Fryslân, 18-11-2009 • Politieberichten van dinsdag 17 november 07:00 uur tot woensdag 18 november 07:00 uur.

Leeuwarden: zoektocht naar Olga
Kijk voor de laatste informatie over de zoektocht van de politie naar Olga op [url=http://www.twitter.com/dadergezocht]www.twitter.com/dadergezocht[/url]

Makkum: politie lost inbraak op
De politie heeft zondagmorgen een 22-jarige inwoner van Sneek aangehouden die ervan wordt verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een horecagelegenheid aan de Klipperstraat in Makkum.Daarbij werd de kassalade en een onbekend geldbedrag weggenomen.De inbraak vond zaterdagavond plaats. Nadat de agenten een aangifte hadden opgenomen, vervolgen zij hun weg. Zondagmorgen rond 05:00 uur zag een agent een auto rijden en besloot deze controleren. Toen hij de man aansprak reageerde deze nogal nerveus. In de auto zag de agent een doos liggen die afkomstig was uit de horecagelegenheid. In de doos lag de weggenomen kassalade.De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Het geld en de kassalade werden in beslaggenomen. De verdachte bekende het feit gepleegd te hebben.

Leeuwarden: politie neemt stroomstootwapen in beslag
De politie heeft dinsdagmiddag een stroomstootwapen in beslag genomen. Een 26-jarige inwoner van Leeuwarden had eerder die middag ruzie gehad in de Engelantierstraat met een stadsgenoot (leeftijd onbekend). Surveillerende agenten zagen dat omstanders twee personen uit elkaar hielden. De twee mannen zaten beide onder het bloed en het was duidelijk dat er zojuist een ruzie was geweest. Bij het zien van de agenten ging de 26-jarige man er vandoor. De andere man bleef staan en vertelde dat hij met een stroomstootwapen was mishandeld. De man was gewond aan zijn gezicht en bovenlichaam. Hij werd door twee agenten overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. De 26-jarige Leeuwarder werd later die middag in zijn woning aangehouden. Na verhoor werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Een vriend kwam vervolgens het stroomstootwapen inleveren bij het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen. De 26-jarige mocht vervolgens het bureau verlaten.

Oosterwolde: politie houdt automobilist aan na mishandeling
De politie heeft dinsdagmiddag in Assen een 59-jarige automobilist uit Appelscha aangehouden op verdenking van mishandeling. De bestuurder had eerder die middag op de N351 nabij Oosterwolde een 56-jarige automobilist uit die plaats mishandeld. De bestuurder uit Oosterwolde had de 59-jarige bestuurder uit Appelscha ingehaald. De man wilde vervolgens invoegen en dit werd hem onmogelijk gemaakt. Eenmaal aangekomen bij de verkeerslichten stapte de 59-jarige man uit zijn auto en gaf de 56-jarige bestuurder een vuistslag in het gezicht. De man uit Oosterwolde liep daarbij letsel op aan zijn gezicht. De bestuurder uit Appelscha stapte in zijn auto en reed weer verder. De bestuurder uit Oosterwolde stapte ook in de auto en ging achter de man aan. Hij waarschuwde ondertussen via 1-1-2 de politie. Uiteindelijk kon 59-jarige man in Assen aan de kant van de weg worden gezet. Daar werd hij aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Oosterwolde. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Bolsward: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagavond op de Eekwerdlaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 60-jarige fietsster uit Bolsward gewond raakte. Een 39-jarige fietser uit Leeuwarden uit zag de vrouw uit Bolsward te laat en een aanrijding was het gevolg. De vrouw kwam ten val en liep daarbij letsel op aan haar hoofd. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Nijeberkoop: politie vordert rijbewijs in na eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Grou ingevorderd na het rijden onder invloed van drugs. De bestuurder was met zijn auto op de Grindweg van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De auto was zwaar beschadigd, maar de Grouster zag zelf kans om uit de auto te komen. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Daar werd bij hem bloed afgenomen omdat het vermoeden bestond dat de Grouster onder invloed van drugs verkeerde. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerenveen: politie onderzoekt insluiping
De politie onderzoekt een insluiping in een woning aan de Boeier. Dinsdag aan het einde van de middag werd bij 86-jarige vrouw aangebeld. Er stond een onbekende vrouw voor de deur met een taart in haar handen. De bejaarde vrouw opende de deur en kreeg te horen dat de taart voor haar bestemd was omdat ouderen ook wel eens in het zonnetje mochten worden gezet. De 86-jarige kreeg van de vrouw te horen dat ze echter geen mes bij zich had en daarom de taart niet aan kon snijden. De twee liepen vervolgens naar de keuken om daar de taart aan te snijden. Eenmaal in de keuken hoorde de 86-jarige vrouw een vreemd geluid vanuit haar woonkamer komen. De bejaarde vrouw vertrouwde het niet en stuurde de vrouw met de taart weg. De buren werden vervolgens gewaarschuwd en zijn op onderzoek uitgegaan. Die zagen nog net twee vrouwen hard wegrennen. Later die avond ontdekte de 86-jarige vrouw dat er meerdere sieraden van haar waren gestolen. De vrouw heeft dan ook aangifte gedaan. Het advies van de politie is dan ook om nooit onbekende mensen binnen te laten. Wanneer u het niet vertrouwt, waarschuw dan direct de politie via 1-1-2.

Menaldum: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs van een 21-jarige beginnende bestuurder uit Menaldum ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een surveillance kreeg de man een stopteken en volgende er een controle. De agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 365 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uren en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

112Fryslan

})