Woensdag 17 december

Fryslân, 17-12-2008 • Politieberichten van dinsdag 16 december 07.00 uur t/m woensdag 17 december 07.00 uur

Wolvega: politie pakt vernielingen met vuurwerk aan
Het politieteam Stellingwerf is zich ervan bewust dat de vernielingen door vuurwerk voor veel inwoners van Wolvega een belangrijk probleem is. Uitschieter waren de vernielingen rond de vorige jaarwisseling, waarbij alleen al aan straatmeubilair voor enkele tienduizenden euro’s vernield werd. Ook na de jaarwisseling gingen deze misdrijven door. Ruiten van woningen werden ingegooid en auto’s werden vernield. Inwoners en de politie willen dat deze misdrijven stoppen. Toch komt er maar weinig informatie bij de politie binnen. Naast verscherpte controles, roept de politie daarom inwoners van Wolvega op om deze misdrijven vooral te melden. Melden draagt bij aan de veiligheid van het dorp. Door middel van onder andere posters en flyers worden de inwoners opgeroepen om, wanneer zij meer weten over de daders, contact met de politie op te nemen via 0900-8844. Als zij de dader kennen, maar de dader kent hen ook, dan kunnen ze bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Hun anonimiteit wordt daarbij gewaarborgd.

Leeuwarden: aanrijding fietsers
De politie heeft dinsdagmorgen op de Grote Kerkstraat een aanrijding afgehandeld tussen twee fietsers, waarbij een van de fietsers gewond raakte. Een 21-jarige man uit Leeuwarden wilde vanuit de Beijerstraat de Grote Kerkstraat oversteken de Pijlsteeg in. Hij zag hierbij een 51-jarige vrouw uit Leeuwarden over het hoofd die van rechts kwam en een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met letsel aan haar heup per ambulance naar het ziekenhuis in de stad vervoerd.

Lemmer: politie zoekt getuigen van mishandeling in Flevostraat
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in de Flevostraat op zondagmorgen rond 02.15 uur. Een 16-jarige man uit Lemmer werd hier, om onbekende reden, door vier mannen geschopt en geslagen waarbij hij letsel aan zijn hoofd en armen opliep. De mannen vertrokken daarna in een motorvoertuig.. De politie roept getuigen op om zich via 0900-8844 te melden. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Drachten: botsing fietsers
De politie heeft dinsdagmiddag op het Moleneind ZZ een aanrijding afgehandeld tussen twee fietsers, waarbij een van de fietsers gewond raakte. Een 57-jarige man uit Drachten fietste in de richting van de Kade toen hij op de kruising onder het Carillon met zijn voorwiel tegen de fiets van een 58-jarige plaatsgenoot aanreed. Beiden mannen kwamen hierbij ten val. De 57-jarige man is met letsel per ambulance naar het ziekenhuis in drachten vervoerd en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Drachten: politie zoekt getuigen van mishandeling op Moleneind
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die dinsdagavond rond 19.25 uur plaatsgevonden heeft op het Moleneind. Een 16-jarige man uit Drachten werd ter hoogte van het CWI, om onbekende reden, door drie mannen van zijn fiets getrokken en geschopt en geslagen. Hij liep hierbij geen letsel op. De drie blanke mannen, twee van 1.85 meter en een van 1.70 meter, waren ongeveer 16 jaar oud en droegen alle drie een korte zwarte jas. Twee ervan hadden een capuchon over het hoofd. De politie roept getuigen op om zich via 0900-8844 te melden. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Warten: inbraak woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak die dinsdag tussen 17:45 en 21:15 uur in een woning aan de Midsbuorren heeft plaatsgevonden. Men kwam binnen door een raam open te breken, waarna uit een brandkast een paar duizend euro en sieraden werden weggenomen. Een 72-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: mishandeling
De politie onderzoekt de mishandeling van drie mannen uit Leeuwarden (21, 22 en 23 jaar) in de nacht van dinsdag op woensdag in de Grote Hoogstraat. Na een melding ging de politie ter plaatse, waar bleek dat de drie mannen geslagen waren door zes onbekende mannen. Twee mannen zijn met onbekend letsel in het ziekenhuis behandeld. De mannen moeten nog aangifte doen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan