Politieberichten van woensdag 12 oktober

Man licht gewond na bedrijfsongeval

DRACHTEN- De politie heeft dinsdagmorgen de brandweer en ambulance geassisteerd bij een bedrijfsongeval die plaatsvond op een bedrijfsterrein aan de Stuurboord in Drachten. Tijden het laden werd de chauffeur (leeftijd en woonplaats onbekend) bedolven onder een grote hoeveelheid puin. De man voerde net een inspectie uit aan de oplegger. De bestuurder van de puinlader had de chauffeur niet gezien terwijl hij het puin stortte. Het slachtoffer raakte tot aan zijn hoofd en een arm onder het puin bedolven waarna hij daar de brandweer uit zijn benarde positie werd bevrijd. Hij liep lichte verwondingen op. De chauffeur werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht .

Man aangehouden voor diefstal

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmorgen op het Cambuursterpad een 43-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd betrapt toen hij de deur van de auto forceerde en de boodschappen uit de geparkeerde auto haalde. De man stopte zijn buit vervolgens in de fietstassen. Dit werd gezien door getuigen en de inmiddels gearriveerde eigenaresse, een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden. De 43-jarige Leeuwarder werd aangehouden door de getuigen. De politie werd direct via 1-1-2 gewaarschuwd, waarna de man werd overgedragen aan de agenten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De goederen, fiets en een schroevendraaier werden in beslag genomen. De eigenaresse deed aangifte.

Sieraden buit bij inbraak

WITMARSUM- De politie onderzoekt de inbraak in een woning die zondagmiddag 9 oktober tussen 14.30 uur en zondagavond 22.00 uur plaatsvond in een woning aan de Van Aylvaweg. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren waarna zij de gehele woning doorzochten. Uit de woning werden onder andere een laptop en sieraden weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de inbraak. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Zonder rijbewijs onder invloed van alcohol

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Dammelaan proces-verbaal opgemaakt tegen een 18-jarige inwoner van Leeuwarden. De agenten zagen dat de man op zijn brommer door het rode verkeerslicht reed waarna zij besloten hem staande te houden. Uit onderzoek bleek dat de man geen rijbewijs had en dat hij alcohol had gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 490 ug/l blies. De bestuurder kreeg tevens een rijverbod van vijf uur.

Rijbewijs kwijt na snelheidscontrole

BREEZANDDIJK- De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 38-jarige inwoner van Harlingen ingevorderd. De man reed met hoge snelheid in zijn auto op de Afsluitdijk. Daarbij werd ter hoogte van Breezanddijk een snelheid gemeten van 197 kilometer per uur. De agenten konden de bestuurder bij Kornwerderzand een stopteken geven. Hier werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast werd nog proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

GOINGARIJP- De politie heeft dinsdagavond op de Ballingbuer een eenzijdige aanrijding afgehandeld. Daarbij raakte een 19-jarige inwoonster van Joure gewond. De vrouw reed in haar auto richting Joure. Door nog onbekende oorzaak raakte zij in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De vrouw raakte door de aanrijding bekneld in haar auto. Door de brandweer werd zij uit haar benarde positie bevrijd en met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Mannen aangehouden voor bedreiging, diefstal en huisvredebreuk

DRACHTEN- De politie heeft dinsdagmorgen twee inwoners van Drachten van 19 en 28 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging, diefstal en huisvredebreuk. De mannen waren het niet eens met de kosten die gemoeid waren in verband met de reparatie van hun auto. Doordat de garagehouder de auto niet wilde afgeven omdat de rekening niet was betaald (recht van retentie), ontstond een handgemeen waarbij de mannen een 21-jarige werknemer bedreigden en vervolgens de sleutels van de auto wegnamen. Direct werd de politie via 1-1-2 gebeld. De beide verdachten konden even later op de Lauwers worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd in beslaggenomen en teruggegeven aan de garage. De mannen krijgen de auto pas terug als de rekening is betaald. Uit onderzoek bleek dat de 28-jarige verdachte met een verlopen rijbewijs de auto bestuurde. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Snelheidscontrole op twee klachtlocaties

GROU – De politie heeft dinsdag op twee klachtlocaties in de gemeente Boarnsterhim snelheidscontroles gehouden. Op het Leechlan in Grou passeerden 461 voertuigen de controle, waarvan 51 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 111 kilometer per uur. Ook op Jinshuzen in Terherne werd gecontroleerd. Daar passeerden 579 voertuigen de controle, waarvan 98 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 121 kilometer per uur.

112Fryslan