Politieberichten van woensdag 14 juli.

Hennepplanten in maïsveld
DE TIKE – De politie heeft dinsdagochtend hennepplanten aangetroffen in een maïsveld aan de Polderdyk. De 41-jarige eigenaar van het maïsveld meldde dat hij tussen zijn maïsplanten hennep had ontdekt. Men heeft drie stroken van ongeveer 30 meter aan hennep geplant en drie maïsbedden verwijderd om de hennep ruimte te geven om te groeien. De hennep is vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. De beginnende bestuurder passeerde een controlepost van de politie op de Harlingerstraatweg/N383 en werd daarbij met behulp van een lasergun gecontroleerd. De Leeuwarder reed 155 kilometer per uur daar waar 100 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurder werd door agenten staande gehouden op de Marshallweg, waar naast de invordering van zijn rijbewijs, een proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Aanrijding auto en fiets
BRITSUM – De politie heeft dinsdagmiddag een verkeersongeval op de N357 afgehandeld. Daarbij stak een 89-jarige fietsster uit Stiens de kruising van de Bredyk met de Holdingawei over en zag vermoedelijk een naderende personenauto, bestuurd door een 69-jarige man uit Hallum, over het hoofd. Dit met een aanrijding tot gevolg. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Snelheidsovertreding
KORNWERDERZAND – De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige inwoonster van IJmuiden. De bestuurster passeerde een controlepost van de politie op de Afsluitdijk. De vrouw reed 132 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Zij werd staande gehouden bij Breezanddijk. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Vaarsurveillance
BURGUM – De politie heeft dinsdagmiddag en avond op het water van Prinses Margrietkanaal, Burgumermeer en De Leijen een vaarsurveillance gehouden. Daarbij werden 6 vissers gecontroleerd waarbij de meeste de papieren in orde hadden. Tegen drie van hen werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij visten met levende vis als aas. Aan het begin van de avond kregen twee schippers in hun snelle motorboot een bekeuring omdat zij niet in het bezit waren van een vaarbewijs. Een van hen kregen eveneens een bekeuring voor snelvaren.

Kop-staart botsing
BROEKSTERWOUDE – De politie heeft dinsdagavond een verkeersongeval op de N356 afgehandeld. Een 77-jarige inwoner van Noardburgum wilde de Molenweg inrijden. Een 44-jarige vrouw uit Munein reed achter hem en zag te laat dat de man ging afslaan. Dit met een kop-staart botsing tot gevolg. De 64-jarige bijrijdster van de bestuurder, eveneens uit Noardburgum is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum voor controle. De andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Snelheidsovertreding
PINGJUM – De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige man uit Pingjum. De automobilist viel op toen hij met hoge snelheid op de Mulierlaan surveillerende agenten passeerde. Op Mulierlaan geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. De man werd gecontroleerd en reed daarbij 135 kilometer per uur. Op de Arumerweg werd de man staande gehouden. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan