Woensdag 17 oktober

Politieberichten van woensdag 17 oktober

Landelijke oplichter aangehouden

FRYSLAN-De rechter-commissaris bij de rechtbank in Leeuwarden heeft op 10 oktober 2012 besloten een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor 14 dagen in bewaring te stellen. De man wordt verdacht van meerdere oplichtingszaken in Friesland en elders in Nederland.

De verdachte kwam in beeld nadat hij een gedupeerde, bij wie in september 2010 een kistje antieke tegels ter waarde van € 500.000,– was ontvreemd, geld vroeg in ruil voor informatie over de locatie waar de tegels zouden kunnen liggen. De tegels waren in een uitzending van Opsporing Verzocht van september 2012 getoond. De gedupeerde maakte het gevraagde geld over maar tipte direct de politie. Daarop werd een onderzoek ingesteld en kon de man na enige tijd in Limburg aangehouden worden.

Tegen de man lopen meerdere aangiftes van oplichting. Het gaat met name om aangiftes waarbij de verdachte geld vroeg voor diensten/goederen die hij vervolgens niet leverde. Het Openbaar Ministerie gaat de komende tijd bekijken welke zaken zij aan kan brengen bij de rechtbank.

Man valt uit boom

SNAKKERBUREN – De politie heeft dinsdag rond 10.00 uur geassisteerd bij een ongeval waarbij een 68-jarige inwoner van Dronryp gewond is geraakt. De 67-jarige had een ladder tegen een tak van een boom gezet. Deze boom stond in de tuin van een woning aan Op é tûn. Toen de tak afbrak viel het slachtoffer met ladder op de grond en raakte gewond. Met behulp van een ambulance is de 67-jarige met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Mannen aangehouden voor diefstal

STIENS- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.50 uur een 33-jarige inwoner van Marrum en een 31-jarige inwoner van Ferwert aangehouden op verdenking van diefstal. Oplettende agenten zagen een auto verdacht op de Seerob staan. Toen zij naderbij kwamen, bleek de auto onafgesloten te zijn. Nadat zij de auto hadden afgesloten en weg waren gereden, besloten zij om toch nog terug te gaan. Eenmaa bij de auto zagen zij twee mannen wegduiken. Zij spraken de beide mannen aan en zagen drie tassen staan met daarin elektronica, waaronder dvd-spelers, geluidsboxen, die uit het bedrijf afkomstig waren. De mannen hadden een gat in het hekwerk geknipt om zodoende op het terrein te komen. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau war zij voor verhoor werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De goederen werden in beslag genomen.

Televisies buit bij woninginbraak

TYTSJERK- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die tussen maandag 8 oktober 11.00 uur en dinsdag 16 oktober 23.00 uur plaatsvond in een woning aan de Woelwijk. De inbrekers wisten de woning binnen te komen door een raam te forceren. Uit de woning werden twee televisies en een computer gestolen. De 66-jarige eigenaar deed aangifte.

Aangehouden voor vernieling politiebureau

DRACHTEN- De politie heeft dinsdagavond rond 18.30 uur een 44-jarige inwoner van Engwierum aangehouden op verdenking van vernieling. De man was eerder die dag aangehouden voor bedreiging en was na verhoor heengezonden. Toen de boze man eenmaal op straat stond, vernielde hij acht ramen van het politiebureau door hier met stenen tegen aan te gooien. Hierdoor ontstond een schade van ongeveer 10.000 euro. De verdachte werd opnieuw aangehouden en voor verhoor ingesloten. Tegen hem werd opnieuw proces-verbaal op gemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan