Woensdag 15 augustus

Politieberichten van woensdag 15 augustus

Bekeuring voor schoppen egel

VLIELAND- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Lutinelaan tegen een 17-jarige inwoner van Heerenveen proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid wegens het schoppen van egel. Een 57-jarige inwoner van Vlieland zat rond 00.55 uur in zijn tuin toen tot zijn schrik een egel door een voorbijganger in zijn tuin werd geschopt. Hij waarschuwde de politie die de man even verder in straat staande hield. Het beestje leefde nog.

Mishandeling en vernieling

HEEG- De politie stelt een onderzoek in naar een geval van mishandeling en vernieling. Rond 22.30 uur urineerde een gast van een horecagelegenheid aan de Harinxmastrjitte buiten tegen een muur. Toen de uitbater hier iets van zei, kreeg deze direct een klap in zijn gezicht. De dader vernielde vervolgens kort daarna ook nog een ruit van het bedrijf. Vervolgens ging hij er in zijn boot vandoor. Een zoekactie door gewaarschuwde agenten leverde niets op. De uitbater, een 47-jarige inwoner van Heeg deed aangifte.

Diefstallen brandstof uit auto

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt twee gevallen van diefstal van brandstof uit auto’s. Daarbij werden gaten in de brandstoftanks geboord. In de periode van 5 augustus tot 7 augustus werd op die wijze uit een geparkeerde auto aan de Kippenburg brandstof gestolen. In de periode van 4 augustus tot 11 augustus gebeurde hetzelfde bij een auto die geparkeerd stond aan het Dragoonsplein. Een 64-jarige vrouw en een 71-jarige man, beiden inwoners van Leeuwarden deden aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

SUMAR- De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur tegen een 40-jarige inwoonster van Raard proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Getuigen hadden gezien dat de vrouw in beschonken toestand in haar auto stapte en wegreed. Agenten zagen vervolgens de auto met daarin de vrouw op de Heerenweg stilstaan. Toen zij de bestuurster aanspraken, bleek zij onder invloed van alcohol te zijn. Zij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse, waar zij 1225 ug/l blies. Het rijbewijs van de automobiliste werd door de agenten ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 16 uur.

Inbraak in schuur

HARKEMA- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een schuur aan de De Break. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De dader(s) kwam(en) de schuur binnen door een kozijn te verwijderen. Eenmaal binnen werden onder meer twee kettingzagen en een flex weggenomen. De eigenaar doet aangifte.

Katalysators gestolen

DRACHTEN- De politie onderzoekt een inbraak bij een bedrijf aan De Kletten in de nacht van maandag op dinsdag. Men kwam het bedrijfsterrein op door een hek te vernielen. Vanaf het terrein werd vijf katalysatoren van Mercedes-benz, 906 bedrijfsbussen, type sprinter weggenomen. De katalysatoren zijn ongeveer 1 meter lang en 80 centimeter breed. Een 60-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Vrouw gewond bij fietsongeval

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmorgen rond 11.00 uur een ongeval afgehandeld waarbij een 65-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. De vrouw fietste samen met haar zoon op de Noorderweg toen de sturen van beide fietsen met elkaar in contact kwamen en de vrouw ten val kwam. Zij raakte gewond aan haar hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in haar woonplaats.

Lood gestolen

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag een aangifte opgenomen van diefstal van lood. De diefstal vond tussen 10 augustus en 13 augustus plaats bij een bedrijf aan de Havingastate. Bij het bedrijf werd over een lengte van 90 meter een loodstrip afgesneden. Een 57-jarige inwoonster van Franeker deed aangifte.

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel en vordering

OOSTERWOLDE- De politie heeft dinsdagavond op de Tilmaad een 25-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden. De man wordt verdacht van het niet voldoen aan een bevel of vordering, belediging en mishandeling van een agent. De verdachte bemoeide zich bij een bemiddeling van agenten bij een conflict over een gestolen fiets, waarbij ook twee andere mannen betrokken waren. De man bleef zich met de zaak bemoeien en gedroeg zich vervelend, reden voor een agent hem weg te duwen. De man pakte daarop de politieman bij de keel. Hij werd aangehouden, waarbij hij de agenten ook nog begon te beledigen. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen de Oosterwolder is proces-verbaal opgemaakt

Mishandeld met ploertendoder

LEMMER- De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur op de Kof een 51-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van mishandeling. De man kreeg ruzie met een 21-jarige en een 18-jarige inwoner van Lemmer. De twee waren op straat aan het voetballen, waarbij de bal in de tuin van de verdachte terecht kwam. De man, die inmiddels zijn woning was uitgekomen, pakte de bal en nam deze mee in zijn woning. De slachtoffers liepen achter de man aan en eisten de bal terug. Vervolgens ontstond een schermutseling, waarbij de bewoner met een ploertendoder zijn slachtoffer tegen het lichaam en hoofd sloeg. De man werd door de gewaarschuwde agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte en tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. De ploertendoder, een verboden wapen volgens de Wet Wapens en Munitie, werd in beslag genomen.

