Woensdag 18 januari

Politieberichten van woensdag 18 januari

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TZUM- De politie heeft maandagmiddag op het politiebureau van Franeker aan It Want een 33-jarige inwoner van Tzum aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 31-jarige vrouw. De man had de vrouw tijdens een echtelijke twist bij de keel gepakt waarna zij de politie belde. De man kreeg een uitnodiging om zich te melden op het politiebureau waaraan hij voldeed. Toen hij zich meldde werd hij aangehouden en voor verhoor ingesloten. Tegen hem werd het protocol huiselijk geweld opgestart. De vrouw deed aangifte.

Medicijnen en laptop gestolen

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de diefstal van een laptop en van medicijnen die maandagmiddag rond 12.45 uur werden gestolen uit een fietstas. De benadeelde, een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden, had haar fiets bij een antiekwinkel gestald en was vergeten de laptop en medicijnen uit de fietstassen te halen. Een getuige zag dat een man met een getinte huidskleur de goederen wegnam en wegrende. Hierop belde hij onmiddellijk de politie. Een zoektocht naar de verdachte in de omgeving leverde niets op. De medicijnen, een doosje Seroquel en een doosje Oxazepam, zijn antidepressiva en kunnen een gevaar voor de gezondheid opleveren wanneer deze worden ingenomen zonder doktersadvies. Bij aantreffen van de medicijnen kunt u de politie bellen op telefoonnummer 0900-8844.

Playstation en controllers gestolen

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die dinsdagavond tussen 19.00 uur en 21.20 uur plaatsvond in een woning aan de Stationstraat. De dader(s) kwam(en) de woning aan de achterzijde binnen door een deur te forceren. Uit de kamer werden een UPC-box, een spelcomputer en twee controllers weggenomen. De eigenaar (leeftijd onbekend) deed aangifte.

Verlichting Vaatstra monument vernield

DE WESTEREEN- De politie heeft dinsdagavond in de Noarder Stasjonstrjitte twee verdachten, een 20-jarige inwoner van De Westereen en een 19-jarige inwoner van Drachten, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Getuigen zagen dat drie mannen fietsen op straat gooiden, billboards vernielden en de verlichting van het Marianne Vaatstra monument vernielden. Ze belden direct via 1-1-2 de politie. Twee verdachten konden naar aanleiding van de opgegeven signalementen en looprichting worden aangehouden. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen, maar zijn naam is bij de politie bekend. Hij kan binnenkort bezoek van de politie verwachten en worden aangehouden. De 20-jarige verdachte was dinsdag net ontslagen uit een gevangenis in Zwolle wegens goed gedrag. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten in het politiebureau.

Man aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte mishandelde zijn schoonvader toen er ruzie ontstond over een omgangsregeling. Hij sloeg en bedreigde zijn slachtoffer. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Een 46-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Twitterspreekuur Verkeershandhavingsteam

FRYSLAN – Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van politie Fryslân organiseert woensdag 18 januari een twitterspreekuur over verkeer. De regionale verkeerscoördinator geeft antwoord op verkeersvragen die via Twitter binnenkomen.

Het VHT op Twitter

Het VHT is sinds juni 2011 actief op Twitter en telt inmiddels meer dan 4200 volgers. Er wordt vooral over radarcontroles getwitterd, maar ook over bijvoorbeeld alcoholcontroles. Door deze controles actief te benoemen verwacht het VHT de verkeersveiligheid in de provincie nog meer te verhogen. Met het twitterspreekuur wil het VHT haar twitteraccount interactiever maken. Mocht het een succes blijken, dan zal in de toekomst vaker een twitterspreekuur georganiseerd worden.

Twitterspreekuur

Woensdagmiddag kunnen weggebruikers, uiteraard niet tijdens het autorijden, tussen 14.00 en 15.00 uur vragen stellen via @vht_frl. Vermeld hierbij #vhtfrl in je bericht. Vragen die niet direct beantwoord kunnen worden of die een uitgebreidere uitleg vragen zullen op een later moment op [url]www.politie.nl/friesland[/url] als nog behandeld worden.

Sieraden buit bij woninginbraak

TYTSJERK- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Suderein. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam aan de achterzijde te forceren. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De 71-jarige benadeelde deed aangifte.

Vermiste man teruggevonden

SCHIERMONNIKOOG- De politie is samen met 40 bewoners van het eiland, de brandweer en burgemeester Zijlstra de hele nacht bezig geweest met een zoektocht naar een 68-jarige inwoner van Deventer die op het eiland met vakantie was. De man werd dinsdagavond rond 20.00 uur als vermist opgegeven. Onmiddellijk werd een Burgernetactie opgezet die deelnemers activeerden om naar de vermiste man uit te kijken. Om 04.30 uur werd de man verkleumd in de Kwelders aan de zuidkant van het eiland door een SAR-helikopter gevonden. De man verkeerde in goede gezondheid.

Man door hond gebeten

BALK – De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Jelle Meineszleane geassisteerd bij het afvoeren van een hond. De hond, een American Staffordshire, had kort daarvoor om nog onduidelijke reden het oor afgebeten van zijn 44-jarige baas. Een postbode die een pakketje kwam afleveren trof de bloedende man aan en alarmeerde de hulpdiensten. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar geprobeerd werd zijn oor weer terug te plaatsen. De moeilijk benaderbare, agressieve hond werd door de dierenambulance naar de dierenarts gebracht waar hij een spuitje kreeg.

Man aangehouden voor mishandeling

HEERENVEEN- De politie heeft dinsdagavond op de Trambaan een 22-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van mishandeling. In een woning aan de Hiddingastraat pakte de man tijdens een woordenwisseling zijn slachtoffer, een 22-jarige inwoonster van Wolvega, bij de keel duwde haar omver. Daarnaast vernielde de man in de woning enkele goederen. Toen de agenten, die via 1-1-2 gealarmeerd waren, ter plaatse kwamen reed de verdachte net in zijn auto weg. Even later werd hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer moest zich onder behandeling stellen bij de spoedeisende hulp en deed aangifte.

Vier aanhoudingen voor huisvredebreuk

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een woning aan de Harlingerstraatweg een 22-, 22-, 38-, en een 19–jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking huisvredebreuk. Eén van de mannen meldde bij de politie dat zij een pand hadden gekraakt welke al vier jaar leeg stond. Uit onderzoek bleek dat ze de deur hadden geforceerd en naar binnen waren gegaan. Alle vier verdachten werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan