Politieberichten van woensdag 15 juni.

Politie zoekt getuigen van vernieling auto’s
OOSTERWOLDE- De politie is op zoek naar getuigen van een vernieling van drie auto’s die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond in de Meulemaad. Rond 01.10 uur werden drie auto’ s door twee of drie jongens bekrast. Na de daad vluchten de jongens weg. Een 37-jarige inwoner van Oosterwolde deed aangifte. De politie vraagt getuigen of mensen die anderszins informatie hebben zich te melden. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van plaats verlaten ongeval
OOSTERWOLDE- De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauwe personenauto van het merk Ford, type Focus en vermoedelijk voorzien van het kenteken beginnend met de letters en cijfers VX-19-…. De auto was betrokken bij een aanrijding op de Boskamp die maandagavond rond 21.30 uur plaatsvond. De auto reed in de richting van de Rosendaal toen deze de achterzijde van een fiets raakte waarop een 25-jarige inwoner van Oosterwolde zat. De fietser kwam ten val en raakte daarbij licht gewond aan zijn been. Hij moest worden onderzocht door het ambulance personeel. De automobilist reed na de aanrijding door. De politie vraagt getuigen of mensen die anderszins informatie hebben zich te melden. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man beroofd
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een straatroof die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond op het Reigersplein. Daar werd rond 03.00 uur een 28-jarige inwoner van Leeuwarden door drie blanke en één man met een getinte huidskleur overvallen en beroofd van zijn eigendommen zoals geld. Het slachtoffer raakte door de overval gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer deed aangifte.

Afvalcontainers in brand gestoken
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt drie containerbranden die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvonden in de Giekerkstraat, Jolstraat en Tjalkstraat. De branden vonden plaats tussen 02.30 uur en 03.00 uur. Een onderzoek in de omgeving naar de brandstichter leverde niet het gewenste resultaat op. Advies: zet uw container pas ’s morgens langs de straat.

Vrouw aangehouden voor belediging
BUITENPOST- De politie heeft dinsdagavond een 43-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden op verdenking van belediging. De vrouw liep in verwarde toestand in de Gijsbert Japikstraat. Toen de agenten haar aanspraken werd de vrouw kwaad en beledigde zij de agenten. Zij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij proces-verbaal kreeg. Daarnaast kreeg zij psychische hulp aangeboden.

Rijbewijs kwijt na onverantwoord rijgedrag.
LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond op de Aldlansdyk het rijbewijs van een 20-jarige inwoner van Wergea ingevorderd. De man reed met hoge snelheid op de Aldlansdyk, haalde een voor hem rijdende auto rechts in en sneed deze vervolgens af. Agenten die met een snelheidscontrole bezig waren zagen de man deze overtreding plegen. Daarnaast reed hij met een snelheid van 90 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan. De beginnende bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor poging doodslag
DRACHTEN- De politie heeft dinsdagavond op de Elingsloane een 51-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van poging doodslag c.q. zware mishandeling. De verdachte kreeg door nog onbekende oorzaak ruzie met een 34-jarige Drachtster waardoor een handgemeen ontstond. De verdachte pakte een mes en stak zijn slachtoffer in de nek en schopte hem. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Het slachtoffer heeft zich onder medische behandeling moeten stellen en deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling
SNEEK- De politie heeft dinsdagavond een 56-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. Het slachtoffer, een 19-jarige inwoner van Sneek, kreeg door nog onbekende oorzaak ruzie met de verdachte. Toen het slachtoffer in het Spitaal op zijn fiets reed werd hij door de verdachte die in zijn auto reed, klemgereden en kwam ten val. Vervolgens stapte de verdachte uit zijn auto en bedreigde hij het slachtoffer en schopte tegen zijn fiets. De verdachte ging er vandoor en kon later in zijn woning worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Aangehouden voor mishandeling
JUBBEGA- De politie heeft dinsdagavond een 39-jarige inwoner van Gorredijk en een 42-jarige inwoner van Oudehorne aangehouden op verdenking van wederzijdse mishandeling. De beide mannen kregen ruzie om een arbeidsconflict waarna een vechtpartij ontstond. Beide mannen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek bleek dat de man uit Oudehorne niet had geslagen en hij mocht huiswaarts keren. Tegen de 39-jarige verdachte werd wel proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Aangehouden voor huiselijk geweld
FRYSLAN- De politie heeft dinsdag drie huiselijke geweld zaken afgehandeld waarbij een 36-jarige inwoner van Drachten, een 46-jarige inwoner van Ooststellingwerf en een 66-jarige inwoner van Leeuwarden werden aangehouden. Om 21.45 uur werd de 66-jarige Leeuwarder aangehouden omdat hij zijn 74-jarige echtgenoot zodanig had mishandeld dat zij zich onder behandeling moest stellen van een arts. De man kan een huisverbod van 10 dagen verwachten. De 46-jarige Ooststellingwerver bedreigde zijn vrouw zodanig dat hij werd aangehouden. Hij kreeg een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Een 36-jarige inwoner van Drachten bedreigde zijn echtgenote zodanig dat zij de politie belde en de verdachte kon worden aangehouden. Tegen alle drie verdachten werd het protocol Huiselijk geweld in werking gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om de eigen partner, een ander gezinslid, iemand uit de familie, een huisvriend of een ex-partner. Bij huiselijk geweld denken veel mensen aan lichamelijk geweld en mishandeling. Maar ook vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik en financiële uitbuiting zijn vormen van huiselijk geweld.

Twee mannen aangehouden na bedreiging
WOLVEGA – De politie heeft dinsdagmorgen in de Van Harenstraat een 41-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland en een 61-jarige man uit Wolvega aangehouden op verdenking van bedreiging. Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Emmen had de politie gebeld met de melding dat hij, terwijl hij stond te lossen, door de 41-jarige man bedreigd en geslagen zou zijn. Ter plaatse hielden agenten de man aan. Na de aanhouding uitte de 61-jarige man ook bedreigingen richting de vrachtwagenchauffeur. Ook deze man werd aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het bureau en mochten na verhoor het bureau weer verlaten.

Man aangehouden na bedreiging
DRIESUM/WOUTERSWOUDE – De politie heeft dinsdagavond op de Achterwei in Wouterswoude een 38-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van bedreiging. Een man uit Driesum (gegevens onbekend) deed aangifte nadat de man op het erf van een café aan de Van Sytzamawei had lopen schreeuwen en hem bedreigd had. Bovendien had de verdachte een erf/lokaalverbod voor het betreffende café. Agenten troffen de man in zijn woonplaats aan en brachten hem over naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor zware mishandeling
DRACHTEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Robijnekamp een 41-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man zou zijn 24-jarige buurman een paar keer met een hamer op de handen en het hoofd hebben proberen te slaan. De reden hiervoor was een meningsverschil over het plaatsen van prikkeldraad op de schutting. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Getuigen vernieling gezocht
BUITENPOST – De politie is op zoek naar getuigen van een vernieling van een kunstwerk, een gemetseld paard, op het schoolplein van OBS de Mienskip. De vernieling heeft tussen maandag 17.00 uur en dinsdag 8.00 uur plaatsgevonden. Heeft u in die periode iets gezien dat mogelijk kan leiden tot de daders? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Scooterrijder gewond
DRACHTEN- De politie heeft dinsdagmiddag op de Zuiderdwarsvaart een eenzijdige aanrijding afgehandeld waarbij een 70-jarige inwoner van Drachten gewond raakte. De man kwam door nog onbekende oorzaak met zijn bromscooter ten val toen hij door een bocht reed. De man is met hoofd letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

112Fryslan