Aangehouden voor huiselijk geweld

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond rond 20.00 uur een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn partner, een, een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden, te hebben mishandeld. De man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook zal het protocol Huiselijk geweld worden opgestart waarbij de mogelijkheid bestaat, dat hij 10 dagen een huis en contact verbod opgelegd kan krijgen.

Twee gewonden bij aanrijding

PARREGA- De politie heeft dinsdagavond op de N359 een aanrijding met letsel afgehandeld. Hierbij raakten een 54-jarige man en zijn 44-jarige echtgenote, beiden inwoners van Bolsward, gewond. De auto van het echtpaar werd toen deze afsloeg in de richting van Tjerkwerd, van achteren aangereden door een auto die bestuurd werd door een 31-jarige inwoner van Workum. De beide slachtoffers werden met nek- en rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De Workumer kwam met de schrik vrij.

Aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond in de Reinder Buysingweg een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte kreeg ruzie met zijn slachtoffer, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, over geldzaken. De ruzie ontaarde in een vechtpartij, waarbij het slachtoffer diverse keren door de man werd geslagen. Hij liep daarbij letsel in zijn gezicht en een gebroken rib op. Het slachtoffer waarschuwde direct daarna de politie, waarna de verdachte kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer moest zich onder behandeling stellen van een arts en deed daarna aangifte.

Aangehouden voor mishandeling en huiselijk geweld

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond rond 18.00 uur een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en huiselijk geweld. De man drong zonder toestemming de woning van de bewoonster, een 27-jarige vrouw uit Leeuwarden, binnen en gaf haar klappen. Getuigen waarschuwden de politie waarna de verdachte kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Aanhangwagen gestolen

SNEEK- De politie onderzoekt de diefstal van een aanhangwagen van het merk Techau, type TL 200 h, voorzien van het kenteken 96-WG-DD en van een aantal radiatoren. De diefstal werd gepleegd vanaf een bedrijfsterrein aan de Professor Zernikestraat op zaterdagavond 11 augustus tussen 21.00 en 23.00 uur. De eigenaar, een 45-jarige inwoner van Sneek, deed aangifte.

Fietser bij spoorbaan bekeurd

BUITENPOST – De politie heeft afgelopen vrijdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 51-jarige inwoner van Buitenpost. Een agent had de man dicht langs het spoor zien fietsen en hem staande gehouden. Bij het opmaken van het proces-verbaal bleek de fietser een valse naam en adres te hebben opgegeven. Via een kort politieonderzoek werd alsnog de identiteit van de man achterhaald. Behalve de bekeuring voor het fietsen op de spoorbaan, kan de man ook een bekeuring tegemoet zien voor het opgeven van een valse identiteit.

Schippers snelle motorboten bekeurd

FRYSLÂN – Dinsdag werd op de Friese wateren weer toezicht gehouden door de politie. Op de Wijde Ee bij Grou, en op It Wiid bij Eernewoude werden drie schippers van snelle motorboten bekeurd vanwege een te hoge snelheid. Eén van hen bleek met zijn 14-jarige leeftijd ook nog eens te jong om met een snelle motorboot te mogen varen.Op de Nauwe Galle, ook bij Grou, kreeg een schipper van een snelle motorboot een proces-verbaal omdat zijn boot niet was geregistreerd.

Man aangehouden voor belediging

AKKRUM- De politie heeft dinsdagavond op de Rakswal een 45-jarige inwoner van Akkrum aangehouden. De man reed zonder helm op zijn quad wat door de agenten werd gezien. Toen hij zijn quad bij zijn woning had geparkeerd, bleek dat hij op straat met zijn voertuig bezig was geweest met technisch onderhoud. Daarbij was olie in de bodem gelekt. De agenten spraken de man op beide overtreding aan waarna hij kwaad werd. Vervolgens meende hij een van de agenten te moeten beledigen waarna hij werd aangehouden. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal op gemaakt.

Koikarpers gedood door frituurvet

WOLVEGA – De politie onderzoekt diverse gevallen van vernieling. Uit informatie en een aangifte lijkt er op dat iemand in de gemeente Weststellingwerf opzettelijk frituurvet in particuliere vijvers gooit met daarin koikarpers. Er zijn op verschillende plaatsen in de gemeente Weststellingwerf dode koikarpers in privé vijvers aangetroffen. Eén van de eigenaren heeft een van de dode vissen laten onderzoeken. Uit onderzoekt bleek dat het dier vanwege frituurvet in de vijver is overleden. De politie is op zoek naar getuigen of naar mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dat kunt u de politie bellen via telefoonnummer 0800-7000.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan