Woensdag 15 april

Fryslân, 15-04-2009 • Politieberichten van dinsdag 14 april 07:00 uur tot woensdag 15 april 07:00 uur.

Wolvega: inbraak in garage
De politie onderzoekt een inbraak in een garage behorende bij een bedrijf gevestigd Aan de Schipsloot. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen vrijdagmiddag 10 april en dinsdagochtend 14 april. Het is onbekend hoe men is binnengekomen. Uit de garage zijn onder andere twee buitenboordmotoren, diverse gereedschappen en ankers weggenomen. De 59-jarige eigenaar uit Wolvega deed aangifte.

Franeker: vier diefstallen van navigatiesystemen uit auto’s
De politie onderzoekt vier diefstallen uit auto’s waarbij navigatiesystemen zijn weggenomen. De auto’s stonden in verschillende wijken (straten: A. van Voorthuijsenweg, Burg. Juckemastraat, Vliet en St. Martiniplantsoen) geparkeerd. Vermoedelijk zijn de diefstallen gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag. In alle gevallen werd een ruit vernield waarna uit drie auto’s een navigatiesysteem werd weggenomen. Uit één auto werd alleen een kabeltje van een navigatiesysteem weggenomen. Alle eigenaren deden aangifte. De politie adviseert om navigatiesystemen of andere kostbare voorwerpen niet in de auto achter te laten.

Kootstertille: aanrijding met letsel
De politie heeft dinsdagochtend een aanrijding afgehandeld waarbij een 6-jarig jongetje uit Rottevalle licht gewond is geraakt. De kop-staart aanrijding vond plaats op de Koaten in noordelijke richting. Een 28-jarige taxibestuurster uit Rottevalle reed achter een 20-jarige automobiliste uit Gerkesklooster. De taxichauffeuse merkte te laat op dat de vrouw linksaf wilde slaan en kon een aanrijding niet voorkomen. Het jongetje, dat in het taxibusje zat, is ter plaatse door het ambulance personeel behandeld.

Peperga: aanrijding op de A32
De politie heeft dinsdagochtend een aanrijding op de rijksweg A32 in de richting van Steenwijk afgehandeld. Een 40-jarige automobiliste uit Koekange kreeg een klapband waarna ze met haar auto tegen de flank van de auto van een 20-jarige vrouw uit Dokkum aanreed. Het voertuig met de klapband kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom in de berm. De andere bestuurster kwam tot stilstand op de vluchtstrook. Beide voertuigen raakten door de aanrijding beschadigd, er vielen geen gewonden.

Kootstertille: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Menno van Coehoornstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Na een anonieme tip besloten de agenten een nader onderzoek in de woning in te stellen. Op zolder vonden ze een kwekerij met 135 hennepplanten. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Tijdens het onderzoek in de woning kwam er een 51-jarige inwoonster van Hoogeveen binnen. De vrouw werd door de agenten als verdachte gehoord. Niet veel later meldde de eigenaar van de woning zich. Deze 31-jarige man uit Kootstertille werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Holwerd: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Grandyk. De inbraak is vermoedelijk gepleegd op dinsdagmiddag, het is nog onbekend hoe men is binnen gekomen. Er is een geldbedrag weggenomen. De 45-jarige eigenaar uit Holwerd deed aangifte.

Dokkum: aanrijding letsel
De politie heeft dinsdagmiddag een aanrijding op de Lauwersseewei afgehandeld. Een 22-jarige bestuurster uit Dokkum zag te laat dat de auto’s voor haar stil stonden. Er was namelijk een file ontstaan door een eerder ongeval. De vrouw botste tegen de auto voor haar, wat vervolgens een kettingreactie veroorzaakte. In totaal raakten vier voertuigen beschadigd. De bestuurster is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Boarnsterhim: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag op twee verschillende locaties in de gemeente Boarnsterhim op snelheid gecontroleerd. Op de Sudkant in Aldeboarn passeerden 702 voertuigen de radarcontrole, waarvan er 61 sneller reden dan de toegestane 60 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 89 kilometer per uur. Vervolgens werd er gecontroleerd op het Leechlân in Grou. Hier passeerden 769 voertuigen de controle, waarvan er 73 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 133 kilometer per uur.

Terwispel: snelheidcontrole, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige motorrijder uit Gorredijk. De man reed met 187 kilometer per uur over de rijksweg A7, waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Naast de invordering van zijn rijbewijs, kreeg de motorrijder een proces-verbaal .

Gorredijk: eenzijdige aanrijding, bestuurder gewond
De politie heeft dinsdagavond een aanrijding op de Stokerij afgehandeld. Vermoedelijk is de 32-jarige bestuurder uit Tijnje in de s-bocht de macht over het stuur kwijt geraakt en kwam zijn autobusje uiteindelijk op de zijkant terecht. De man zat bekneld in het voertuig en werd door de brandweer uit zijn benarde positie gehaald. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde werd van hem een bloedproef afgenomen. Bureau Verkeersanalyse stelde een nader onderzoek in.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor bedreiging
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Keizerskroon een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Surveillerende agenten hadden een melding gekregen dat de man zich in een tuin van een woning bevond. Op verzoek van de bewoners wilde hij niet vertrekken, vandaar dat de politie werd gebeld. Eenmaal ter plaatse werd de 28-jarige aangesproken door de agenten. De Leeuwarder weigerde te vertrekken en vandaar dat hij met enige dwang uit de tuin werd gehaald. Op de openbare weg ging de man wild om zich heen bewegen. Gezien het tijdstip werd aan de Leeuwarder gevraagd om rustig aan te doen. De man bedreigde hierop de agenten verbaal. Gezien de bedreigingen en het verstoren van de openbare orde besloten ze om de 28-jarige aan te houden. Na een worsteling kon de verdachte worden overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan