Fryslân, 14-01-2009 • Politieberichten van dinsdag 13 januari 07.00 uur t/m woensdag 14 januari 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Aggemastate. Tussen maandag 13:30 en dinsdag 08:30 uur kwam men hier binnen door de schuttingdeur te vernielen en een ruit in te slaan, waarna de hele woning overhoop gehaald werd. De daders namen onder andere een laptop, een home-cinemaset, een fotocamera en een paar schaatsen mee. De 48-jarige bewoonster deed aangifte.

Joure: diefstal auto
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een personenauto. Tussen maandag 17:00 uur en dinsdag 07:40 uur werd uit de Stationsstraat een blauwe Mazda 121 met het kenteken GZ-PT-01 weggenomen. Een 40-jarige vrouw uit Joure deed aangifte. Diezelfde nacht werd het slot van een andere Mazda 121 geforceerd, waarna de auto doorzocht werd. Hierbij werd niets weggenomen. Deze auto stond twee vakken verder geparkeerd. Hiervan deed een 45-jarige vrouw uit Joure aangifte.

Drachten/regio noordoost: executieacties
De politie Fryslân heeft maandag in Drachten en de regio noordoost een executieactie gehouden. Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen. In totaal werden twee voertuigen buiten gebruik gesteld, één persoon aangehouden die nog een gevangenisstraf van 20 dagen moet uitzitten en werd voor ruim 1850 euro aan openstaande boetes geïnd.

Boksum: negeren gesloten verklaring
De politie heeft dinsdagmiddag van 16.30 uur tot 17.30 uur op de Nijlansdyk gecontroleerd op de naleving van de gesloten verklaring. De term ‘gesloten verklaring’ wil zeggen dat er een verbod geldt om de betrokken weg in te gaan of te gebruiken. Zes automobilisten deden dit toch en kregen daarom een bekeuring.

Veenklooster/Rinsumageest: snelheidcontrole
De politie heeft dinsdag een snelheidscontrole gehouden op de Kleasterwei in Veenklooster en op De Kapelle in Rinsumageest. Dinsdagochtend passeerden in Veenklooster 479 bestuurders de radarcontrole, waarvan er 330 sneller reden dan de toegestane 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 69 kilometer per uur. Dinsdagmiddag werd er in Rinsumageest gecontroleerd. Hier passeerden 468 bestuurders de radarcontrole, waarvan 56 sneller reden de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 104 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring.

Joure: fietsster gewond bij aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag op de kruising Firmawei /Haskerveldweg een aanrijding met letsel afgehandeld. Een 53-jarige automobilist uit Joure verleende een 16-jarige fietsster uit Joure, die op de Haskerveldweg reed, geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Oldeberkoop: brand in woning
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een woning aan de Oosterwoldseweg. Eén van de buurtbewoners liet zijn hond uit en zag dat de woonkamer van het betreffende huis vol rook stond. Deze buurtbewoner waarschuwde direct een vrijwilliger van de brandweer die ook in de straat woont. De brandweerman kwam als snel tot de conclusie dat ook zijn overige collega’s ter plaatse moesten komen om het vuur te blussen. Eenmaal ter plaatse had de brandweer het vuur snel onder controle. De woning liep veel rookschade op. De brand is vermoedelijk ontstaan in de schoorsteen. Ten tijde van de brand waren de bewoners niet aanwezig.

112Fryslan

})