politie berichten van woensdag 14 september

Getuigen gezocht van woninginbraak

DRACHTEN – De politie zoekt getuigen van een inbraak in een woning aan de Nachtegaalstraat. Maandagmiddag tussen 12.00 uur en 14.00 uur werd een ruit van de woning geforceerd. Eenmaal binnen werd de woning doorzocht, waarbij een spelcomputer, sieraden en een laptop werden weggenomen. De 25-jarige bewoonster deed aangifte. De woning waar werd ingebroken grenst aan een gezamenlijke parkeerplaats aan de Nachtegaalstraat, aan de bioscoop-zijde. Er waren die maandagmiddag diverse mensen op de parkeerplaats en de politie hoopt dat één van hen iets heeft gezien. Getuigen worden dan ook verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen mishandeling

BURGUM- De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond in de feesttent. Daar werd een 31-jarige inwoner van Burgum door een groep van zes personen geslagen en geschopt. De politie wil graag in contact met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de mishandeling. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Sieraden gestolen bij woning inbraak

ECHTENERBRUG- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die dinsdagavond werd gepleegd in een woning aan de het Krompad. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Toen de bewoners rond middernacht thuis kwamen zagen zij dat er was ingebroken. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De eigenaar, een 58-jarige inwoner van Echtenerbrug deed aangifte.

Gereedschap weg bij inbraak schuur

DONKERBROEK- De politie onderzoekt een inbraak in een schuur aan de Hanestreek die dinsdag plaatsvond. Toen de bewoner thuiskwam ontdekte deze dat de deur van de schuur was opengebroken. Uit de schuur werden gereedschappen gestolen. De 61-jarige eigenaar deed aangifte.

Drugsdealers aangehouden

SNEEK- De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige inwoner van Urk en een 24-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Agenten hadden de mannen verdacht zien gedragen waarna beide mannen in de auto stapten en wegreden. De agenten volgden de auto waarna zij de bestuurder een stopteken op A7 gaven. Toen de agenten uit hun dienstvoertuig stapten, zagen zij dat een passagier iets wegstopte. Toen zij de man naar zijn identiteit vroegen bleek dat de 24-jarige man nog een niet onherroepelijk vonnis open had staan van 580 euro. De auto werd verder onderzocht op de aanwezigheid van drugs. In het dashboardkastje werd een groot geldbedrag aangetroffen en 56 bolletjes vermoedelijk heroïne en cocaïne. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De auto, de drugs, het geld werden in beslag genomen. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vervaardigen softdrugs

HARLINGEN- De politie heeft dinsdagmiddag een 41-jarige inwoner van Harlingen in een woning aan De Leeuw aangehouden op verdenking van het vervaardigen van hennep. De agenten kwamen de man op het spoor na meldingen van een sterke hennepgeur. In de achtertuin van de woning van de verdachte zagen de agenten vijf grote hennepplanten staan. In de woning troffen de agenten in een kamer 220 hennepplanten aan. Uit onderzoek bleek ook dat de elektriciteit illegaal werd afgenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. De planten en apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal op gemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging en wapenbezit

EASTERMAR- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op It Heechsan een 44-jarige inwoner van Eastermar aangehouden op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit. De man had enkele keren naar de meldkamer Noord-Nederland gebeld en daarbij bedreiging naar de buurt en politie geuit. Die nacht werd besloten om de man aan te houden. In de woning troffen de verdachte aan. Daarnaast werden een kruisboog met pijlen, dolken, en andere verboden messen aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De wapens werden in beslag genomen.

Sieraden gestolen bij woning inbraak

FRANEKER- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die dinsdagavond werd gepleegd in een woning aan de Schoener. De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Toen de bewoonster rond 18:20 uur thuis kwam zag zij dat er was ingebroken. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De eigenaar, een46-jarige inwoonster van Franeker deed aangifte.

Inbraak in horecagelegenheid

HEERENVEEN – De politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan de Gedempte Molenwijk. In de nacht van maandag op dinsdag werd een gat in een muur gemaakt om zo binnen te kunnen komen. Eenmaal binnen werd een nog onbekend geldbedrag en hoeveelheid drank weggenomen. Een 34-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Milieu- en transportcontrole

ZURICH – De politie heeft dinsdag nabij Zurich op een parkeerterrein een grote milieu- en transportcontrole gehouden. De Friese politie kreeg daarbij ondersteuning van het KLPD, de Douane en de RDW. Motoragenten haalden 34 vrachtauto’s van de A7 en de N31 en brachten die vervolgens naar de controleplaats. Daar werden vijftien bekeuringen uitgeschreven, voor het op verkeerde wijze vervoeren van gevaarlijke stoffen, het vervoeren van afval zonder begeleidende documenten, overbelading, gladden banden, overschrijding van het samenstel en het puntstuk. Ook bleek bij één vrachtauto dat de tachograaf niet meer geijkt was en dat in twee gevallen het verplichte eurovignet ontbrak.

Brand bouwkeet

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een brand in een bouwkeet aan de Nijlansdyk waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten. Deze bouwkeet stond op een parkeerterreintje naast het bejaardenhuis. Bouwvakkers ontdekten maandagochtend rond 07.30 uur de verbrandde bouwkeet. Het laatste smeulende materiaal werd door de bouwvakkers uitgemaakt. In de bouwkeet stond verfmateriaal en verfpotten. Door de brand is er veel schade ontstaan. Maandagmiddag is er een buurtonderzoek gehouden. Daarnaast komt de politie graag in contact met getuigen die meer informatie hebben. Dit kan via telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad anoniem op telefoonnummer 0800- 7000. Een 47-jarige man uit Noardburgum heeft namens het gedupeerde bedrijf aangifte gedaan.

112Fryslan