Politieberichten van woensdag 12 september

Gereedschappen en quad weggenomen

BOLSWARD- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een tuincentrum die gevestigd is aan de Marne. De inbraak vond in de periode van donderdag 6 september tot 11 september in een loods van het bedrijf. De daders kwamen de loods binnen door een deur te forceren. Uit het bedrijf werden een quad van het merk Yamaha Grizzly, een hogedrukreiniger, twee kettingzagen en een steenzaag gestolen. Een 50-jarige inwoner van Bolsward deed aangifte.
Man aangehouden voor bedreiging
DRACHTEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur in een opvangcentrum aan de Elingsleane een 51-jarige inwoner van dit centrum aangehouden op verdenking van bedreiging. De man bedreigde tijdens een woordenwisseling enkele medewerkers waarna de politie werd gebeld. Deze konden de man in de boeien slaan en vervolgens overbrengen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Een 45-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Buitenboordmotor gestolen

SUMAR- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een rode Yamaha buitenboordmotor, type Friendship. De buitenboordmotor werd in de periode van donderdag 30 augustus tot zondag 9 september weggenomen van een boot die lag aangemeerd in het water aan de Solcemastraat. Een 45-jarige inwoner van Feanwalden deed aangifte.

Geld weg bij inbraak sportkantine

KOOTSTERTILLE- De politie onderzoekt een inbraak in een sportkantine aan de Jisteboerwei die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de sportkantine binnen door een deur te forceren. In de kantine werd een kluis opengebroken waaruit een geldbedrag werd weggenomen. Een 58-jarige inwoner van Kootstertille deed aangifte.

Auto-inbrekers aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-en 22-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van een auto inbraak. Tijdens de inbraak werd uit de auto een navigatiesysteem gestolen. Een oplettende getuige zag beide mannen rond 02.20 uur in de Pieter Wijbengastraat een ruit van een auto vernielen en iets uit de auto wegnemen. De mannen stapten vervolgens in een gereedstaande auto en reden weg. Direct belde de getuige via 1-1-2 de politie en gaf een goede beschrijving van mannen en de auto waarin zij reden aan de Meldkamer Noord-Nederland door. Agenten zagen even later de auto in de Jan Evenhuisstraat rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De beide mannen werden aangehouden en werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen en de eigenaar deed aangifte.

Buitenboordmotor gestolen

UITWELLINGERGA- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een Mariner kortstaart, grijs gekleurde buitenboordmotor. De buitenboordmotor werd in de periode van vrijdag 31 augustus en zaterdag 8 september weggenomen van een boot die lag aangemeerd in het water aan de Eastwei. Een 69-jarige inwoner van Zuidbroek deed aangifte.

Inbreker aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Pieter Sipmawei een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een supermarkt. Agenten kregen om 01.30 uur een melding van een inbraak en stelden een onderzoek in. De dader bleek een deur te hebben opengebroken waarna het alarm overging. Agenten vonden tijdens het onderzoek de verdachte in de bossages naast de supermarkt. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het inbrekersgereedschap werd in beslag genomen. Een 28-jarige inwoner van Dronrijp deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond op de Anne Vondelingweg het rijbewijs van een 26-jarige inwoner van Stiens ingevorderd. De man reed in zijn auto 123 kilometer per uur daar waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond rond 19.00 uur een 12- en een 14-jarige inwoner van Leeuwarden op de Saturnusweg aangehouden. De beide mannen worden ervan verdacht van het kapot gooien van flessen op de rijbaan van de Swingmastate en voor het bedreigen van een 32-jarige inwoner van Oudebildtzijl. Het slachtoffer werd door de verdachten met een kapotte fles bedreigd waarna het slachtoffer de politie belde. De agenten stelden in de omgeving een onderzoek in waarna de verdachten werden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto gestolen

SNEEK – De politie onderzoekt de diefstal van een zwarte Opel Astra gtc 58-TD-ZD. De auto werd dinsdagmiddag vanaf een terrein aan de Alexanderstraat gestolen. Om op het terrein en bij de auto te kunnen komen, werd een hek geforceerd. De eigenaar van de auto nog aangifte doen.

Fietsster gewond na val

DRACHTEN – De politie heeft dinsdagmiddag een aanrijding onderzocht, waarbij 12-jarige fietsster uit Kootstertille gewond raakte. Het meisje fietste met een 13-jarige dorpsgenoot over het fietspad naast de Folgeralaan en wilde op de kruising met De Boppeste de weg oversteken. Daarbij zagen de twee meisjes, vermoedelijk omdat ze druk in gesprek waren, een naderende auto met aanhanger over het hoofd. De 54-jarige automobilist uit Kornhorn kon ondanks remmen niet voorkomen dat hij de twee raakte. De 12-jarige viel en belandde tussen de auto en de aanhangwagen op de grond. Eén van de wielen van de aanhanger reed over het meisje heen. Ze raakte dan ook gewond. Samen met haar geschrokken plaatsgenoot werd ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleken de verwondingen mee te vallen.

Meisje berooft van portemonnee

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een straatroof op de Poptawei, waarbij een 17-jarige meisje uit Leeuwarden het slachtoffer werd. De 17-jarige zat dinsdagavond omstreeks 20.00 uur samen met een vriendin een in bushokje aan de Poptawei muziek te luisteren. Plotseling kwam een voor hen onbekende man op hen aflopen. Onder bedreiging van een mes moest het 17-jarige meisje haar portemonnee afstaan. Vervolgens ging de man er snel vandoor. De twee meisjes konden een goed

signalement van de straatrover geven:

– leeftijd ongeveer 25 jaar
– lengte tussen 1.80 á 1.90 meter lang
– lang en dun postuur
– een baardje van een aantal dagen
– blond stekeltjes haar
– donker vest tot op de heupen

Weet u wie deze man is of heeft u hem gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bekeuringen bij landbouwcontrole

SUDWEST-FRYSLAN – De politie heeft dinsdag tussen 8.30 en 15.45 uur in de gemeente Sudwest-Fryslân een landbouwcontrole gehouden. Hierbij werden vijftig bestuurders gecontroleerd, waarbij 17 bekeuringen uitgeschreven werden. Deze waren onder andere voor een afgeknotte driehoek, ondeugdelijke verlichting en het niet dragen van een gordel. Een 17-jarige bestuurder van een trekker bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij werd aangemeld bij de arbeidsinspectie.

141 overtredingen bij snelheidscontrole

BURGUM/EASTERMAR – De politie heeft dinsdag snelheidscontroles gehouden op de Haismastrjitte in Burgum en de Sumarderwei in Eastermar. In Burgum werden 1291 passanten gecontroleerd, waarvan 67 sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De snelste reed 77 kilometer per uur. In Eastermar reden 74 van de 420 passanten te snel. De snelste reed hier 118 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur toegestaan is.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan