Politieberichten van woensdag 16 maart.

Vijf aanhoudingen na overval juwelier
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend vier inwoners van Leeuwarden van 18, 19, 30 en 47 jaar en een 39-jarige inwoonster van Feanwâlden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een juwelier aan de Nieuwestad. Dinsdagochtend omstreeks 10.30 uur zagen getuigen dat de juwelier werd overvallen. Direct werd via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. De twee overvallers verlieten vervolgens de winkel en stapten op een scooter. De juwelier en een omstander probeerden het duo nog te stoppen, maar dit lukte niet. De overvallers sloegen op de vlucht. Door de centralist van de Meldkamer Fryslân werd een Burgernetactie gestart en er werd een tweet geplaatst op [url=http://www.twitter.com/meldkamer_frl]www.twitter.com/meldkamer_frl[/url]. Meerdere deelnemers van Burgernet belden met informatie. Een buurtagent zag op het Cambuursterpad een scooter staan. Hij had het sterke vermoeden dat dit deze scooter gebruikt was door de overvallers. In de omgeving werden vervolgens de vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de overval. Tijdens deze actie werd ook nog een 15-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij negeerde een verzoek van agenten om te vertrekken bij een afzetting. De jongen werkte niet mee en werd daarom ook aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De twee mannen van 30 en 47 jaar en de vrouw van 39 jaar mochten ’s avonds het bureau weer verlaten. Uit onderzoek bleek dat ze niet betrokken waren bij de overval. De twee mannen van 18 en 19 jaar werden voor nader onderzoek ingesloten.

Motorrijder gewond bij ongeval
HEMELUM – De politie heeft dinsdagmorgen een aanrijding onderzocht, waarbij een 30-jarige motorrijder uit Sneek gewond raakte. Hij reed op de N359 in de richting Balk. Vanaf het Flinkeboskje stak een 17-jarige bestuurder van een shovel de N359 over en zag de motorrijder daarbij te laat. De motor botste tegen de shovel. Hij is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Vernieler aangehouden
OLDEHOLTPADE- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 15-jarige inwoner van De Hoeve aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje aan de Stellingenweg. Een getuige zag de jongeman een paal uit de grond trekken en vervolgens hiermee het bushokje vernielde. Hij aarzelde niet en belde direct via 1-1-2 de politie. De gealarmeerde agenten troffen direct daarna de verdachte aan waarna deze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Computers gestolen bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in een scholengemeenschap aan de Esdoornstraat. De dader(s) kwam(en) de school binnen door een raam te vernielen. Zij namen twee flatscreens en toetsenborden mee. Een 58-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Navigatiesysteem uit auto gestolen
DRACHTEN- De politie onderzoekt de diefstal van een navigatiesysteem die dinsdagavond plaatsvond op De Frisia. Rond 20.45 uur werd het raam van de auto ingeslagen waarna het navigatiesysteem uit de auto werd weggenomen. Een 40-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die heeft plaatsgevonden in de periode van begin maart tot gisteravond in de Prins Bernhardstraat. Toen de bewoonster na een vakantie thuiskwam zag deze dat er een raam was vernield. In de woning trof zij een chaos aan. Uit de woning werden een televisie, blue-rayspeler en geld weggenomen. De 23-jarige bewoonster deed aangifte.

Man beroofd van geld
LEEUWARDEN- De politie zoekt getuigen van een straatroof die dinsdagavond plaatsvond in de Nauwesteeg. Een 46-jarige inwoner van Leeuwarden werd door twee mannen en vrouw van zijn portemonnee met daarin een geldbedrag beroofd. Het slachtoffer, die slecht ter been is en daarom achter een rollator loopt, werd door de drie personen vast gepakt waarna de beurs uit zijn jas werd weggenomen. Vervolgens verdwenen de overvallers in onbekende richting. Signalement daders:

Dader 1
[bullets]Blanke man
Lengte 1.75 m.
Leeftijd ongeveer 30 jaar
Postuur: Hij is iets breder dan dader 2
Donker blond golvend lang haar
Klein donker blond baardje
Normaal postuur[/bullets]

Dader 2
[bullets]Man
Donkerbruine huidskleur (mogelijk Antiliaans)
Lengte 1.75/1.80 m.
Normaal postuur
Leeftijd onbekend
Zwart haar
Korte zwarte stoppelbaard
Kleding: Donker blauw windjack met daarop een zwarte streep tot op de schouders.
[/bullets]

Dader 3 (vrouw)
[bullets]Blanke vrouw
Lengte 1.60/1.70 m.
Leeftijd ongeveer 40 jaar.
Slank postuur
Bruin stijl haar tot over de schouders
Smalle neus
Kleding: blauwe spijkerbroek en een stoffen jas[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze straatroof. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die anoniem wensen te blijven kunnen bellen met meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Auto in beslag genomen
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond op de Dammelaan de auto van een 40-jarige Leeuwarder in beslag genomen. De man werd betrapt tijdens een snelheidscontrole waar hij 87 kilometer per uur reed daar waar 50 kilometer is toegestaan. Toen hij werd staande gehouden en de agenten naar zijn rijbewijs vroegen, bleek dat deze ongeldig was verklaard. In overleg met de officier van justitie werd de auto van de man in beslag genomen en werd er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gereedschap uit auto gestolen
FRIESCHEPALEN- De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfsauto die dinsdag overdag op een carpoolplaats aan de A7 plaatsvond. Uit de auto werd elektrisch gereedschap gestolen. Een 59-jarige inwoner van De Wilp deed aangifte.

Man gewond bij aanrijding
BURGUM- De politie heeft dinsdagavond een aanrijding afgehandeld op de Dokter B. Hornstrasingel. Daarbij raakte een 38-jarige inwoner van Noardburgum, die op zijn fiets reed aan zijn gezicht gewond. Het slachtoffer verleende op de kruising geen voorrang aan een 55 –jarige automobilist uit Burgum en botste met zijn fiets tegen de auto en kwam daardoor ten val. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Fietsendief aangehouden
GROU – De politie heeft dinsdagavond op het station een 24-jarige inwoner van Grou aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Surveillerende agenten kregen een melding dat een man in de fietsenstalling aan fietsen zat te rommelen. Eenmaal ter plaatse zagen agenten de 24-jarige man onder het viaduct van de A32 op de grond liggen. Naast hem lag een fiets. De agenten hadden het sterke vermoeden dat de Grouster onder invloed van drugs verkeerde. De man kon geen goede verklaring geven voor de fiets die naast hem lag. Hij werd dan ook aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan