Woensdag 16 november

Politieberichten van woensdag 16 november

Drie mannen aangehouden voor manipuleren gokkast

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond in een horecagelegenheid aan de Stationsweg een 33- en een 34-jarige inwoner van Oldenzaal en een 41-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van geld uit gokkasten. Een medewerker had gezien dat de drie mannen bezig waren het systeem van de gokkast te manipuleren en belde direct via 1-1-2 de politie. De agenten konden, op aanwijzing van de medewerker, de verdachten aanhouden. Zij hadden nog gereedschap en een geldbedrag bij zich, afkomstig uit de gokkasten. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het gereedschap en het geld werd in beslaggenomen. De drie mannen zijn inmiddels inverzekering gesteld. De eigenaar deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging

SNEEK- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 38-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging en huisvredebreuk. Het incident vond plaats in een pension aan de Lemmerweg. Rond 03.50 uur kregen agenten de melding dat de verdachte overlast veroorzaakte. Eenmaal ter plaatse werd aan hem gevorderd het pand te verlaten waaraan hij niet voldeed. Vervolgens bedreigde hij het aanwezige personeel. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het personeel deed aangifte.

Drie containerbranden

DRACHTEN- De politie onderzoekt drie containerbranden die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvonden in een achtertuin van een woning aan de Hooglandswijk. Rond 01.51 uur ontvingen de brandweer en de politie een melding van de brand. Eenmaal ter plaatse bleek dat een bewoner de brand al had geblust met water uit een tuinslag. Door de brand raakte ook een schutting en twee containers aan de achterzijde beschadigd. De eigenaar deed aangifte.

Man mishandeld in horecabedrijf

DRACHTEN- De politie onderzoekt een mishandeling die dinsdagavond rond 22.30 uur plaatsvond in een horecabedrijf aan de Noordkade. Toen het slachtoffer, een 18-jarige inwoner van Drachten, zat te eten werd hij om nog onbekende redenen en zonder enige aanleiding door drie aanwezige mannen geschopt en met een stoel geslagen. Na hun daad vertrokken de mannen. Het slachtoffer raakte daarbij aan zijn kaak en hoofd gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten voor medisch onderzoek. Hij deed aangifte.

Twee gewonden bij aanrijding

BOLSWARD- De politie heeft dinsdagavond rond 19.00 uur een aanrijding met letsel afgehandeld waarbij een 78-jarige man en een 50-jarige vrouw, beiden inwoners van Bolsward gewond raakten. De auto die bestuurd werd door de Bolswarder botste op een stilstaande vrachtwagen die met pech op de vluchtstrook van de afrit A7 stond. De man, die samen met de vrouw in de auto zat, zag de vrachtwagen te laat. Direct na de aanrijding botste een andere auto die bestuurd werd door een 50-jarige inwoner van Wommels tegen de achterzijde van de auto van de Bolswarders. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Vernielers ziekenhuis aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.00 uur twee inwoners van Leeuwarden in de leeftijd van 14- en 13-jaar aangehouden op verdenking van vernielingen. Na een melding van vernieling van brandblussers en een slagboom op het parkeerdek ging de politie ter plaatse. Op aanwijzingen van een beveiliger konden de twee verdachten worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt of de twee verdachten te maken hebben met eerdere vernielingen die op zondag plaatsvonden.

Politie zoekt getuigen beroving

JOURE- De politie is op zoek naar de man die dinsdagmorgen rond 10.00 uur op de Sluisdijk, ter hoogte van De Slus, een 88-jarige inwoonster van Joure van haar tas beroofde. De vrouw liep vanaf de Hettebeas via de Sluisdijk achter haar rollator in de richting van het centrum. In het mandje op de voorzijde van de rollator had de vrouw haar tas gelegd. Plotseling kwam van achteren een scooter aanrijden. De bestuurder stopte en griste de tas met inhoud uit het mandje en reed weg in de richting van ’t Zand/Sluisweg.

Signalement verdachte:

– Man
– Lichte huidskleur
– De man reed zonder helm
– Lichte kleding

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze beroving. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Verkeershinder op de A7 Heerenveen – Frieschepalen v.v.

Van maandag 21 november tot zaterdag 26 november vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan de A7 tussen Heerenveen en Frieschepalen in beide richtingen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 18.00 uur en 07.00 uur. Voor het verkeer is tijdens de werkzaamheden één rijstrook beschikbaar.
De afrit Drachten-centrum (nr. 29), voor verkeer rijdend in de richting van Heerenveen, is maandag 21 november van 21.00 uur tot 6.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Beetsterzwaag. Op de plaats van de werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 70 km/u.
Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de afsluitingen korter of langer duren. Tijdens de werkzaamheden moet rekening worden gehouden met een langere reistijd.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan