Woensdag 17 augustus

politieberichten van woensdag 17 augustus

Vernieling politieauto

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een politieauto. Tijdens het muziekevenement ‘Into the grave’ op zaterdag 13 augustus parkeerden agenten de dienstauto rond 23.00 uur op het Oldehoofsterkerkhof. Toen zij na afloop van het evenement, rond 06.00 uur, weer bij de auto kwamen bleek dat een raam van één van de portieren ingeslagen te zijn. Ook was een buitenspiegel en een schakelaar kapot gemaakt. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze vernieling of met mensen die hier informatie over hebben. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u anoniem blijven bel dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000.

Politie pakt graffitispuiters

WEST-TERSCHELLING / MIDSLAND AAN ZEE – De politie heeft dinsdag vijf verdachten aangehouden voor het plegen van diverse vernielingen. De vijf verdachten, een van 16 jaar en de overige vier van 17 jaar, afkomstig uit Beverwijk, Aedrenhout, Driehuis en Sanpoort-zuid spoten met graffiti op een fruitkar, verkeersborden en een vuilcontainer nabij Midsland aan Zee. Op West-Terschelling werden diverse gebouwen met verf bespoten. Een oplettende getuige zag de verdachten bij Midsland aan Zee bezig en sprak de verdachten aan waarna zij er direct de benen namen. De politie werd gealarmeerd. De huurfietsen werden door de getuige veiliggesteld. Na het natrekken van de nummers op de huurfietsen kwam de politie de daders op het spoor. Alle verdachten werden aangehouden en op het politiebureau gehoord. Zij bekenden het feit gepleegd te hebben.Tegen alle vijf verdachten werd proces-verbaal opgemaakt en zullen de schade moeten betalen.

Brand in keukenbedrijf

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond de brandweer geassisteerd bij de bestrijding van een brand bij een keukenbedrijf aan de Schenkenschans. De brand ontstond rond 22.10 uur op het dak van het bedrijf ter hoogte van de hoofdhoofdingang. De brandweer had de situatie snel onder controle. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting geweest. Door de brand ontstond er veel schade.

Rijbewijzen kwijt na snelheidovertredingen

SNEEK/JOURE – De politie heeft dinsdagavond twee rijbewijzen ingevorderd omdat de bestuurders van auto’s sneller reden dan was toegestaan. Een 58-jarige inwoner van Sneek reed op de A7 ter hoogte van Joure 187 kilometer per uur daar waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Een andere 49-jarige inwoner van Sneek reed op de rondweg van Sneek 135 kilometer per uur daar waar 80 kilometer is toegestaan. Naast de invordering van hun rijbewijzen, kregen beide automobilisten een proces-verbaal.

Jongetjes leggen stenen op spoorrails

HINDELOOPEN- De politie heeft een aantal kinderen bekeurd omdat zij stenen op de spoorrails ter hoogte van een camping hadden gelegd. Een getuige zag de kinderen op het spoor bezig en belde via 1-1-2 de politie. De vier kinderen van wie drie jonger zijn dan 12 jaar kregen een reprimande. De oudste, een 14-jarige inwoner van Nieuw-Dordrecht kreeg wel een bekeuring omdat hij ouder was dan 12-jaar. De boete bedraagt 50 euro. Alle kinderen betalen mee aan de boete.

Man aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De verdachte bedreigde zonder enige reden een 37-jarige inwoner van Leeuwarden. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De 37-jarige Leeuwarder deed aangifte. Tegen de verdachte werd proces- verbaal opgemaakt.

Man krijgt boete voor openbare dronkenschap

LEEUWARDEN- De politie heeft een 42-jarige inwoner van Franeker aangehouden omdat hij dinsdagmiddag in beschonken toestand op het spoor liep. Nadat een getuige de politie had gebeld zagen de agenten de Franeker over de rails lopen waarna hij werd aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor inbraak winkel

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van een poging inbraak bij een fietsenzaak aan het Oostergoplein. Een getuige zag dat de man met een steen een raam vernielde en belde direct via 1-1-2 de politie. Doordat de getuige een goed signalement en looprichting had doorgegeven, werd de verdachte in de omgeving aangetroffen en vervolgens aangehouden. Hij verklaarde tegen over de agenten dat hij een fiets nodig had. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De eigenaar deed aangifte.

Recidivist raakt auto kwijt

WITMARSUM- De politie heeft dinsdagmiddag de auto van een 52-jarige inwoner van Makkum in beslaggenomen. De agenten zagen de man, die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, in een auto in de Marktstraat in Bolsward rijden. Toen de man de agenten in de gaten kreeg ging hij er vandoor. Op de A7 reed de verdachte 170 kilometer per uur daar waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Ter hoogte van de afslag Makkum lukte het de agenten om de man staande te houden waarna hij zijn auto moest inleveren. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aangehouden voor bedreiging met mes

KOUDUM- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Kuilaart een 18-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes. De man die deel uit maakte van een klein groepje van drie personen, had ruzie gekregen met groep jeugd uit Hemelum, Koudum en Bakhuizen. Een 17-jarige inwoner van Oudemirdum die de ruzie wilde sussen, werd vervolgens door de verdachte met een mes bedreigd. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De Oudemirdummer deed aangifte.

Horecabedrijf door brand verwoest

SURHUISTERVEEN- De politie heeft de brandweer geassisteerd bij de bestrijding van een brand die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde in een horecabedrijf aan de Groningerstraat. Rond 04.20 uur kwam via het alarmnummer 1-1-2 de brandmelding binnen. Toen de politie en brandweer arriveerden sloegen de vlammen uit het dak. De brandweer is tot 07.00 uur bezig geweest met bluswerkzaamheden. Dee politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Sieraden gestolen bij inbraak

MARSSUM- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.20 uur werd gepleegd in een woning aan de Tialling van Eysingawei. De daders kwamen de woning binnen via een uitzetraam en namen diverse sieraden mee. De eigenaresse, een 75-jarige inwoonster van Marssum deed aangifte.

Brommer met motorblok

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 17-jarige man jongen uit Leeuwarden. Op de Nieuwestad controleerden surveillerende agenten rond 16.00 uur de bromfietser. Bij het bekijken van het voertuig viel op dat er een motorblok onder de scooter zat. De scooter werd in beslaggenomen. Op de rollerbank werd deze vervolgens getest. De vastgesnelde snelheid betrof 95 kilometer per uur terwijl 45 kilometer per uur is toegestaan voor een scooter. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Proces-verbaal voor ambulanceklever

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een 33-jarige man uit Franeker. Agenten ondersteunden ambulancepersoneel bij het overbrengen van het patiënt. Zij hadden daarbij plaatsgenomen in de ambulance. Op de rotonde van de Hendrik Algrawei met de Newtonlaan nam de ambulance de linkerrijstrook zodat hierdoor een vrachtwagen ingehaald kon worden. Tevens reed er een personenauto achter de ambulance. Agenten zagen door het achterraam van de ambulance dat deze personenauto dicht achter de ambulance bleef rijden. Een zogenaamde ambulanceklever. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan