Politieberichten van dinsdag 16 maart 07.00 uur t/m woensdag 17 maart 07.00 uur.

Jongen aangehouden na vernielingen aan auto’s
LEEUWARDEN – De politie heeft naar aanleiding van vernielingen aan auto’s op de Verlengde Schrans in de nacht van vrijdag op zaterdag, een 16-jarige jongen uit Goutum aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij samen met een aantal andere personen een aantal auto’s heeft vernield. Meteen na de melding werd al een groep van zes jongeren gehoord, maar op dat moment was nog geen duidelijkheid over wie daadwerkelijk de vernielingen gepleegd had. Uit het daarop volgend onderzoek kwam de verdachte in beeld. Inmiddels heeft de 16-jarige jongen de vernielingen bekend. Een 17-jarige plaatsgenoot zal binnenkort nogmaals gehoord worden. De politie roept eigenaren van auto’s die in die nacht vernield zijn op om aangifte te doen.

Tien bekeuringen bij verkeerscontrole
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmorgen tussen 07.15 en 08.30 uur tijdens een verkeerscontrole op de Nieuweweg, tien bekeuringen uitgedeeld. Acht automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel, twee voor het niet handsfree bellen.

Politie zoekt getuigen van aanrijding E-10
TYTSJERK- De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die woensdagmorgen om 05.15 uur plaatsvond op de Rijksstraatweg ter hoogte van de E-10. Een 49-jarige automobilist uit Twijzelerheide die uit de richting van Tytsjerk kwam en de kruising wilde oversteken, kreeg geen voorrang van de bestuurder van een zwarte personenauto waarna beide voertuigen elkaar raakten. Deze auto vermoedelijk van het merk Ford-escort, kwam uit de richting van Leeuwarden. De bestuurder van de zwarte auto, die vermoedelijk door rood licht reed, ging er vervolgens vandoor. De automobilist uit Twijzelerheide heeft de auto tot aan Hurdegaryp gevolgd en zag dat de bestuurder zijn auto keerde en terug naar Leeuwarden reed, waarna hij uit het zicht verdween. De zwarte auto heeft mogelijk schade aan de rechter voorzijde. De politie wil graag in contact komen met mensen die de auto hebben zien rijden of het ongeval hebben zien gebeuren. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Zonder geldig rijbewijs rijden onder invloed
DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 30-jarige inwoner van Rottevalle aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Agenten zagen de man uit een horecabedrijf komen en in zijn auto stappen waarna hij wegreed. Op de Zuidkade gaven zij de bestuurder een stopteken. Toen de agenten de man aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 400 ug/l blies. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

112Fryslan