Politieberichten van dinsdag 12 januari 07:00 uur t/m woensdag 13 januari 07.00 uur

Nijega: politie vordert rijbewijs in na forse snelheidsovertreding
De politie heeft dinsdagmiddag op de Waldwei (N31) nabij Nijega het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Drachten ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met 157 kilometer per uur, terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan. Na stopteken werd het rijbewijs van de rappe bestuurder ingevorderd. Tevens werd er tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt man aan na poging diefstal uit parkeerautomaat
De politie heeft dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. Op de Tweebaksmarkt was door een getuige gezien dat de man een parkeerautomaat aan het openbreken was. De politie werd gealarmeerd, waarna agenten ter plaatse gingen. De verdachte zat geknield voor de parkeerautomaat en probeerde er geld uit te halen. Nadat hij werd aangesproken volgde de aanhouding waarna de Leeuwarder de agenten beledigde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor poging tot diefstal en voor belediging.

Leeuwarden: onopvallende verkeerscontrole
De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Aldlânsdyk in Leeuwarden. De controle werd uitgevoerd met een onopvallend politievoertuig. Vier bestuurders kregen een bekeuring voor het niet handsfree telefoneren en vier automobilisten voor het niet dragen van een autogordel. In een geval bleek het voertuig niet APK gekeurd te zijn. Alle betrokkenen hebben een bekeuring gekregen.

112Fryslan

})