Politieberichten van woensdag 18 juli

Vrouw rijdt tegen gevel politiebureau

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend een eenzijdig verkeersongeval afgehandeld waarbij een 27-jarige automobiliste uit Leeuwarden licht gewond raakte. De vrouw reed op de Gardeniersweg in de richting van de Oostergoweg en verloor in de bocht de macht over het stuur. Zij raakte hierbij de stoeprand, schampte een tegemoetkomende auto en kwam tegen de gevel van het politiebureau tot stilstand. Aanwezige agenten konden eerste hulp verlenen. De 27-jarige verklaarde dat zij van de weg raakte doordat haar stuurinrichting niet meer functioneerde. Met klachten aan haar schouder is de bestuurster per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Bureau Verkeersongevals-analyse gaat een onderzoek instellen.

Getuigenoproep na steekpartij

LEEUWARDEN – In verband met het onderzoek na de poging doodslag en/of moord die vorige week maandag in de Aert van der Neerstraat plaatsvond, komt de politie graag in contact met getuigen.

Steekpartij

Surveillerende agenten gingen maandagavond 9 juli na een melding van een vechtpartij ter plaatse. Daar aangekomen zagen ze een zwaargewonde 44-jarige inwoner van Leeuwarden liggen. Het slachtoffer bleek meerdere malen te zijn gestoken met vermoedelijk een mes. De man werd door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld en werd een 30-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Deze verdachte zit nog steeds vast.

Meer informatie?

De politie hield een technisch sporenonderzoek, gesprekken met aanwezige getuigen en een buurtonderzoek, maar is nog steeds op zoek naar mensen die voor, tijdens of na het incident zijn langsgefietst of gereden of andere getuigen die meer informatie hebben. Zij kunnen daarvoor via 0900-8844 met de politie bellen. Dit kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000. Het is niet nodig om nogmaals met de politie contact op te nemen als u al bent benaderd tijdens het buurtonderzoek.

Gevaarlijk rijgedrag

BALLUM- De politie heeft dinsdagavond op de Strandweg tegen een 29-jarige inwoner van Veendam proces-verbaal opgemaakt. Door getuigen werd gezien, dat de automobilist gevaarlijk en met hoge snelheid in zijn auto reed en noteerde het kenteken. Op de Strandweg zagen de geïnformeerde agenten de man in zijn auto rijden. Zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaard te zijn. Daarnaast bleek de man nog een boete van 525,00 euro op had staan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Gewonden bij aanrijding

NOARDBURGUM- De politie heeft dinsdagmiddag op de kruising Kooiweg/N355 een aanrijding afgehandeld. Rond 17.00 uur verleende een 23-jarige automobiliste uit Kootstertille geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Lelystad. De vrouw reed op de Kooiweg en wilde de N355 oprijden. Daarbij zag zij de auto van de man over het hoofd met een aanrijding als gevolg. Beide bestuurders raakten tijdens het ongeval gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De auto’s raakten zwaar beschadigd.

Aangehouden voor belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond op de Mr. P.S. Gerbrandyweg een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De man bemoeide zich met een bekeuringsituatie en beledigde daarbij de diensdoende agent. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

KOLLUMERPOMP- Agenten hebben dinsdagmiddag op de Kwelderweg het rijbewijs van een 60-jarige inwoner van Munnikezijl ingevorderd. De man reed in zijn auto slingerend over de weg en raakte daarbij de auto van een 22-jarige inwoner van Kollum die uit tegengestelde richting kwam rijden. Beide bestuurders raakten hierbij licht gewond en werden door het ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht. De auto’s raakte zwaar beschadigd. Tegen de 60-jarige werd proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw gewond bij aanrijding

BURGUM- De politie heeft dinsdagmiddag een ongeval met letsel op de Schoolstraat afgehandeld waarbij een 52-jarige voetgangster uit Burgum gewond raakte. Zij liep zonder uit te kijken tussen de auto’s door de rijbaan op. Daar werd zij aangereden door een 59-jarige fietser uit Burgum die haar niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Auto gestolen

HEERENVEEN- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een zwarte personenauto van het merk Skoda Fabia, met kenteken 86-PTG-2. De auto werd dinsdagmiddag bij een bedrijf aan de Wetterwille weggenomen. Een 58-jarige inwoner van Nes (B) deed aangifte.

Bestelbus gestolen

HARKEMA- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een Volkswagen bestelbus met kenteken 78-BV-RK. De bus werd tussen 29 juni 21.00 uur en 30 juni vanaf een oprit aan de Boekweitstrjitte weggenomen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Harkema, deed dinsdag aangifte van de diefstal.

Dronken automobilist ramt horecabedrijf

KOUDUM- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 35-jarige inwoner van Koudum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De man reed rond 00.52 uur met zijn auto dwars door een glazen pui van een terras van een horecabedrijf aan de Hoogstraat en ging er vandoor. Hij verloor zijn kentekenplaat op de plaats van de aanrijding en getuigen legden verklaringen af. Op basis hiervan hielden agenten de verdachte in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 655 ug/l blies. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 7 uur. Een 46-jarige inwoonster van Koudum deed aangifte.

Aangehouden voor diefstal drank

SCHIERMONNIKOOG- De politie heeft dinsdagavond op de Reeweg een 19- en twee 16-jarige inwoners van Krefeld (Dld) aangehouden op verdenking van diefstal. Getuigen hadden gezien dat de verdachten in een horecagelegenheid flesjes drank in hun jaszakken staken en via de nooduitgang de zaak verlieten. Op straat werden de mannen door het personeel aangehouden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Dakinbrekers op heterdaad aangehouden

IJLST- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 37- en een 28-jarige man, zonder vaste woon- en verblijfplaats, op de Dassenboarch aangehouden. De mannen worden ervan verdacht een inbraak te hebben gepleegd bij een supermarkt aan de Dassenboarch. Na een melding om 02.40 uur zagen agenten dat de daders via het dak het bedrijf waren binnengekomen. Hierna hadden zij een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen. Kennelijk werden de mannen tijdens de inbraak gestoord en gingen ervandoor. Zij lieten de buit buiten het bedrijf achter. In de directe omgeving van de supermarkt, werden de verdachten in een auto aangetroffen waarna zij werden aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De auto en de buit zijn in beslag genomen. Door de inbraak ontstond veel (water) schade in het bedrijf. Een 49-jarige bedrijfsleider deed aangifte.

Bekeuringen bij controle op water

DOKKUMER EE – De politie heeft dinsdag tussen 12.00 en 20.00 uur bij een milieucontrole op de Dokkumer Ee 19 vissers gecontroleerd. Vier hiervan kregen een bekeuring. Eén voor het vissen met vier hengels op één vispas, één voor vissen met levend aas en twee voor het vissen zonder vispas. Daarnaast werden drie waarschuwingen uitgedeeld voor het vissen zonder jeugdvispas.

Inbraken in woningen

FRYSLAN – De politie heeft maandag en in de nacht van maandag op dinsdag op meerdere plaatsen onderzoeken naar inbraken in woningen ingesteld.

·In een bedrijf aan de Ceresweg te Leeuwarden is tussen 3 juli en 15 juli een cilinderslot open geboord waarna onder andere een buitenboordmotor en diverse gereedschappen weggenomen werden. Een 52-jarige man uit Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte.

·In een woning aan de Oenemastate is men tussen maandag 23.00 en dinsdag 07.00 uur via de Bulgaarse methode binnengekomen waarna een camera, mobiele telefoon en portemonnee weggenomen werden. Diezelfde dag werd met een van de passen uit de portemonnee geld gepind. De 47-jarige bewoner deed aangifte.

Airbags buit bij inbraak auto

DE KNIPE- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een auto-inbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in de Kwakerswyk. De daders haalden hier uit een auto beide airbags weg. Een 33-jarige inwoonster van De Knipe deed aangifte.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan