Politieberichten van woensdag 13 juli

Verdachte aangehouden voor poging brandstichting

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 02.30 uur een 21-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van poging tot brandstichting. Surveillerende agenten zagen dat de 21-jarige zich verdacht ophield in de omgeving van een woning aan het Kaatsveld. Uit onderzoek bleek dat geprobeerd was brand te stichten in een rij coniferen die rond de tuin van de woning stond. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

TWIJZEL – De politie heeft dinsdag rond 11.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Optwizel. Een 52-jarige inwoner van Twijzel wilde met de auto zijn erf oprijden maar verleende geen voorrang aan een 17-jarige inwoner van Kootstertille die met zijn bromfiets op de parallelweg reed. De bestuurders kwamen met elkaar in botsing waarbij de 17-jarige gewond raakte. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aantreffen drugs

FORMERUM – De politie heeft dinsdag rond 15.00 uur op de Hoofdweg twee inwoners van Almere van 16 en 17 jaar aangehouden voor het bezit van verdovende middelen. Agenten zagen de jongens lopen en hielden hen voor een controle staande. De 17-jarige bleek in het bezit te zijn van ruim vier gram wiet en de 16-jarige had vier wikkels met hierin vermoedelijk speed en een vlindermes bij zich. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij het bureau weer verlaten. Tegen de beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt en ook zijn hun ouders van het feit op de hoogte gebracht.

Aangehouden voor belediging

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond op het Blokhuisplein een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. Agenten betrapten de man toen hij op de openbare weg alcohol stond te drinken. Toen zij de man een bekeuring daarvoor gaven, beledigde hij de agenten. Hij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraak

HARLINGEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak die dinsdag tussen 10.30 en 15.30 uur werd gepleegd in een woning aan de Hendstehof. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Uit woning werden geld, sieraden, een televisie en blauw/grijze fiets van het merk Batavus type Staccato weggenomen. De 68-jarige eigenaar deed aangifte.

Vrouw overvallen in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een poging overval die dinsdagavond rond 22.45 uur plaatsvond in een woning aan de Gaumastate. Op bovengenoemd tijdstip werd bij de woning van het 57-jarige slachtoffer aangebeld. Toen zij de voordeur voorzichtig open deed drong een gemaskerde man, gekleed in een zwarte pietenpak, de woning binnen. Beide personen vielen op de grond waarna het slachtoffer tijdens de worsteling de man van zich af wist te schudden. Vervolgens trok zij het masker dat de man droeg van zijn hoofd waarna deze zonder buit verdween. Signalement verdachte:

* Man met getinte huidskleur
* Lengte 1.90-2.00 meter
* Tenger en slungelig postuur
* Zwarte Piet kleding (zwart)
* Man droeg masker bekend uit de film Scream


Direct na de overval werd Burgernet ingezet om mee uit te kijken naar de verdachte die te voet of op de fiets was vertrokken. 1244 deelnemers keken uit naar de verdachte maar deze werd niet meer aangetroffen. De politie is op zoek getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze overval. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Het slachtoffer deed aangifte.

Autokrakers aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27- en een 22-jarige Oekraïner aangehouden op verdenking van auto-inbraken die plaatsvonden op de Hissemar, de Offemar en de Moezel. Een oplettende getuige zag de beide verdachten op de Hissemar bezig waren met een auto-inbraak en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Agenten gingen vervolgens in de omgeving posten. Na een tijdje reed een auto met hoge snelheid uit de omgeving weg. Na een achtervolging konden de beide verdachten op de Waldwei worden aangehouden. Beide werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Op de Hissemar en op de Moezel bleek een auto te zijn opengebroken. Op de Hoffemar waren twee auto’s opengebroken en een antraciet grijze Volkswagen met het kenteken 68-LSJ-9 gestolen. Uit de auto’s op de Moezel en de Hoffemar werden navigatiesystemen gestolen. Deze werden niet meer aangetroffen en zijn vermoedelijk ergens verstopt. Bij het aantreffen van de gestolen navigatiesystemen verzoekt de politie u deze niet aan te raken maar direct de politie te waarschuwen. De eigenaren deden aangifte.

Man aangehouden voor diefstal

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 40-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. De diefstal werd gepleegd in een horecagelegenheid aan de Gedempte Molenwijk. Het slachtoffer, een 19-jarige inwoonster van Oudehaske, had haar mobiele telefoon op een tafeltje neergelegd. In een onoplettend moment werd deze weggenomen door de verdachte. De vrouw belde direct de politie die de verdachte aanhield. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en tijdens de fouillering werd de telefoon in de kleding van de verdachte aangetroffen. De vrouw deed aangifte en tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling catamarans

BALK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vernieling van een aantal catamarans tussen donderdag 7 juli en 11 juli bij een bedrijf aan de Tsjamkedykje. Zo werden onder andere bouten losgeschroefd en lijnen doorgesneden van de boten die daar op de wal liggen. Een 26-jarige man uit Delft deed aangifte.

Agressieve man aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.15 uur op de Voorstreek een 27-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De man was vermoedelijk onder invloed van GHB en reageerde agressief toen voorbijgangers hem aanspraken. Gealarmeerde agenten vroegen de man om zijn identiteitsbewijs, maar de man weigerde mee te werken en gaf een naam op die later vals bleek te zijn. Uiteindelijk werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de rit spuugde hij bloed tegen de ramen van de auto. Ook in de cellengang spuugde hij naar een agent. Na verhoor mocht hij met proces-verbaal het bureau weer verlaten.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan