Politieberichten van woensdag 16 juni.

Scooterdief veroorzaakt aanrijding met auto aangever
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling en voor het verlaten van een plaats ongeval. Een 19-jarige inwoner van Jelsum reed in zijn auto op de Pilotenespel toen de 21-jarige Leeuwarder op een scooter met hoge snelheid door de bocht reed. Toen hij de macht over het stuur verloor, botste hij met de bromfiets tegen de auto van de Jelsumer aan en kwam ten val. Daarbij raakte de bestuurder van de scooter aan zijn hoofd gewond. Toen de automobilist hem aansprak en hem vertelde dat hij de politie had gebeld, ging de man er met de scooter vandoor. Toen herkende de Jelsumer de scooter die bij de aanrijding betrokken was. Dit bleek zijn eigen scooter te zijn die met nog andere goederen de afgelopen nacht uit zijn woning waren gestolen. Hij had daarvan aangifte bij de politie gedaan.

Vervolgens werden 200 deelnemers van Burgernet opgeroepen om mee uit te kijken naar de verdachte. Een onderzoek in de omgeving leverde in eerste instantie niets op. Via getuigen kwamen de agenten de verdachte op het spoor. In een woning aan Achter de Hoven kon de verdachte worden aangehouden. Omdat hij gewond was aan zijn hoofd, werd de verdachte voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Na medisch onderzoek werd de verdachte voor verhoor in het politiebureau ingesloten.

Rijden zonder rijbewijs: auto in beslag genomen
BOLSWARD- De politie heeft dinsdagavond een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs in zijn auto reed. Surveillerende agenten zagen de man in een auto rijden. Na onderzoek bleek dat de man geen rijbewijs had. Op de Hichtumerweg werd de bestuurder staande gehouden. Omdat de man al eerder proces-verbaal had gekregen voor het rijden zonder rijbewijs, werd nu tevens zijn auto in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Laptops gestolen bij woning inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning in de Sumatrastraat die dinsdag overdag heeft plaats gevonden. De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam open te breken waarbij er twee laptops, twee digitale fotocamera’s en geld werd weggenomen. De twee 21 en 22-jarige eigenaressen, woonachtig in Leeuwarden, deden aangifte.

Crossmotor gestolen bij inbraak
WOLVEGA – De politie onderzoekt een inbraak in een garagebox aan de Lycklamaweg. Dinsdagavond kwam men de box binnen na het forceren van een deur. Uit de garage werd vervolgens een crossmotor gestolen. De 24-jarige eigenaar uit Wolvega deed aangifte. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Brand in woning
TERSCHELLING – De politie heeft dinsdagnacht geassisteerd bij een brand in een woning aan de Oostzijde. Omstreeks 1:30 uur melden de bewoners bij terugkomst bij het huis, dat zij rook in de woning zagen staan. De brandweer kwam snel ter plekke en had het vuur binnen korte tijd onder controle. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat de bewoners iets op het vuur hadden achtergelaten. Deze conclusie werd door de brandweer getrokken, aangezien de brand was ontstaan bij de afzuigkap. Er zijn geen gewonden gevallen.

Verkeersongeval met letsel
TERSCHELLING – De politie heeft dinsdagavond geassisteerd bij een aanrijding tussen twee fietsers op de Hoofdweg. Een 27-jarige inwoner van Den Haag en een 61-jarige inwoonster van Heemstede kwamen uit tegenovergestelde richting. De man reed slingerend over de weg waardoor hij na een andere man te ontwijken, inreed op de vrouw. De vrouw viel vervolgens op het wegdek en klaagde over pijn in haar hoofd en nek. Zij werd per ambulance overgebracht naar de dokterspraktijk op Midsland. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol reed, werd er op het bureau een ademanalyse uitgevoerd. De man blies 795 ug/l. Er werd een proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan