verleend aan het slachtoffer maar hun identiteit is niet bekend geworden. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit
SNEEK – De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Liaukemastraat een 46-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Agenten hadden informatie gekregen dat de man tijdens de jaarwisseling met een pistool in de lucht had geschoten. Er volgde onderzoek, waarna de officier van justitie toestemming gaf om de 46-jarige aan te houden. Dinsdagochtend werd de man in zijn woning aangehouden. Bij de doorzoeking vonden agenten een alarmpistool met bijbehorende munitie, een harpoengeweer, een kapmes en wurgstokjes. Alle wapens en munitie werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Drugsdealer aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag een 41-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Oplettende agenten zagen in de Blokhuissteeg de man drugs verkopen aan een andere man. De agenten ondernamen direct actie en hielden beide mannen aan. Bij de koper werden vijf bolletjes harddrugs, vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Bij de andere man, een 17-jarige man uit Leeuwarden, werd geld aangetroffen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De drugs en het geld werden in beslag genomen. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen diefstal koeriersbus
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de diefstal van bestelbus van TNT koeriersdienst die dinsdagmiddag rond 13.00 uur werd gestolen. De chauffeur parkeerde zijn voertuig op de hoek Verlengde Schrans / Ferdinand Bolstraat en liet hierbij de sleutel in het contact zitten om snel even een pakketje te bezorgen. Toen hij was uitgestapt en het pakketje wegbracht, werd het voertuig weggenomen. De bestelbus is een Ford Transit voorzien van het kenteken 97BXTH. Aan de zijkant van de bus staat de tekst ‘ik rijd in opdracht van TNT’. Rechtsvoor en aan de zijkant heeft de bus schade. Twee uur later werd de bus aangetroffen in de Edisonstraat. De eigenaar deed aangifte. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Mishandeling om diefstal hond
HARLINGEN- De politie heeft dinsdagmiddag een 28-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van mishandeling en diefstal van een hond. De man had de hond van een 69-jarige plaatsgenoot die middag gestolen toen zij niet thuis was. De verdachte was van mening dat de vrouw haar huisdier niet goed verzorgde en greep in. Toen de eigenaresse erachter was gekomen wie haar huisdier had gestolen, ging zij verhaal halen. Daarbij ontstond een woordenwisseling waarbij het slachtoffer met een honkbalknuppel tegen haar arm werd geslagen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De hond werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Autodief op heterdaad aangehouden
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 37-jarige man uit Almere op heterdaad aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een getuige had gezien dat de man rond 5.00 uur op De Vore met een zaklantaarn in auto’s aan het schijnen was. Hij belde onmiddellijk via 1-1-2 de politie. Die trof de verdachte weggedoken in een auto aan met om zich heen allerlei spullen die weggenomen waren uit andere auto’s. Het ging hier onder andere om navigatiesystemen. In zijn zakken droeg de man inbrekerswerktuig. In totaal had hij in vijf auto’s ingebroken op de Vlasakkers en het J.F.Kennedyplein. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het bureau.

Inbraak in winkel
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een winkel aan de Schrans. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag iemand met computeronderdelen onder zijn arm weglopen. Via 1-1-2- alarmeerde hij onmiddellijk de politie. Ter plaatse werd de omgeving afgezocht, maar niemand meer aangetroffen. De dader bleek een etalageruit ingeslagen te hebben en daarna goederen uit de etalage weggenomen te hebben. Het signalement van de dader is:

[bullets]Blanke man
30 – 40 jaar
1.80 -1.90 meter
Slank postuur
Zwart/grijs gestreepte jas, blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen[/bullets]

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie? Bel dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.

Eigenaren van gestolen goederen gezocht
LEEWARDEN – De politie heeft met de aanhouding van een 30-jarige inwoner van Dongjum en een 29-jarige inwoner uit Burgum een woninginbraak opgelost. Op zondag 5 december 2010 werd een inbraak gepleegd in een woning op het Vliet in Leeuwarden. Aan de hand van het politieonderzoek en verklaringen van getuigen kwam de politie de beide mannen op het spoor. In hun woningen werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van de inbraak op het Vliet. In de woning van de Burgummer vonden agenten ook goederen die waarschijnlijk uit andere inbraken afkomstig zijn. De eigenaren zijn niet bekend. Voor afbeeldingen van de gestolen goederen kunt u kijken op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url]. Als u deze getoonde horloges, telefoons en camera’s herkent of weet u van wie ze zijn, dan kunt u contact met de politie opnemen via 0900-8844.

112Fryslan